Size Özel Reklam

İmam Hatip Lisesi Mezunları Mühendis Olabilir mi?

İmam Hatiplilerin hangi bölümleri tercih edip okuyabilecekleri ile ilgili, daha önce ayrıntılı bir yazı hazırlamıştık. dilerseniz, kafanızdaki sorulara cevap bulmak için ilgili yazımızı da buradan inceleyebilirsiniz.

Hepinizin malumudur ki eskiden imam hatipli olup da gözde bölümlere yerleşmek çok zor hatta neredeyse imkansızdır; çünkü diğer liselerden mezun olan öğrenciler için puan hesaplama tam yapılırken, imam hatip mezunları, katsayı adaletsizliğinden dolayı çok daha düşük puanlar alıyordu. Günümüzde ise her şey değişti, artık bazı adaletsizlikler tamamen ortadan kaldırıldı.

İmam Hatip Lisesi Mezunları Mühendislik Okuyabilir mi?

Gerek bu sitemizden gerekse de Facebook sayfamızdan bizlere ulaşan sorulardan belki de en önemlilerden bir tanesi imam hatip mezunlarının mühendislik bölümlerini tercih edip etmeyeceğidir. Bildiğiniz gibi bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği gibi onlarca mühendislik bölümü bulunmaktadır.

İşte, herhangi bir İmam Hatip Lisesinden mezun olan bir üniversite adayı, tüm bu mühendislik bölümlerini tercih edebilir, bölüme yerleşebilir ve bölümü bitirdikten sonra mühendislik mesleğini icra edebilir.

İmam Hatip Mezunları Mühendislik Okumak İçin Neler Yapmalı?

Aslında mühendislik isteyen İHL mezunlarının yapması gereken farklı hiçbir şey yok. Diğer liselerden mezun olanlar herhangi bir mühendislik bölümünü nasıl tercih edip okuyorsa imam hatip lisesinden mezun olanlar da o şekilde tercih edecek.

Mühendislik Okumak İçin Girilmesi Gereken Sınavlar - YKS Oturumları

Bütün mühendislik bölümleri TYT-AYT puan türleri ile öğrenci almaktadır. Mühendislik tercih etmek isteyenler öncelikle TYT'ye girip 150 baraj puanını almalıdır. TYT puanınız ne kadar yüksek olursa o kadar avantajlı olursunuz. TYT'den yeterli puanı aldıktan sonra da AYT sınavılarına girmeniz gerekecektir. Kısacası İHL mezunlarının mühendislik okuması için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır.

NOT: Değerli arkadaşlar, tercih etmek istediğiniz herhangi bir bölüm için girmeniz gereken sınavları bilmiyorsanız, yorum bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Hepinize başarılar dileriz.

2 yorum

  1. Adsız
    Ben imam hatipten mezunum ama elektrik bölümünü yazmıştım kazanmışın sizce temelim olmadığı halde yapabilirmiyim
    • Adsız
      yaptın mı
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.