Size Özel Reklam

Kredi ile Araba Almak Mantıklı mı? (Hesabını Kitabını Yaptık)

Arkadaşlar ben kredi ile araba almanın mantıklı olup olmadığına farklı bir pencereden yaklaşmak istiyorum. Kredi çekip araba almak mantıklı mı sorusunu kime sorsanız, kuvvetle muhtemeldir ki alacağınız cevap veya türevleri şunlar olacaktır: ''Kredi ile araba alınmaz'', ''Boş ver krediyi paranı biriktir öyle al'', ''Aman ha, bankalara sakın bulaşma!''

Tuzu Kuru Olanlar Bilmez!

Tamam kardeşim, iyi hoş söylüyorsunuz da kredi ile araç alacak kişi de keyfinden almıyor herhalde. Herkesin maddi durumu farklıdır. adam vardır, iki sene para biriktirdikten sonra arabasını peşin alır; adam vardır beş yıl çalışsa bir araba alacak parayı ancak biriktirebilir. Peki, bir araba parasını denkleştirebilmek için bu adam 5 yıl bekleyecek mi? Bu beş yıl boyunca ne yapacak, arabasız mı dolaşacak?

Araba Zaruri Bir İhtiyaç mı?

Öncelikle şunu ifade etmek isterim: Araba da en az ev kadar, hatta belki de daha fazla, zaruri bir ihtiyaçtır. Hele ki evli ve çocuklu olan birisinin arabasız yaşaması işkenceden başka bir şey değildir. Bunu en iyi, bir kere araba sahibi olmuş ve bir süre de arabasız kalmış kimseler bilir.

Gecenin bir vakti çocuğunuz ateşlenir, arabanızın olmadığına lanet edersiniz. Bir sabah vakti uykuda kalır, işe geç kalırsınız, arabanız olmadığına lanet edersiniz. Bir hafta sonu ailenizle pikniğe çıkmak istersiniz, arabanız olmadığı için lanet edersiniz. Ve daha neler neler...

Bir insanın ömrü kaç yıl ki? Sevdiklerimizle daha ne kadar zaman geçireceğimizi bile bilmezken, bana göre hayatı biraz da yaşamak gerekir. Evet, bana göre kredi ile araba almak mantıklı... Ancak ben kimseye demiyorum ki git, kazancından daha fazla aylık ödemelerle araba al. Her şeyden önce ayağını yorganına göre uzatacaksın. Çektiğin kredilerin vadesini ödeyebileceksen, bence araba almayı ertelememek gerekiyor.

Biraz da Hayatın Tadını Çıkarmak Gerek!

Senin çoluk çocuğun büyüdükten sonra sen araba almışsın almamışsın ne fark eder. Mühim olan onlara küçükken güzel şeyler yaşatmaktır. Zaten şehirlerde evlere, beton yığınlarına hapsettiğimiz çocuklarımızı arada bir doğaya çıkarmayacaksak, dağlarda, kırlarda dolaştırmayacaksak, onları istediğimiz gibi gezdirmeyeceksek, gücümüzün yettiğince tatillere çıkarmayacaksak ne anlamı var hayatın.

Kredi ile Araba Almak Mantıklı Ama Ölçüleri Bilmek Lazım!!!

Kredi ile araba almak, gidip gücünüzün çok üstünde araçlar almak, ödenemeyecek tutarda krdiler çekmek değildir. Bu yüzden kredi ile araba almadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar aşağıda anlatmaya çalışacağım.

Madde 1: Alacağınız Arabanın Markasını, Modelini İyi Belirleyin!

Evet arkadaşlar, kredi çekerek araba almak mantıklı diyoruz; ama tamamen risksiz demiyoruz. İnsanlık hali, kişi sonradan başına ne geleceğini bilmez. Allah korusun, yeri gelir işinizden olursunuz, eşinizden olursunuz, bir kaza geçirir maddi ve manevi külfete girersiniz. İşte olası bu durumlar için mümkün mertebe tedbir almak çok mantıklı olacaktır.

Burada dikkat etmeniz gereken şudur: Alacağınız araba, ileride lazım olduğunda kısa sürede elden çıkarabileceğiniz ve satışta çok zarar etmeyeceğiniz bir araç olmalıdır. Diyelim ki bir şekilde tüm ekonomik durumunuz altüst oldu. Ne yapacaksınız? En kısa sürede aracınızı satıp kredinizi toplu olarak kapatacaksınız. Bu yüzden kimsenin pek bilmediği, bakmadığı araçlar yerine ülkemizde en çok tutulan, 2. el piyasası olan araçlar satın olmanız son derece faydalı olacaktır.

Madde 2: Çekeceğiniz Kredi Tutarını ve Aylık Ödemelerinizi İyi Ayarlayın!

En önemli madde de sanırım bu; zira ödeyemeyeceğiniz bir kredi altına girerseniz hayatınız size zindan olabilir. Şunu unutmayın, gideriniz sadece aylık kredi ödemeleri ile sınırlı olmayacak. Aldığınız taşıtın 6 ayda bir MTV vergilerini ödeyeceksiniz, her sene zorunlu trafik sigortası yaptıracaksınız, yıllık bakım ve onarımlarını yaptıracaksınız, olası bir hasarda veya bozulmada tamir için para ödeyeceksiniz, aracın deposuna yakıt yetiştireceksiniz. aynı zamanda aile geçindireceksiniz. Tüm bunları en ince ayrıntısına kadar hesaplayın ve ödeyebileceğinizi düşündüğünüz aylık miktarın daha azını çekiniz. Örneğin ''Ben aylık 1000 lira öderim diyorsanız, 750 liralık vadelerle kredi çekin ki sonradan çeşitli sıkıntıları yaşamayasınız.

Madde 3: Ödemelerde Sıkıntı Yaşayacaksanız Gerekirse Kredi Vadesini Uzun Tutun!

Kendinizi sıkıp en kısa zamanda krediyi ödeyeyim demek yerine daha uzun vadelerle kredi çekerseniz daha rahat olursunuz. Maddi imkanlar el vermiyorsa, atıyorum 36 ay vade ile 1500 lira ödeyeceğinize; 50 ay vade ile çok daha azını ödeyin; ama kendinizi de ailenizi de germeyin.

Madde 4: Taşıt Kredisi Yerine İhtiyaç Kredisi Kullanın!

Taşıt kredisi ile ihtiyaç kredisi arasında çok da fark olmadığını biliyor muydunuz? Yine atıyorum ihtiyaç kredisi çektiğinizde aylık ödediğiniz miktar 1500 lira ise, taşıt kredisi kullandığınızda ödeyeceğiniz aylık miktar 1490 lira gibi komik bir rakam oluyor. Bu nedenle taşıt kredisinin çilesini çekmeye hiç gerek yok.

Taşıt kredisi ile araç alırsanız, krediniz bitene kadar arabanızda ipotek olacak ve istediğiniz zaman bu arabanın satışını yapamayacaksınız. Ne zaman ki kredi ödemeleri sona erdi, ancak o zaman araba gerçek manada sizin oluyor ve arabayı o zaman satabiliyorsunuz. Taşıt kredisi aldığınızda aynı zamanda zorunlu kasko gibi cartı curtu mevcut. İhtiyaç kredisi alın, birkaç kuruş fazla ödeyin ama araba sizin olsun.

Kredi ile Araba Almak Mantıklı!!!

Yukarıda anlattıklarımızın tümünü dikkate aldığımızda bize göre kredi çekip araba almak gayet mantıklı. Peki, siz ne düşünüyorsunuz, sizce de kredi ile araba almak mantıklı mı, kredi ile araba alınır mı?

2 yorum

  1. Murat Acar
    Merhaba
    Finansal ihtiyaçlarınızı çözmek için acil bir krediye ihtiyacınız var, Biz 5000 $ 'dan 100.000.000 $' a kadar kredi teklif ediyoruz, güvenilir, verimli, Hızlı ve dinamik,% 100 Garantili de (Avro, İngiliz Sterlini ve Türk Lirası) ). İlgilendiğiniz takdirde tüm Krediler için geçerli faiz oranı (% 2).

    E-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

    Teşekkürler.
  2. Credit Financier Home
    *% 3 faizli kredi oranı sunar
    * Nakitsiz Girişimci İçin Sigorta
    * Para garantisi
    * 10,000 TL'den 100,000,000 TL'ye kadar kredi teklifi

    İyi kredi puanıyla, Credit Financier Home, bireysel veya şirket veya kooperatif derneklerine, endüstriyel ve kişisel çıkarlar için teminatlı krediler ve teminatsız krediler sunar.

    İletişim Adresi:
    WhatsApp: +15184181390
    Doğrudan posta:
    creditfinancierhome@gmail.com
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.