Boya Teknolojisi bölümü iş imkanları ile ilgili hazırladığımız bu yazıyı inceleyebilir, bölüm ile ilgili sormak istediklerinizi bize s...
Boya Teknolojisi bölümü iş imkanları ile ilgili hazırladığımız bu yazıyı inceleyebilir, bölüm ile ilgili sormak istediklerinizi bize sorabilirsiniz.
Boyacı tanıdığı olanlar bilir, boya işinde iyi para vardır. sıradan boyacı işçiler bile çok yüksek kazançlar elde etmektedir. Ancak boya işi sağlık açısından biraz tehlikeli olduğu için, yani bazı kötü hastalıklara yol açtığı için pek tercih edilen bir meslek değildir. Boya Teknolojisi mezunları elbette ki duvar veya ev boyamakla görevli değildir; ancak bölümün tek üniversitede okutulması, bana göre bölümü biraz daha avantajlı kılmaktadır.
Boya Teknolojisi Puan Türü : TYT
Boya Teknolojisi Bölümü İçin Hangi Sınavlara Girilmeli? : YKS’nin ilk oturumu TYT’ye
Boya Teknolojisi Bölümü Kaç Yıllık? : 2 Yıllık
Boya Teknolojisi Hakkında Kısaca Bilgi
2 yıllık Boya Teknolojisi bölümü sadece Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulunda okutulmaktadır. Bölümün okutulduğu başka üniversite bulunmamaktadır. taban puanı 167’dir. TYT puan türü ile öğrenci alımı yapmaktadır.
Boya Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Nerelerde Çalışır, Özel Sektör İş İmkanları Nelerdir?
Bölümün kamuda çalışma imkanı yok gibidir. Boya Teknolojisi bölümünden mezun olanlar daha çok özel sektörde çalışmaktadır. Çalışabilecekleri yerler genellikle şunlardır.
-Boya üretim merkezleri
-Boya satış mağazaları
-İnşaat firmaları vb.
Boya Teknolojisi Maaşları/Kazancı Ne Kadar?
Maaşlar, tamamen çalışılan yere göre farklılık göstermektedir. Bir boya satış mağazasında çalışan biri asgari ücrete bile tabii tutulabilirken, kendi boya satış mağazasını açmış olan birinin çok daha yüksek gelirler elde etmesi mümkündür.
Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri
Boya Teknolojisi Dikey geçiş bölümleri şunlardır:
-Kimya Mühendisliği bölümü
-Kimya bölümü
-Kimya Mühendisliği ve Uygulamalı Kimya bölümü
yukarıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilmek için DGS'den
gerekli paunı almış olmak gerek. DGS her sene yapılır.
Boya Teknolojisi Bölümü KPSS Taban Puanları
Boya Teknolojisi kadrolarına genellikle KPSS atamalarında
kontenjan verilmiyor; ancak 85 civarı puan alan mezunların tekniker sıfatı ile
çeşitli kurumlara atanması mümkün.
Boya Teknolojisi Bölümünün Geleceği ve Bizim Yorumlarımız
Bilindiği gibi boyanın insan sağlığı üzerinde çok fazla olumsuz etkileri bulunmaktadır. Boya ve boya kokusuna çok maruz kalanların çeşitli hastalıklara yakalandığı bilinmektedir. Belki de bu nedenledir ki bu işten çoğu kişi uzak durabilmektedir. Bir gerçek vardır ki, sadece işçi olarak çalışan boyacılar bile iyi kazançlar elde etmektedir.
YORUMLAR