Size Özel Reklam

Ev İdaresi Bölümü (AÖF) Nedir Ne İş Yapar?

Ev İdaresi Bölümü (AÖF) Nedir Ne İş Yapar?

Ev İdaresi bir AÖF bölümüdür, sadece Açıköğretim kapsamında okutulmaktadır. Herhangi bir 2 veya 4 yıllık üniversite bölümü okuyanlar veya mezun olmuş olanlar Ev İdaresi bölümünü açıktan okuyabilir. Sınavsız ikinci üniversite için herhangi bir puan şartı aranmaz, sadece dönemlik harcın yatırılması gerekir.
Peki,  AÖF kapsamında okutulan ve bu kadar öğrenci alan bölümün iş imkanları ne durumda, mezunlar kolayca iş bulabilir mi?

Ev İdaresi Bölümü Nedir?

Ev İdaresi bölümü çeşitli hastanelerde, otellerde, kreş ve huzur evleri ile benzeri kurum ve kuruluşlarda çalışacak ev idarecisi yetiştiren bir bölümdür. Sadece aöf bölümü bulunmaktadır.

Ev İdaresi Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

AÖF kapsamında olduğu için herhangi bir puan türü şartı yoktur. İstediğiniz bir puan türünde bölümü tercih etme hakkınız vardır. Ayrıca ikinci üniversite kapsamında sınava girmenize de gerek yoktur.

Ev İdaresi İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Ev İdaresi mezunlarına Ev İdarecisi ve Aile Ekonomisti unvanı verilir. Bölümü bitirenler aşağıdaki kurum ve kuruluşlarda çalışabilir:
-Hastaneler
-Kreşler
-Oteller
-Huzurevleri vb.

Ev İdaresi Bölümü Ne İş Yapar?

Ev İdaresi mezunlarının, çalıştığı kurumlardaki başlıca görevleri şunlardır:
-Kurumun temizlik işlerini yaparlar.
-Çalıştıkları alanların döşenmesi ve dizayn edilmesi ile ilgilenirler.
-Eşyaların bakım ve onarımını sağlarlar.

Ev İdaresi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

AÖF Ev İdaresi maaşları 2500-3000 lira kadardır. Asgari ücrete tabi olarak çalışanlar da mevcuttur. Devlet kurumlarına atama yapılmadığı için maaşlar genellikle düşüktür.

Ev İdaresi Bölümü Atamaları

Son birkaç yılda bölüm mezunlarına özel herhangi bir kontenjan verilmemiştir. Bu nedenle KPSS atamaları konusunda pek de şansı olmayan bir bölümdür. Mezunlar daha çok, özel sektörde faaliyet göstermektedir.

Ev İdaresi Dikey Geçiş Bölümleri

Ev İdaresi mezunları sadece Aile ve Tüketici Bilimleri lisans programına dikey geçiş yapma hakkına sahiptir. Aile ve Tüketici Bilimleri bölümüne dikey geçiş yapıldığı takdirde, formasyon alarak öğretmen olma şansı elde edilir. Sadece ev idaresi okuyanların öğretmen olma şansı yoktur.

Ev İdaresi Bölümü Yorumlar


Bu gibi bölümlerin sadece insanları sömürmek gayesi ile açıldığını düşünüyoruz. Devlet alım yapmayacaksa ve özel bir ihtisas eğitimi vermeyecekseniz neden açarsınız ki bu bölümü. Neymiş, kurumun temizlik işlerini yapacakmış. Üniversite okunmadan temizlik nasıl yapılır bilinmiyor mu kardeşim. Zaten ülkemizde yeterince vasıfsız eleman var, iş ihtiyacı onlarla giderilebilir. Bu işten en çok kazanan Anadolu Üniversitesi sanırım. Her sene binlerce kişi binlerce lira yatırıyor bölümü açıktan okumak için. Mezun olduktan sonra da boş.

5 yorum

  1. Unknown
    Valla arkadaş mantikli cevap vermiş madem iş yok niye bu bölüm var üniversite okuyup temizlik işçisi olan bölüm ilk defa gordum saçma bir bölüm
  2. Unknown
    ben evidaresi onlisans bolumu mezunuyum hizmetli memur kadrosundayim hangi kadroya gecebilirim
  3. Adsız
    Bende bu bölümü seçmeyi düşünüyorum. Amaç tahsil edinmek memuriyette kadro derece alabilmek. Memuriyette görevde yükselme sınavını kazanamazsanız isterseniz doktora yapın önemi yok. Yani anlayacağınız bu bölümün amacı sadece tahsil yükseltmek başka herhangi bir avantajı yok. Eğer bir işte çalışmıyorsanız uzak durun bu bölümden.
  4. Adsız
    şu an kamuda çalışıyorum lise mezunuyum şu derece kademe denen illet beni de vurdu o yüzden herhangi bir önlisans proğramı istiyorlar. sadece o nedenle bu bölüm okunur.
  5. Adsız
    Kim yaptıysa çok saçma yorum yapmış bu bölümü okuyan herkes kendi tercih ediyor saygılı olun biraz ilgi duyan herkes okuyabilir size ne insanları sömürmek falan demiş ayrıca mezunlar genelde satış danışmanlığı yapıyorlar ve yardımcı öğretmen de olabilirler bence o kadar çocuk gelişimi dersi var
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.