Size Özel Reklam

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Biyomedikal Mühendisliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Biyomedikal Mühendisliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Biyomedikal Mühendisliği nedir?
2 – Biyomedikal Mühendisliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Biyomedikal Mühendisliği İş İmkanları
4 – Biyomedikal Mühendisliği Ne İş Yapar?
5 – Biyomedikal Mühendisliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Biyomedikal Mühendisliği Atamaları
7 – Biyomedikal Mühendisliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Biyomedikal Mühendisliği Nasıl?


Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Nedir?

Biyomedikal Mühendisliğin uğraş alanı, genelde biyolojik sistemlerin, özel olarak da, üst düzeyde organize olmuş, karmaşık bir sistem olan insan vücudunun bileşenlerinin yapılarını, çalışma biçimlerini ve etkileşimlerini anlamak ve işlevsel bozukluklarını belirleyip gidermek için gerekli araç, cihaz ve sistemlerin geliştirilmesidir.

Biyomedikal Mühendisliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Biyomedikal Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Biyomedikal Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Biyomedikal Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Biyomedikal Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Biyomedikal Mühendisliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Biyomedikal Mühendisliği mezunları daha çok özel sektörde tıbbi cihaz ve malzemelerin pazarlanması ve servisi-bakımı başta olmak üzere hizmet vermektedirler.

Bunun dışında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerden 200 yatak kapasiteli olanlarına 1 Biyomedikal mühendisi bulunacak şekilde kadro standardı getirilmiştir. Ayrıca hastanelerin yatak kapasiteleri arttıkça kadro sayıları da artacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Bu standart 27 Temmuz 2001 tarih ve 24472 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Ülkemizde hızla sayısı artan Özel Hastaneler için de aynı çalışma yapılmış 22.03.2002 tarih ve 24708 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik eki kadro cetvellerinde 100 yatak ve üzeri Özel Hastanelere kadrolarında Biyomedikal Mühendis bulundurma zorunluluğu getirilmiştir.

Lisansüstü çalışma yapmayı tercih edecek öğrenciler, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışındaki bir üniversitede çalışma olanakları bulunmaktadır.

4 Yıllık Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar?

Bölüm mezunlarının başlıca çalışma alanları ve yaptığı işler şunlardır:

-Hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşlarında
-Üniversitelerde
-Tıp araştırma merkezlerinde
-Tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlarda
-İlaç endüstrisinde
-Sağlık kuruluşlarının bilgi-işlem birimlerinde
çalışabilecekleri gibi, dilerlerse, biyomedikal, biyomalzeme, biyomekanik, biyoinformatik, medikal fizik, genetik mühendisliği, doku mühendisliği gibi ilgili alanlarda lisansüstü öğrenime devam edebilecekler; yurtdışı anlaşmalı üniversitelerle yapılan ortak programlara katılabileceklerdir.

Biyomedikal Mühendislerinin Görevleri;

-Teşhis amacıyla kullanılan EKG, MRI gibi elektronik cihazların, tedavi amacıyla kullanılan koter, kateter gibi aletlerin, diyaliz makinesi gibi cihazların, cerrahi robotlar gibi sistemlerin, çeşitli ilaçları taşıyıp, gerektiğinde salıyan mikro-platformlar gibi yapay malzemelerin, işitme cihazları gibi uzuv ve organların işlevlerinin hassasiyet ve doğruluğunu artıran aletlerin, kemik ve damar protezleri, kalp kapakları gibi uzuv ve organların işlevlerini geçici veya sürekli olarak devralan cihazların tasarımı ve üretimi...
-Tasarlanıp üretilen ve performans testlerinden geçirilerek kullanıma hazır hale getirilen cihaz, sistem ve süreçlerin kullanım alanlarında en yüksek performansla hizmet verebilmesi için gerekli alet-insan arayüzlerinin geliştirilmesi...
-Sağlık hizmeti kalitesinin ve veriminin arttırılması amacıyla çeşitli süreçlerin, yönetim ve organizasyon modellerinin geliştirilmesi...

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Biyomdikal Mühendisliği maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Biyomedikal Mühendis maaşı 4000-4500 lira civarında iken özel sektör için Biyomdikal Mühendisliği maaşları 3500 ila 4000 lira arasında değişmektedir.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

80 ve üzeri puan alan mezunlar kamu kurumlarına mühendis olarak atanabilmektedir.

Biyomedikal Mühendisliği Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölümü başarı ile bitirenler, pedagojik formasyon aldıklarında ve öğretmenlik ile ilgili sınav ve mülakatlarda başarılı olduklarında çeşitli devlet liselerinde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri öğretmeni olarak görev alabilirler.

Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Yorumları – Biyomedikal Mühendisliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Hem kamuda hem de özelde iş bulma imkanları geniş olan bir bölümdür. Bu nedenle tavsiye ettiğimiz mühendislik bölümlerinden bir tanesidir.
Değerli üniversite adayları, Biyomdikal Mühendisliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Biyomdikal Mühendisliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. Adsız
    Biyomedikal müh. tercih edecek adaylar için bulunması gereken gerekli nitelikler neler olabilir?
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.