Size Özel Reklam

Bahçe Bitkileri Bitkileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Bahçe Bitkileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Bahçe Bitkileri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Bahçe Bitkileri bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Bahçe Bitkileri nedir?
2 – Bahçe Bitkileri Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Bahçe Bitkileri İş İmkanları
4 – Bahçe Bitkileri Ne İş Yapar?
5 – Bahçe Bitkileri Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Bahçe Bitkileri Atamaları
7 – Bahçe Bitkileri Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Bahçe Bitkileri Nasıl?

Bahçe Bitkileri Bölümü Nedir?

Bağ, meyve, sebze, ve süs bitkileri yetiştiricilik ve ıslahı alanlarında bilimsel araştırmalar yapmak ve nitelikli eğitim-öğretim vermek bu çerçevede yeterli tecrübeye sahip, alanındaki problemlere çözümler üretebilen ve uluslararası standartlarda hizmet verebilecek akademik etik bilinci ve sorumluluğuna sahip bireyler yetiştirmektir. 

Bahçe Bitkileri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Bahçe Bitkileri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bahçe Bitkileri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bahçe Bitkileri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bahçe Bitkileri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bahçe Bitkileri 4 yıllık bir bölümdür.

Bahçe Bitkileri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Çevre ve Orman Bakanlıklarına bağlı kamu kurum ve kuruluşlar Bağ, Meyve, Sebze ve Süs bitkileri yetiştiriciliği, ıslahı ve ticareti ile ilgili özel sektör kuruluşları Kamu ve özel sektör bankaları Soğuk muhafaza tesisleri Bahçe ürünleri ambalaj ve paketleme tesisleri Belediyelerin imar, fen işleri, park ve bahçeler birimleri, üniversiteler. 

4 Yıllık Bahçe Bitkileri Bölümü Ne İş Yapar?

Bahçe bitkileri programını bitirenlere “Ziraat Mühendisi” unvanı verilir. Bahçe bitkileri alanında yetişen bir ziraat mühendisi bahçe bitkilerinin dikim zamanı, kullanılacak gübre türü, ürünlerin farklı iklim ve toprağa uyumu, bitki hastalıkları, yüksek verimli ve kaliteli meyve ağaçları, sebze ve süs bitkileri gibi bahçe bitkilerinin üretimini geliştirici denemeler için tohum ıslahı çalışmaları yapar; bahçe ürünlerinin toplanması, depolanması ve pazarlanması ile ilgili metotlar geliştirir.

Bahçe Bitkileri Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Bahçe Bitkileri maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Bahçe Bitkileri mezunu maaşı 3000-3500 lira civarında iken özel sektör için Bahçe Bitkileri maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Bahçe Bitkileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bahçe Bitkileri mezunları son yıllarda 78 gibi KPSS taban puanları ile atanabilmiştir.

Bahçe Bitkileri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölümü başarı il bitirenler Laboratuvar Hizmetleri alanından pedagojik formasyon alarak Laboratuvar Hizmetleri öğretmeni olabilirler.

Bahçe Bitkileri Bölümü Yorumları – Bahçe Bitkileri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Birçok bölüme nazarak gerek devlette gerek de özel sektörde iş imkanları bulunan bölümlerden bir tanesidir. Özellikle tarım işleri ile uğraşmaktan hoşlanan adayların tercih etmesini öneririz.

Değerli üniversite adayları, Bahçe Bitkileri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Bahçe Bitkileri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

3 yorum

  1. Adsız
    Atanmama probleminde ne yapılabilir
  2. furkan
    bahçe bitkileri üretim ve pazarlaması ( 4 yıllık ) ve bahçe bitkileri (4 yıllık ) olarak iki ayrı bölüm var hangisi mantıklı
    • Adsız
      4 yıllık lisans
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.