Daha önce ele aldığımız ''en iyi 2 yıllık bölümler'' başlıklı yazımızda, İlk ve Acil Yardım bölümünü listenin en başına ...
Daha önce ele aldığımız ''en iyi 2 yıllık bölümler'' başlıklı yazımızda, İlk ve Acil Yardım bölümünü listenin en başına yazıp bölüm hakkında bazı genel bilgileri vermiştik. Bu yazımızda ise İlk ve Acil Yardım bölümünü tüm yönleri ile ele almaya çalışacağız. Gerek bölümün iş imkanlarını, gerek maaşlarını gerekse de dikey geçiş bölümlerini ve bu bölüme yerleşebilmek için girilmesi gereken sınavları veya alınması gereken puan türünü belirteceğiz.
İnsanoğlu, yaratılışının ilk gününden itibaren çeşitli kaza, yaralanma ve hastalıklarla mücadele edegelmiştir. İnsanın başına gelen çeşitli kaza ve yaralanmalar yahut hastalıkların atlatılabilmesi için tıbbi müdahale şarttır. Çoğu kez, zamanında yapılan doğru müdahaleler hayat kurtarmaktadır.
Sizlerin de
hak vereceği üzere bir kaza geçirdiğimizde veya bir kazaya tanık olduğumuzda,
ani bir hastalık veya rahatsızlık baş gösterdiğinde, bir yaralanma oluştuğunda
yardım istediğimiz ilk şey 112 Acil Servis'tir. Yani ambulanslardır. Ambulans
deyince aklınıza sadece hastaneden çıkış yapıp hastanın yanına gelen kara taşıt
gelmesin aklınıza. Kara ambulanslarının yanında hava ambulansları (helikopter
ambulans) ve deniz ambulansları da bulunmaktadır.
İşte, İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olanlar da her türlü sağlık aracında yani ambulanslarda, hastanelerin Acil Servislerinde görev alanlardır. Dilerseniz şimdi de İlk ve Acil Yardım bölümü iş olanakları, çalışma alanları, maaşları, DGS bölümleri, KPSS taban puanları ve benzeri konular hakkında bilgi verelim.
İlk ve Acil Yardım Bölümü Puan Türü ve Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar
İşte, İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olanlar da her türlü sağlık aracında yani ambulanslarda, hastanelerin Acil Servislerinde görev alanlardır. Dilerseniz şimdi de İlk ve Acil Yardım bölümü iş olanakları, çalışma alanları, maaşları, DGS bölümleri, KPSS taban puanları ve benzeri konular hakkında bilgi verelim.
İlk ve Acil Yardım Bölümü Puan Türü ve Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar
İlk ve Acil Yardım Bölümü için girilmesi gereken tek sınav TYT, alınması gereken puan türü ise yine TYT puan türüdür. TYT puan türü, TYT sınavı sonucunda elde edilen tek puan türüdür. TYT puan türünden yüksek almanız için tüm testlerden iyi netler çıkarmanız gerekiyor.
Buradan şu anlaşılıyor. Şayet İlk ve Acil Yardım bölümünü tercih etmek istiyorsanız TYT puan türünüzü yüksek tutmaya çalışmalısınız. Bunun için de özellikle Türkçe ve matematik testlerine daha fazla ağırlık vermeli, bu derslere daha çok çalışmalısınız.
İlk ve Acil Yardım Bölümü İş İmkanları Çalışma Alanları
İlk ve Acil Yardım mezunları, acil servis birimi bulunan her türlü sağlık kuruluşunda, devlet hastanesinde, üniversite hastanesinde ve özel hastanelerde görev alabilir. Özel hastanelerd çalışabilmek için çoğu kez bireysel başvuru yeterli iken, durum kamu hastaneleri veya üniversite hastaneleri için farklıdır. Eğer bir devlet hastanesi veya üniversite hastanesine 657'ye bağlı memur olarak atanmak isterseniz KPSS'nin önlisans oturumuna katılmalı ve atanmak için yeterli puanı almalısınız. İlk ve Acil Yardım bölümünün KPSS puanları sanıldığı gibi yüksek değildir. Zaten ileriki alt başlığımızda bu bölümün KPSS taban puanlarından bahsedeceğiz.
İlk ve Acil Yardım Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?
Bölüm mezunlarının başlıca görevi, kaza yerine veya hastanın bulunduğu yere en hızlı şekilde ulaşarak ilk müdahaleyi yapmaktır. Burada tıp dili ile konuşup hangi işleri yaptıklarından bahsetmeyeceğiz elbet. Ancak o anki hasta veya yaralıya nasıl bir müdahale gerekiyorsa o müdahale yapılır. Kimi zaman oksijen verilir, kimi zaman suni solunum yapılır, kimi zaman kalp masajı veya başka bir şey. İlk ve acil müdahale yapıldıktan sonra yine en hızlı şekilde ilgili sağlık kuruluşuna sevki gerçekleştirilir.
İlk ve Acil Yardım tekniker Maaşları Ne Kadar?
İlk ve Acil yardım teknikeri maaşları 4000-4500 tl civarındadır. Bu maaş kamuya atanmış teknikerler için geçerlidir. Özel kurumlarda ilk ve acil yardım tekniker maaşı 3000-3500 tl seviyesindedir.
İlk ve Acil Yardım Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri
Diğer önlisans programlarında olduğu gibi İlk ve Acil Yardım bölümü mezunları da bazı lisans (4 Yıllık) bölümlerine dikey geçiş yapma şansına sahiptir. Ancak dikey geçişi isteyen herkes yapamamaktadır.
Bunu yapmak için önce DGS'ye
girmeli ve lazım olan puanı almalısınız. Daha sonra kontenjanlar doğrultusunda
herhangi bir üniversitenin geçiş yapılabilen bölümünü tercih eder ve geçişinizi
yaparsınız. İlk ve Acil Yardım bölümü DGS bölümleri şunlardır:
-Hemşirelik
bölümü,
-Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri,
-Acil Yardım ve Afet Yönetimi.
İşte DGS sınavından yeterli puanı alırsanız bu 3 bölümden bir tanesini
tercih ederek lisans mezunu olma şansını elde edebilirsiniz.
İlk ve Acil Yardım Bölümü KPSS Atama Puanları
İlk ve Acil Yardım Bölümü KPSS Atama Puanları
Bu başlıkta verdiğimiz bilgiler 2019'de yapılan KPSS atamaları dikkate alınarak verilmiştir. Sonraki yıllarda neler olacağını kestirmek, en azından ülkemiz şartları açısından pek mümkün değildir. 2019 KPSS atamalarında İlk ve Acil Yardım bölümü, tüm 2 yıllık sağlık bölümleri arasında en düşük puanla atama yapılan bölüm olmuştur. Ayrıca bölüme hatırı sayılır derecede kontenjan verilmiştir. KPSS taban puanı en düşük 86 en yüksek 96 puan ile atama yapmıştır.
İlk ve Acil Yardım Bölümü Nasıl, İlk ve Acil Yardım Bölümü Yorumları
Elbetteki yazımız sizlerin yorumları ile zenginleşecek ve anlam kazanacaktır; ancak yine de bizler de naçizane fikirlerimizi belirtelim. İlk ve Acil Yardım bölümü iş imkanları şu an için geniş sayılmaktadır. Maaşları da fena değildir. Zaten günümüzde üniversite öğrencilerinin veya mezunlarının en çok dikkat ettiği şey, mezuniyetten hemen sonra işe başlamak, ekmeğini kazanmaktır.
Bu
koşullarda işe ataması en kolay olan 2 yıllık sağlık bölümlerinden bir tanesi
de İlk ve Acil Yardım bölümüdür. Bölümün geleceği de parlak görünmektedir. Bu
nedenle iyi bölüm arayanlar, İlk ve Acil Yardım bölümünü de listelerine
ekleyebilirler.
İlk ve acil yardim okumak icin tyt kac puan araligi olmasi lazim lutfen cevap
YanıtlayınSilTercih yaparken puandan ziyade sıralamayı göz önünde bulundurman lazım geçen yılarda en düşük sıralama 300 binlerde sıralaman daha düşükse kazanman biraz zor tabi puanlarda düşüş olmazsa .
SilBende ilk ve acil yardim yazmak istiyorum başarı sıralamasına göre yaptım ama rehberlik hocaları puana göre yapın diyolar bu konu hakkında bilginiz var mı
SilPuanına göre tercih yapman gerek 2 yıllıklarda
SilGuzel
YanıtlayınSil100-500
YanıtlayınSilBen tyt de 72 bininciyim.ilk ve acil yardım gelir mi
YanıtlayınSilrahat gelir
SilOkul bitmistir simdi nasildi
Silben 217 puan aldım tytden sizce gelirmi ilk ve acil yardım
YanıtlayınSilBen de 231 puan aldım TYT den sağlık okusaydım 234 ek puanım var. Girme olasılığım daha yüksekti ama maalesef ben de gireceğimi sanmıyorum. Hatta giremem. Puanları çok yüksek bu sene ve sıralaması da çok az istiyor. Bu sene TYT çoğu öğrenci için zordu. çoğu barajı geçemedi, geçenlerde Fen Lisesi, Anadolu Lisesi ve az Sağlık ve az da normal meslek lisesi öğrencileridir. Girme olasılığın düşük ama deneyebilirsin.
Siltyt 32 bindeyim en iyi önlisans bölümleri hangisi
YanıtlayınSilOkumayın aç kalırsınız !!!
YanıtlayınSilen son atamada 1000 kişi alınmasına rağmen 77.5 da kaldı puan, özeller almaz devlet ilk ve acil yardım mezunlarını (paremedik) özellerde çalışma iznini kaldırdı sadece hemşire alıyorlar. herkes okudu senede 15 bin kişi mezun oluyor bundan sonra 100 kişi anca alırlar.
bunları sağlık meslek lisesi att bölümünü bitirip 2 yıllık ilk ve acil yardım bölümünü "OKUL 2.CİSİ "" olarak bitirmiş ve boşta kalmış biri olarak söylüyorum .
bu özellerde kaldırılma mevzusunu nerden duyduğunuzu öğrenebilir miyim ?
SilHerkes bölüm hakkında iyi şeyler söylüyor rakip olmasın diye mi bu yorumu yaptınız
SilKpssde 90 alman lazım ilk ve acil yardim bölümü atamasi için. Kesin bilgidir.
SilMerhaba öncelikle acil tıp teknikeri ile teknisyeninin farki olduğunu bildiğini umuyorum, bölümümde 10 senelik Att bir ablamız vardi paramedik mezunu olabilmek için farklı ilde görevli olmasına rağmen cabalıyordu ve kendisini tebrik ediyorum. Saygılar
Silingilizce ögretmenligi istiyorum tyt puan aralıgı nedir bilgilendirirseniz sevinirim
YanıtlayınSil217 tyt puanim var, sağlık alanında nereyi tercih edebilirim
YanıtlayınSil500 binin. İçinden hangi bölüme giderim (sağlık)
YanıtlayınSilNe kadar maaş alirlar
YanıtlayınSilNe kadar maaş alirlar
YanıtlayınSil710 bin ile anestezi veya ilk ve acil yardim gelme olasılığı var mı sizce, sıralamaların düşeceğini de varsayarsak?
YanıtlayınSil295 puana att gelirmi lütfen cevap verin
YanıtlayınSil366 bindeyim att gelirmi. Kurban oluyum cevaplayın
SilHerkes övüyor rehber hocam da bu bölümü tercih edebilirsin dedi ama bilmiyorum kararsızım bu sene gireceğim sınava
YanıtlayınSilkullandığın kaynakları yazarmısın .?
Sililk ve acil yardım bölümü için .derslerden tahminen kaç net yaparsak kazanabiliriz ?.
YanıtlayınSil*% 3 faizli kredi oranı sunar
YanıtlayınSil* Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
* Para garantisi
* 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi
İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.
İletişim Adresi:
WhatsApp: +15184181390
Doğrudan posta:
creditfinancierhome@gmail.com
293 puan tyt
YanıtlayınSilGelir mi
Ben özel bir üniversitede burs lu olarak odyometriye yerleştim birinci sınıfın sonunda alttan hiç ders kalmadı ortalamam işe 3.60 ile sene bitti bu sene okulumda yandal çift anadal olarak bu bölümü okuyabildigimi fark ettim demek istediğim su ki siz eger bu bölümü okumak istiyorsanız ama puannınız yetmiyorsa (ben cok istememe ragmen olmamıs tı) bu tarz bir degerlendir me yapabilirsiniz suan 2 bölümden de diblomam olmus olacak hemde cok istediğim bölüm için asla alamayacağım bir puandı bu tek yaptığım üniversitede ki derslerimi yüksek tutmak oldu suan herkes az cok biliyordur ki att 350 gibi puanlarla yerleşiliyor. Not olarak sunu eklemek istiyorum yandal ve çift anadal her üniversite açmıyor bilginiz olsun ve yan dalda sertifika alırsın çift anadal da hem kendi gittiğin bölümün hemde 2. Gittiğin bölümün mezun diplomasını almıs olursunuz.
YanıtlayınSilHerkese basarılar dilerim
arkadaşlar bu ATT mesleği değildir bilginize
YanıtlayınSilhocam minimum alım kpss puanı 86 dır :)
YanıtlayınSilEhliyet alma zorunluluğu var mı acaba
YanıtlayınSilMerhaba arkadaşlar 2020 mevzu bahis bolum mezunuyuz kpss ye henüz girmedik bekliyoruz 30 gün var evet kpss için atama puanları taban 2019 87 97 araligidir ancak özel unilerden mezun olan meslektaşlar konusunda devlet niteligi farklı dir ancak devlet gözünde ikisininde kendini kpss puanıyla ispatı sarttir dolayısıyla bu bölümü en iyi eğitimi veren devlet varsa devlet olmazsa puan ve eğitime göre özel unilerden seçerek en iyi eğitim ve dereceyle bitirin tavsiyem özeller de para için ilgili davranan ünilere dikkat edin çok arkadaşım var bu şekilde ancak ekmek yersiniz her şekilde en azından insan sağlığına dair bireysel gelişiminizi sağlayın bu hepimiz icin kârdır ,ehliyetinizin olması işinize yarayacaktır ancak şart değildir
YanıtlayınSilhatrı sayılır alım yapıldı diyor bu sayıyı ogrene bilirmiyiz?
YanıtlayınSil