Size Özel Reklam

Matematik Öğretmeni Maaşları 2020-2021

Öğretmenlerin 2020 Ocak ayı maaşları belirlendi. Sizler için matematik öğretmeni 2020 maaşı hakkında bilgi verdik. Matematik öğretmeni ne kadar maaş alır?   

Özel ders, kurslar vb. durumlar da göz önüne alındığında, maaş veya kazanç anlamında en şanslı öğretmenler matematik öğretmenleridir. Tabii özel ders verme, kurs açma gibi imkanlara her matematik öğretmeni sahip değildir. Bu yüzden öncelikle sadece Milli eğitim okullarında matematik öğretmeni olarak çalışanların maaşı hakkında bilgi vereceğiz. Diğer kazanç yollarını ise ayrı olarak ele alacağız.

Bir öğretmenin maaşını belirleyebilmek için, bazı hususların bilinmesi lazımdır. Normal memurların genellikle belli, sabit bir maaşı vardır. Ancak özellikle branş öğretmenlerinde böyle bir sabit maaş söz konusu değildir. Matematik öğretmenleri girdikleri ders miktarınca maaş alırlar. Yani ne kadar çok derse girerlerse o kadar çok; ne kadar az derse girerlerse o kadar az maaş alırlar.

Matematik Öğretmeni Taban Maaşı 

Her öğretmenin olduğu gibi matematik öğretmenlerinin de sabit bir taban maaşı vardır. 'de göreve yeni başlamış olan bir öğretmenin taban maaşı yaklaşık olarak 3150-4000 Türk Lirası arasındadır. Bu para tüm öğretmenlere verilir. Ancak kıdemli olan bir öğretmen, bundan daha fazlasını alır.

Ek Ders Ücreti

Taban maaşın dışında, bir de ek ders ücreti vardır. Bir öğretmen, maaş alabilmek için haftada on beş saat derse girer. Şayet on beşten fazla derse girerse, girdiği her ders hesaplanır ve aylığına eklenir. Maaşın ödemesi ayın 15’inde olurken, ek ders ödemeleri, maaştan ayrı olarak genellikle her ayın 1’i ile 8’i arasında yapılır.

Matematik Öğretmeni Kaç Derse Girebilir?

Bir öğretmen, haftada en fazla 30 saat derse girebilir. (istisnalar hariç) İşte bu 30 saatin yarısı, yani 15’i maaşı hak etmek içindir. Geriye kalan 15 ise ek derstir ve ücreti hesaplanarak, ödemesi maaştan ayrı bir şekilde ödenir. Belirtmekte fayda var, her öğretmen 30 saat ders bulamaz. Bu yüzden bir öğretmenin 23 saat derse girdiğini farz ederek küçük bir hesaplama yapalım. 23 dersin 15 saati maaş karşılığıdır. Geriye kalan 8 ders, ek derstir. Bu öğretmen herhangi bir şubenin rehber öğretmenliğini yürütüyorsa ayrıca 2 ek ders daha verilir kendisine. Bir de tüm öğretmenlere her on ders için 1 ek ders yazılır. Bu durumda 23 saat ders okutan öğretmen 2 saat daha fazladan alır.


Hesap: 8 ek ders +2+2 toplam 12 ek ders eder. Bir ek ders 2018'de 12 liradır. 12x12 =144. Yani haftada 144 tl ek ders parası alır. Bir ayı ortalama 4 hafta sayarsak 144x4=576 TL yapar. Yani 3150+576= 3726 dolaylarında maaş alır.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.