Size Özel Reklam

8. Sınıf Öğrencisi Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı?

Değerli 8. sınıf öğrencileri, önünüzde pek de uzun olmayan; fakat yoğun geçecek bir maraton var. 8. sınıfa geçtiniz ve artık bir şeyler değişti. Ortaokulun verdiği çocuksu rahatlığı bırakmalı, MİS sınavına ciddi bir şekilde hazırlanmaya başlamalısınız.

Ancak çalışmaya başlamadan önce aklınıza takılan belli başlı sorulara yanıt bulmanız gerekecektir. Evet, çalışmalısınız; ama nasıl ve ne kadar? İşte, sizler için hazırladığımız bu yazıda, bir 8. sınıf MİS öğrencisinin günde kaç saat çalışması gerektiği hakkında sizleri aydınlatmaya başlayacağız.

Yazıya geçmeden önce veya okuduktan sonra MİS İçin En İyi Yayınlar ile MİS İçin Günde Kaç Soru Çözmeliyim başlıklı yazılarımızı da muhakkak incelemenizi tavsiye ediyoruz. Şimdi 8. sınıflar kaç saat çalışmalı konulu rehberlik yazımıza geçelim.


MİS İçin Günde Kaç Saat Ders Çalışmalıyım?

Arkadaşlar öncelikle şunu belirmeliyiz ki her öğrenci farklı özelliklere sahiptir. Bu nedenle tavsiye ettiğimiz çalışma miktarını kendi özelliklerinize göre kısmen azaltmakta veya yükseltmekte serbestsiniz.

Bildiğiniz gibi artık öğrenciler sadece okul dersleri ile sınırlı kalmıyor. Okul dışında dershaneye veya okul kurslarına giden veya özel ders alan bir çok öğrenci var. Hatta hafta içi okula gidip, hafta sonu sabah saatlerinde okulun açtığı hazırlık kurslarına katılan ve öğleden sonra da dershane veya semt konaklarına giden birçok öğrenci var. Haliyle bu öğrencilerin evde, ders çalışmaya ayıracak pek zamanları kalmıyor. Tüm bu hususları göz önünde bulundurarak tavsiyede bulunmaya çalışacağız.

Sadece Okula Gidip Herhangi Bir Kurs, Dershaneye Gitmeyen Bir Öğrenci Kaç Saat Çalışmalı?

Ülkemizde iyi bir liseye yerleşmek çok zor. Fen Lisesini kazanmak hem okul notlarında hem de MİS sınavında çok iyi puanlar almanız gerekiyor. İyi bir Anadolu Lisesine yerleşmek için de aynı şekilde hem okul notlarınızın yüksek olması gerekiyor hem de MİS sınavından iyi netler çıkarmanız gerekiyor.

Durum böyle iken az bir çalışma ile hayalinizdeki liseyi kazanmak pek kolay olmuyor. İyi bir lise kazanmak istiyorsanız ve özel ders almıyor ya da herhangi bir dershane/kursa devam etmiyorsanız günde en az 5-6 saat çalışmanız gerekecektir. Rakiplerinizi geride bırakmak için başka şansınız yok.

Kurs veya Dershaneye Giden 8. Sınıf Öğrencisi Günde Kaç Saat Ders Çalışmalı?

Okulda MİS sınavında çıkan tüm konular anlatılsa da, öğrencilerin hafta sonu kurslarına veya dershaneye devam etmesi, öğrendiklerini kalıcı hale getirmesinde etkili olabilir. Kurs ve dershanelerde soru çözme çalışmalarına da yoğun olarak yer verildiğinden, bunların son derece faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

Sizler de takdir edersiniz ki kurs ve dershanelere bol miktarda zaman ayırıyorsunuz. Hali ile bu saatleri ders çalışmaktan sayabiliriz. Bu öğrencilerin de günde 4-5 saat çalışması, başarıya ulaşmalarında fazlası ile etkili olacaktır.

8. Sınıf Öğrencileri Nasıl Ders Çalışmalı?

Bilindiği gibi MİS sınavındaki tüm sorular, okulda işlenen konularla ilgilidir. Dolayısıyla bir 8. sınıf öğrencisinin her şeyden önce okulda ders esnasında dersleri çok iyi dinlemesi gerekir. Ayrıca okulda işlenen tüm konular sürekli tekrar edilmelidir. Bu tekrarlar, öğrenilen bilgilerin unutulmasını önlemektedir.

Okuldan veya dershaneden eve geldiğinizde dinlenmek için kendinize biraz zaman ayırın. Ders çalışmaya oturduğunuzda zihniniz dinlenmiş olsun ki çalıştığınız konuları kavrayabilesiniz. Mümkün olduğunca yazarak, not alarak çalışın ve bu notlarınızı kaybetmeyin. Boş zamanlarınızda tekrar etmekten de geri durmayın.

EBA Kavrama Testlerini İhmal Etmeyin!

Her konudan sonra EBA'ya girerek orada bulunan konu testlerini muhakkak çözün. Bu, hem çalıştığınız konuyu kavramanıza yardımcı olacak hem de MİS sınavında çıkan sorulara sizi alıştırmış olacaktır.

Sosyal Aktivitelere Zaman Ayırın!

Planlı bir şekilde davranırsanız, ders çalışma saatleri dışında artan zamanınız da olacaktır. Bu zamanlarda spor yapmayı, sevdiğiniz programları takip etmeyi, arkadaş ve ailenizle zaman geçirmeyi de ihmal etmeyin. Başarılı olmak için ille de her şeyden uzak durmanıza gerek yoktur. Yeter ki ders çalışmaya ayırdığınız zamanı en verimli şekilde kullanın.

Sorularınızı Sorabilirsiniz!

Burada değinmediğimiz, cevabını merak ettiğiniz tüm soruları bizlere çekinmeden sorabilirsiniz arkadaşlar. Emeklerinizin karşılığını almanızı gönülden istiyoruz. Hepinize başarılar...

19 yorum

  1. Adsız
    cok yuksek degılmı
    • Unknown
      ben bu zamanı zaman dilimleri şeklinde ayırıyorum örneğin sabah 1 öğlen 1 akşam 1 saat çalışıp 10 gibi mola verip 11 de yine 1 saat çalışıp 12 civarı uyuyorum
  2. Adsız
    BEN NASIL BASARULI OLICAM
  3. Adsız
    acı yoksa başarı yok çok çalışalım ilerde kazanırız İNŞALLAH Allah azimli gayretli olarak çalışan herkese 100 de 1lik dilime girmeyi nasip eder bol çalışmalar...
  4. Adsız
    Kursa gidiyorsanız 4-5 saat çalış gitmiyorsan 5-6 saat çalış ne alaka kurs 1 saat mi
    • Unknown
      Aynen ya saçmalık
    • Adsız
      hayır kursta öğretmenler eşliğinde olacağı için konu tekrarı test çözme vs. daha verimli olucaktır zaten üstte de yazıyor kursları da ders çalışmadan sayabilirsiniz yani 2 saat kursta 2 saat evde çalışılıp alınan verim 6 saat evde çalışmaya eşit gibi bir şey anladım ben
  5. Unknown
    TESTLER ÇOK PAHALI
    • Unknown
      Hsyit
    • Unknown
      mebin yayımladığı soru bankaları var en kötü öğretmenlerinden istersin veya arkadaşlarından ben sana meb sayfasının linkini bırakacağım iyi şanslar



      https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar/KazanimTestleri.aspx?sinifid=4&ders=23


      bu siteden diğer dersleride seçersin görüşürüz
  6. Adsıs
    Bence az
    • Unknown
      Ayn
  7. Unknown
    profesör mü olacaksınız lan yavaş gelin :D
  8. Unknown
    hiçte zor değil bence ben günde 9 saat ders çalışıyorum
    • Unknown
      Hehee
  9. Unknown
    Gereksiz fazla çalışıyon bence beyininde bir kapasitesi var belirli bir yerdrn sınra kitleniyor ama aralıkların ne kadar olduğunada bağlı
  10. ühü
    ben 7 saat çalışıyorum notlarım ortalamanın çok üstümde ama annen televizyon izlememe izin vermiyor üstelik sorunca bide azar işitiyorum
  11. Adsız
    sananda 5 6 ne bacım sananda istanbulu fethedecez neyse 5 ayım kaldı bi bok bilmiyom 12 saat calısacam yapacak bir sey yok bre
  12. Unknown
    ben 4 saat calisiyoreum bence yeterli
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.