Size Özel Reklam

Enerji Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar İş İmkanları ve Maaşları

Enerji Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar İş İmkanları ve Maaşları

Enerji Yönetimi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Enerji Yönetimi bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Enerji Yönetimi nedir?
2 – Enerji Yönetimi Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Enerji Yönetimi İş İmkanları
4 – Enerji Yönetimi Ne İş Yapar?
5 – Enerji Yönetimi Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Enerji Yönetimi Atamaları
7 – Enerji Yönetimi Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Enerji Yönetimi Nasıl?


Enerji Yönetimi Bölümü Nedir?

Enerji Yönetimi; ürün kalitesinden, güvenlikten veya çevresel tüm koşullardan fedakârlık etmeksizin ve üretimi azaltmaksızın enerjinin verimli kullanımı doğrultusunda yapılandırılmış ve organize edilmiş disiplinli bir çalışmadır.

Enerji atıklarının değerlendirilmesi, enerji verimliliğinin artırılması ve mevcut enerji kayıplarının önlenmesi yoluyla tüketilen enerji miktarının ekonomik kalkınmayı ve sosyal refahı engellemeden, kalite ve performansı düşürmeden en aza indirilmesini ilke edinmektedir.

Günümüzde enerji sektöründeki gelişmeler ve enerji alanında faaliyet gösteren şirketlerin sayı ve büyüklükleri dikkate alındığında, enerji yönetiminin gelişen bir alan olduğu görülmektedir. Özellikle enerji üretim ve dağıtım şirketlerinde ve endüstride enerji politikaları ve uygulamaları üzerinde çalışabilecek yetkinliğe sahip uzmanlara ihtiyaç artmaktadır.

Enerji yönetimi bölümünün temel hedefi; enerji konusunun özellikle alan yönetimi, sektörel ilişkiler, rekabet boyutu ve sürdürülebilirlik çerçevesinde kapsamlı bir yönetsel açığın kapatılmasına katkı sağlayacak nitelikli insani kaynağın yetiştirilmesidir. Enerji yönetimi bölümü ile ülkemizin çok önemli kaynaklarının aktarıldığı enerji alanında bütüncül bir bakış açısına sahip ve yönetsel performansı yüksek olabilecek enerji yöneticisi ve enerji uzmanları yetiştirmektir.

Enerji Yönetimi Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Enerji Yönetimi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Enerji Yönetimi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Enerji Yönetimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Enerji Yönetimi Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Enerji Yönetimi 4 yıllık bir bölümdür.

Enerji Yönetimi İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Enerji Yönetimi mezunları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) gibi kurum ve kuruluşlarda görev yapabilirler.

Ayrıca diğer enerji üretim, iletim, dağıtım, ticaret ve danışmanlık şirketlerinde, enerji yatırımı yapan şirketlerde, enerji ile ilgili planlama, denetleme yapan bütün merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşlarında, enerji alanında AR-GE yapan kurum, kuruluş, dernek ve vakıflarda; enerji santrallerinde, tesislerinde ve şirketlere finansman sağlayan, akredite, sertifikasyon ve sigorta eden şirket ve kurumlarda; kurum ve kuruluşların enerji yönetimi departmanlarında çalışabilirler.

4 Yıllık Enerji Yönetimi Bölümü Ne İş Yapar?

Enerji Yönetimi ana dalından mezun olanlar çalıştıkları alan, kurum ve kuruluşa göre Enerji Yöneticisi, Enerji Uzmanı, Enerji Uygulama Uzmanı, Enerji Tasarruf Uzmanı, Denetçi ve Enerji Satış Uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler.

Enerji Yönetimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Enerji Yönetimi maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Enerji Yönetimi mezunu maaşı 3000-4000 lira civarında iken özel sektör için Enerji Yönetimi maaşları asgari ücret ile 2500-3000 lira arasında değişmektedir.

Enerji Yönetimi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bu bölüme son yıllarda hiç kontenjan verilmediği için atama gerçekleşmemiştir.

Enerji Yönetimi Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Enerji Yönetimi mezunlarının günümüz mevzuatı için öğetmen olma olanağı bulunmamaktadır.

Enerji Yönetimi Bölümü Yorumları – Enerji Yönetimi Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Enerji Yönetimi nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Enerji Yönetimi iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. Adsız
    enerji yönetimi ve teknojileri yüksek lisans yapmak öğrenciye ne kazandırır
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.