Size Özel Reklam

Almanca Öğretmenliği Okumak Maaşları Atamaları Hakkında Bilgi

Almanca Öğretmenliği Okumak Maaşları Atamaları Hakkında Bilgi

Öğretmenlik mesleği, üniversite sınavlarına giren yüz binlerce adayın hayali. Öğretmenlik bölümlerinin bu kadar tutulmasında hem yaz tatili hem de öğrenme öğretme aşkı yatmaktadır. Doğrusu, ülkemizde öğretmenlere gereken değer maddi ve manevi olarak yeterince verilmiyor; ancak her şeye rağmen kutsal olarak görülen bu mesleği icra etmek isteyen, bunun için yanıp tutuşan çok kişi var.

Almanca Öğretmenliği bölümünü okumak isteyenler için derlediğimiz bu yazıda hem öğretmenlik mesleği hem de Almanca öğretmenliği hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Yazıyı inceledikten sonra karar sizin.

Almanca Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinde okutulan, amacı Almanca Öğretmenleri yetiştirmek olan 4 yıllık bir lisans programıdır. Türkiye'deki ondan fazla üniversitede bölümün eğitimi verilmektedir. Hazırlık sınıfı okumak zorunlu değildir; ancak bu sınıfı atlamak için sene başı gireceğiniz yeterlik sınavını geçmeniz gerekmektedir. Şayet Almancanız çok iyi seviyede değilse hazırlık sınıfını da okumanızı tavsiye ederiz.

Almanca Öğretmenliği Hangi Puan Türü - Hangi Sınavlara Girmeliyim?

Almanca Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Almanca Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Almanca Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Almanca Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Almanca Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

Almanca Öğretmenliği İş İmkanları - Ne İş Yapar?

Bölüm öğrencileri öğretmen olarak yetiştirilir. Doğal olarak mezunları da ya devlet okullarında ya da özel okullarda öğretmenlik yaparlar. Ancak mezun olanlar direkt öğretmen olmazlar. Atlamaları gereken bazı badireler var. Üniversite mezunu bir öğretmen adayının öğretmen olarak atanabilmesi için öncelikle KPSS'nin Genel-Kültür/Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri oturumlarına katılmalıdır.

Daha sonra varsa ilgili branşın Alan Yeterli sınavına girilir. Bu sınavlardan başarılı olmak artık yeterli değil. Türkiye'ye öğretmen alımında sözlü mülakat da getirildi. Sözlü mülakata da girip başarılı olduktan sonra okul tercihi yapıp atanabilirsiniz.

Almanca Öğretmenliği iş olanakları şu şekilde listelenebilir;

- MEB okullarında öğretmenlik yapabilir.
- Özel okullarda öğretmenlik yapabilir.
- Üniversitelerde öğretim görevlisi olabilir.
- Turist rehberi olarak çalışabilir.
- Tercüme bürolarında tercüman olarak çalışabilir.
- Dışişleri Bakanlığında veya bağlı birimlerinde çalışabilir.

Almanca Öğretmenliği Atamaları

Kpss atamalarında ortalama 77-78 puan alan öğretmenler devlet okullarına atanabildi. atama konusunda birçok branşa göre daha şanslı bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. KPSS taban puanlarında zaman zaman dalgalanmalar yaşanabilmektedir. Bu hususu da dikkate almakta yarar var.

Almanca Öğretmenliği Maaşları Ne Kadar?

Göreve başlamış olan bir almanca öğretmeni maaşı 3000-3500 lira civarındadır. Biz bu maaşa taban maaş diyoruz. Taban maaş neredeyse tüm öğretmenlerde aynıdır; ancak bazı kriterler maaşı yükseltebilmektedir. Mesela öğretmenseniz ve eşiniz çalışmıyorsa size aile yardımı yapılır. Bu yardım 200 lira civarındadır. aynı şekilde 0-6 yaş aralığında çocuklarınız varsa, sayısı üçü geçmemek üzere, her çocuk için 50 lira kadar para alırsınız. Dil öğretmenlerinin çoğu dil tazminatı da almaktadır. Almanca bilginiz üst düzeyde ise, girdiğiniz yabancı dil sınavından yüksek puan aldığınızda devlet size her ay dil tazminatı altında bir ödeme de yapıyor.

Tüm bunların dışında bir ek ders ücreti vardır. Bu ücret her öğretmende aynı değildir. Bazı öğretmenler neredeyse hiç ek ders alamazken, bazılar full ek ders alabilmktedir. Haftada full ek ders alan bir almanca öğretmeni ekstradan 750 lira kadar kazanabilmektedir. Özetle şunu söyleyebiliriz. Almanca öğretmeni maaşları alt limit olarak 3000 lira, üst limit olarak 3700 liradır. Her sene kıdeminiz arttıkça da maaşta küçük yükselmeler görülecektir.

Almanca Öğretmeni Ne İş Yapar - Görevleri Nelerdir?

- Ders okuttuğu sınıfların yıllık planlarını hazırlar.
- Sınıflarda Almanca dersi verir.
- Şube rehber öğretmeni olduğu sınıfın her şeyiyle ilgilenir.
- Sorumlusu olduğu kulüp varsa gerekli dosyaları düzenler ve toplantılar yapar.
- Öğrenci başarısını arttırmak için gerekli tedbirleri alır.
- Haftada bir gün nöbet tutar.
- İdarenin verdiği diğer görevleri yerine getirir.

Almanca Öğretmenliği Okumak Mantıklı mı?

Bize göre Almanca Öğretmenliği tercih edilecek bir bölümdür. Öğretmenlik zaten güzel bir meslektir. Ataması kolay olan öğretmenlikler ise daha da güzeldir. Tarih, coğrafya, biyoloji gibi branşlarla karşılaştırdığımızda bu bölüm mezunlarının atanmasının daha kolay olduğunu görüyoruz. Hepinizin hayallerinize ulaşmanızı dileriz. Başarılar. Sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

3 yorum

  1. Unknown
    Atama sayıları ne kadar
    • Adsız
      100-200 olabilir
  2. Adsız
    2020'de 200 imiş diye biliyorum.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.