Size Özel Reklam

İmam Hatip Mezunları Doktor Olabilir mi?

Günümüzün en güzel ve en gözde mesleklerinden bir tanesi de doktorluktur. Öyle ki bu meslek neredeyse her çocuğun edinmeyi düşündüğü ilk mesleklerden bir tanesidir. Çocukluğumuza dönüp baktığımızda bir zamanlar böyle bir isteğin hepimizde olduğunu görebiliriz.

Peki, doktor olmak kolay mı, herkes doktor olabilir mi? Özellikle de İmam Hatip Lisesi mezunları tıp okuyarak doktor olma şansına sahip mi? İşte, merak ettiğiniz bu sorunun cevabı bu yazıda.

Nasıl Doktor Olunur?

İlkokul, ortaokul ve ardından lise bittikten sonra artık sıra iyi bir üniversite bölümü okuyarak gelecekte icra edilecek mesleği edinmektir. Tıp Fakültesi okumak isteyenler, şayet okudukları lisede varsa sayısal bölüm tercih ederek büyük bir avantaj elde etmiş olurlar. Çünkü tıp fakültesi MF puan türleri ile tercih edilmektedir. MF puanı ise özellikle Fen Bilimleri ile Matematik gibi sayısal derslerin sınavlarından elde edilmektedir.

Henüz lise son sınıfta gerçekleştirilen TYT'ye girilir. TYT'den baraj puanı aşıldıktan sonra yapılan AYT sınavılarına girilir. Bu sınavlardan yeterli puanı alanlar Türkiye'deki herhangi bir üniversitenin Tıp Fakültesi bölümüne yerleşerek doktor olma yolunda en önemli adımı atmış olur.

İmam Hatip Mezunları Nasıl Doktor Olur?

Doktor olma şartları veya aşamaları diğer tüm öğrenciler için nasılsa İHL mezunları için de öyledir. Tek fark bazı okullarda sayısal bölüm olmamasıdır. Sayısal bölümde okumamanız da doktor olmak için bir engel değildir.

Doktor olmak isteyenlerin yapması gereken tek şey, yukarıda bahsedilen sınavlardan yeterli puanı almaktır. Anlayacağınız, TYT ve AYT sınavlarından yüksek puan alan İmam Hatip mezunları da tıp okuyabilir ve doktor olabilir.

İmam Hatip Mezunlarının Dezavantajı Var mı?

Yasal olarak hiçbir engel yok. Ancak bildiğiniz gibi imam hatiplerde sayısal derslerin yanında dini dersler de okutulduğu için Fen Bilimleri ve Matematik derslerine yeterince saat ayrılmayabiliyor. durum böyle olunca yoğun bir şekilde sayısal dersleri görmeyenler, bu derslerden yüksek puan almakta zorlanıyor. Ancak gerek kendi çabaları ile gerek dershane veya özel ders sayesinde bu sayısal testlerden de yüksek netler çıkaranlar doktor olabiliyor.

2 yorum

  1. Adsız
    Yaa ben de ihl ndeyim 11.sinifim. sayisal acilmadi asit ağırlıktayim ben.aben.ama sayisaldan sinava gireceğim. Seneye yazib dershandershaneye başlayacağım.bu sene de baska bir okulun kursuna gidiyorum sayisal dersleri icin. Ayrıca cumartesi günleri enistem bana fizik falan anlatıyor bir iki saat. Ama hocalarimizdan bazilari cok zor diyorlar. Kendi kendime diyorum onlari şaşırtacagim ama yine de o hevesim kirilinca çalışma istegim de kayboluyor. Tekrar tekrar başlıyorum ama yine de olmuyor. .....
  2. Unknown
    Ben ortaokulun yedincisi sınıfı imam okudum ama sekizinci düz beni etkilermi
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.