Size Özel Reklam

Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Nedir Hakkında Bilgi


Doğu Dilleri ve Edebiyatları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Doğu Dilleri ve Edebiyatları bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları nedir?
2 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları İş İmkanları
4 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ne İş Yapar?
5 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Atamaları
7 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Doğu Dilleri ve Edebiyatları Nasıl?


Doğu Dilleri Bölümü Nedir?

Programda, Farsça lisans öğretimin yanı sıra İran Tarihi, Coğrafyası, İslam öncesi ve sonrası İran dilleri ve kültürleri, klasik ve modern İran Edebiyatı hakkında araştırmalar yapılmakta ve Anadolu ile İran Medeniyetleri arasındaki tarihsel olaylar üzerinde de durulmaktadır.

Öğrencileri yeterli düzeyde dilbilgisi ile donatarak Fars Dili ve Edebiyatı alanında uzman olmaları, Türk-İslam sahasında ortaya konulmuş Farsça eserleri Türk kültürüne ve araştırmacılarına kazandırmaları amaçlamaktadır. Anabilim Dalında Farsça Dilbilgisi, Farsça Konuşma, İslamiyet Öncesi ve Sonrası İran Kültür ve Edebiyat Tarihi, Metin Şerhi, Türkçeden Farsçaya-Farsçadan Türkçeye Çeviri, Modern İran Edebiyatı ve Basın Dili dersleri verilir. 

Doğu Dilleri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Doğu Dilleri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Doğu Dilleri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Doğu Dilleri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Doğu Dilleri Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Doğu Dilleri 4 yıllık bir bölümdür.

Doğu Dilleri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Mezunlar üniversitelerde, müzelerde, kütüphanelerde, devlet arşivlerinde, turizm sahasında, Dışişleri Bakanlığında, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ve çeşitli özel kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedirler.

4 Yıllık Doğu Dilleri Bölümü Ne İş Yapar?

Arap dili ve edebiyatı programında Arapça dil bilgisi, çeşitli klasik ve modern Arapça metinlerin Türkçe’ye çevirileri, Arapça konuşma ve kompozisyon denemeleri ve Arap dili ve edebiyatı ile ilgili eğitim yapılmaktadır. Fars dili ve edebiyatı programında Farsça dil bilgisi, İran tarihi, coğrafyası, İslamiyetten önceki İran dilleri, dinleri ve edebiyatları, İslami İran edebiyatı hakkında eğitim yapılmaktadır.

Doğu Dilleri Bölümü Maaşları Ne Kadar ?

Doğu Dilleri maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Doğu Dilleri mezunu maaşı 2750-3000 lira civarında iken özel sektör için Doğu Dilleri maaşları asgari ücret ile 2020-2500 lira arasında değişmektedir.


Doğu Dilleri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bölümün KPSS ataması bulunmamakta.

Doğu Dilleri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Mezunların formasyon alabilirlerse öğretmen olabilirler.

Doğu Dilleri Bölümü Yorumları – Doğu Dilleri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Doğu Dilleri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Doğu Dilleri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.