Size Özel Reklam

Animasyon ve Oyun Tasarımı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Animasyon ve Oyun Tasarımı Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

Sadece Doğu Akdeniz Üniversitesinde okutulan Animasyon ve Oyun Tasarımı bölümü, gelecek vaat eden bölümlerden biri sayılıyor. Günümüz teknolojisi ile gelişen animasyon sektörü, birçok reklam filmine, sinema filmine adını altın harflerle yazdırmayı başarıyor. animasyon işlerine ilgi duyan üniversite adayları için Doğu Akdeniz Üniversitesi Animasyon ve Oyun Tasarımı bölümünü araştırdık ve detayları ile sizlere sunduk.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Bölümü Nedir?

Bölümü okuyan öğrencileri 2D, 3D animasyon; karakter gelişimi, resimli öyküleme, oyun teknolojileri alanlarında geliştirmek ve onların dijital ve interaktif ortam yaratma konusunda gelişimlerinin sağlanarak kendilerine daha güzel bir gelecek tasarlamaları gayesi ile kurulmuş olan bir bölümdür.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Puan Türü ve Bölüm İçin girilmesi Gereken Sınavlar

Animasyon Ve Oyun Tasarımı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Animasyon Ve Oyun Tasarımı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Animasyon Ve Oyun Tasarımı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Animasyon Ve Oyun Tasarımı Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Animasyon Ve Oyun Tasarımı 4 yıllık bir bölümdür.

Bölümün eğitim süresi 4 yıl, eğitim dili ise İngilizcedir. Bölümü tam burslu, %50 burslu veya ücretli olarak okumanız mümkündür.

Animasyon ve Oyun Tasarımı İş İmkanları Nelerdir, Mezunlar Ne İş Yapar?

Bu bölümü okuyanlar devlet kurumlarından çok özel sektöre atılırlar. Bölüm mezunlarının iş bulma imkanı geniştir. aşağıdaki çalışma alanlarında görev almaları mümkündür.

  • Animasyon ve Oyun Tasarımı Firmaları
  • Reklam ajansları
  • Prodüksiyon Şirketleri
  • Televizyon kanalları

Animasyon ve Oyun Tasarımı mezunlarının aldıkları unvanlar şunlardır:

  • Sanat Yönetmeni
  • Animatör
  • Karakter Tasarımcısı
  • Arabirim Tasarımcısı
  • Görsel Efekt Danışmanı
Ayrıca mezunların kendi prodüksiyon şirketlerini kurmaları da gayet mümkündür.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Bölümü Dersleri

Bölümde Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Yabancı Dil gibi ana derslerin dışında Animasyon ve Oyun Tasarımına Giriş, Algı ve Tasarım Kavramları, Bilgisayarlı Grafik, Oyun Analizi, Vektörel Çizim, Kil ile Modelleme, Görsel Öyküleme gibi meslek dersleri de okutulmaktadır. Ayrıca her dönem ilginize göre seçebileceğiniz seçmeli dersler de bulunmaktadır.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Maaşları Ne Kadar?

Aslında bu sektörde maaştan çok kazancı konuşmak gerekir; zira öyle bir kuruma atanayım ayın on beşinden on beşine maaşım yatsın durumu yoktur. Bu bölümü okuduktan sonra alacağınız göreve göre kazancınız değişecektir. En basit bir reklam ajansında çalışsanız dahi 3 bin liradan düşük maaş almazsınız. Bununla birlikte kendi işinizi kurduğunuzda bu maaşın 10 binlerin üzerine çıkması hatta tutturduğunuz bir proje ile köşeyi dönmeniz bile mümkündür.

Animasyon ve Oyun Tasarımı Okumak Mantıklı mı?

Animasyon ve Oyun Tasarımı ilgi duyuyorsanız okunması gayet eğlenceli bir bölümdür. Ancak girişken olmanız, bu işlere ilgi duymanız şarttır.

5 yorum

  1. Numan
    Merhaba öncelikle,ben lise son sınıf öğrencisiyim ve animasyon ve oyun tasarımı bölümü okumak istiyorum ancak Türkiye'de sadece 1 üniversitede(DAÜ) mi var? Ya da sadece animasyon bölümü olarak 4 senelik olan üniversite önere bilir misiniz? Şimdiden teşekkürler...
  2. Yönetici
    Merhaba Numan,

    Evet, Animasyon ve Oyun Tasarımı bölümü sadece Kıbrıs'ta Doğu Akdeniz Üniversitesinde okutuluyor. Çok sınırlı sayıda öğrenci alıyor. Tam burslu okumayı düşünüyorsan genellikle 1-2 kontenjan açıyor. Çizgi Film ve Animasyon diye başka bir bölüm var, o da sadece Başken Üniversitesinde (Özel üniversite) var. Ayrıca İpek Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi gibi üniversitelerde de ''Animasyon'' bölümü var ancak 2017'de bu bölüme alım yapılmadı. Anlayacağın şu anda önünde pek seçenek yok. İlle de okumak istersen de çizgi film yerine oyun tasarımı ve animasyon okumak daha mantıklı olacaktır sanırım.
  3. | #Ve©aKo |
    Merhaba ben animasyon ve oyun tasarım bölümünü seçmek istiyorum, çizim yeteneğiyle mi alıyorlar yoksa sadece Sözel puan ile mi ?
  4. Adsız
    Çizgi film ve animasyon bölümüyle, animasyon ve oyun tasarımı arasındaki fark ne
  5. Unknown
    İzmir'de de DAÜ var değilmi ben araştırdım ama bir türlü net bir sonuç alamadım yardımcı olurmusunuz?
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.