Ekonomi ve finans sektörü ile alakalı üniversite bölümlerini derlediğimiz geniş kapsamlı tanıtım çalışmamıza yeni bir bölümü daha ekliyor...
Ekonomi ve finans sektörü ile alakalı üniversite bölümlerini derlediğimiz geniş kapsamlı tanıtım çalışmamıza yeni bir bölümü daha ekliyoruz. Eğitim süresi 2 yıl olan önlisans Maliye bölümü ile ilgili her türlü bilgiyi bu yazımızdan edinebilirsiniz. Bu çalışmada sırası ile 2 Yıllık Maliye bölümü hakkında bilgi verilmiş, iş imkanları ve çalışma alanları belirtilmiş, tahmini maaşlarının ne kadar olduğu ifade edilmiş ve KPSS atama puanları ile DGS dikey geçiş bölümleri hakkında bilgiler verilmiştir.
2 Yıllık Maliye Bölümü Hakkında Bilgi
Bütün önlisans bölümlerinde olduğu gibi, Maliye bölümünü de tercih edebilmek için TYT'ye girilmeli ve en az 150 baraj puanı alınmalıdır. En az 150 puan almayan üniversite adaylarının herhangi bir bölüm tercihi yapmasına imkan yoktur. Maliye bölümünü tercih etmek isteyenler TYT puan türünde yeterli puanı almış olmalıdır; zira bölüme TYT puan türü ile öğrenci alınmaktadır. Bölümün amacı gerek kamu kurumlarına gerekse de özel sektöre deneyimli meslek elemanları yetiştirmektir.
2 Yıllık Maliye Bölümü İş İmkanları
Maliye mezunlarının geniş bir iş istihdamına sahip olduğunu söylemek yalan olmayacaktır. Ancak bölümün onlarca üniversitede okutulması ve her sene belki de binlerce mezun vermesi, KPSS ile devlet kurumlarına atanmayı zor kılmıştır. Her şeye rağmen devlete atanmanın gayet mümkün olduğu bir bölümdür.
Önlisans Maliye mezunları çalışma alanlarını şu şekilde listeleyebiliriz:
-Mahalli İdareler (Valilikler, Kaymakamlıklar)
-Kamu İktisadi Teşebbüsleri
-Maliye Bakanlığı veya bağlı birimleri
-Mal Müdürlükleri
-Vergi Daireleri
-Defterdarlıklar
-Sosyal Sigortalar Kurumu
-Devlet Planlama Teşkilatı
-Gümrük Bakanlığı
-Bankalar
-Diğer özel ekonomi ve finans kuruluşları
-Serbest Muhasebeci olarak görev yapabilirler. Kendi bürolarını açarlar.
-Lisans mzunu olmak kaydı ile mali müşavir olma imkanına sahip olurlar.
Maliye Bölümü Maaşları (Maliye Meslek Elemanı Maaşı)
KPSS'de yeterli puanı alıp bir devlet kurumuna atanan Maliye Meslek elemanı 3500-4200 lira dolaylarında maaş almaktadır. Özel sektörde çalışanların daha yüksek maaş almaları da daha düşük maaş almaları da mümkündür. Ancak özel bürosunu açan muhasebecilerin daha iyi kazançlar elde ettiği bilinmektedir.
2 Yıllık Maliye Bölümü KPSS Atama Puanları
Maliye mezunları iki yılda bir yapılan (çift yıllarda) Önlisans KPSS oturumuna katılırlar. Bu sınavda iyi puan alarak rakiplerini eleyebilenler tercih yaparak devlet memuru olarak atanırlar. Hemen her sene Maliye mezunlarına da belli bir kontenjan verilmektedir. Bu sınavda genellikle 83-85 gibi bir puan alanlar atanmaktadır.
Maliye Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri
Bölümü bitirenler yirmi kadar bölüme dikey geçiş yapma olanağına sahiptir. Bu bölümler bankacılık, pazarlama, sigortacılık, finans ve ekonomi sektörü ile alakalı bölümlerdir. Dikey geçiş yapmak için her sene yapılan DGS'de yeterli puan alınmalı ve istenen bölüm tercih edilmelidir.
Sorularınız ve Yorumlarınız
2 yıllık Maliye bölümü yorumları tüm ziyaretçilerimiz için faydalı olacaktır. Bu nedenle bölüm ile ilgili bildiklerinizi, iş imkanları, maaşları vb. hakkında sizler de fikirlerinizi beyan edebilirsiniz. Ayrıca bölüm ile ilgili sormak istediklerinizi çekinmeden sorabilirsiniz. Tarafımıza sorulan tüm soruları 24 saat içinde cevaplıyoruz. Teşekkürler.
4 yıllık maliye bölümü mezunu ile iç denetim uzmanı nasıl olunur ve iş olanakları varmı iç denetim uzmanı maslarıyla ilgili bilgiler verirmisiniz tesekurler
YanıtlayınSilön lisans maliye bölümü mezunuyum veri hazırlama ve kontrol işletmeni olarak çalışabiliyor muyum ?
YanıtlayınSilBu yorum yazar tarafından kaldırıldı.
YanıtlayınSilİyi gunler iki yıllık maliye bölümünü kazandm 4 yıllıga tamamlamak icin dgsden kac net yapmalıyım kac puan almalıyım
YanıtlayınSil2 yıllık maliye bölümünden mezunum iş için nereler başvurmam daha doğru acaba
YanıtlayınSilBen 3.5 yıl ceza evinde yattım suçum gasp 2 yillik maliye bölümünü kazandım devlet dairesinde is imkanım olurmu ve 2 yılimi bitirince serbest muhasebecilik yapabilirmiyim
YanıtlayınSil2 yıllık maliye ile 4 yıllık maliye arasındaki dezavantajlar nelerdir?
YanıtlayınSilAllahım inşallah maliyede yüksek maaşla iş bulurum amin dua edin arkadaşlar
YanıtlayınSilaminn aminnnnn bende inşallah
Sil