Size Özel Reklam

Ergoterapi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Ergoterapi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Ergoterapi hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Ergoterapi bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Ergoterapi nedir?
2 – Ergoterapi Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Ergoterapi İş İmkanları
4 – Ergoterapi Ne İş Yapar?
5 – Ergoterapi Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Ergoterapi Atamaları
7 – Ergoterapi Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Ergoterapi Nasıl?


Ergoterapi Bölümü Nedir?

Ergoterapist kişiye ait duyusal, motor, bilişsel, psikolojik ve psikososyal performans; kişilerin gerçekleştirdikleri aktivite ve bulundukları çevreye yönelik ergoterapi değerlendirmelerini yapan, ergoterapi müdahalelerini kişi merkezli olarak planlayan,  uygulayan ve sonuçları değerlendiren mesleki otonomiye sahip bir sağlık personelidir.

Ergoterapist fiziksel, duysal, kognitif, mental, gelişimsel veya emosyonel problemi olan tüm yaş grubundaki kişiler ile toplumdan dışlanmış dezavantajlı kişilerde anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştirmek, günlük yaşam aktivitelerinde bağımsızlığı ve toplumsal katılımı sağlamak amacıyla çalışır. 

Ergoterapi  anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı  geliştiren  kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapinin temel amacı kişilerin günlük yaşam aktivitelerine katılımını sağlamaktır.  Ergoterapistler kişi ve toplulukların  istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini  geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını  daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleyerek  bu amaca  ulaşırlar.

Ergoterapi Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Ergoterapi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Ergoterapi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Ergoterapi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Ergoterapi Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Ergoterapi 4 yıllık bir bölümdür.

Ergoterapi İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Ergoterapistler nerelerde çalışır?

- Hastaneler
- Sağlık merkezleri
- Geriatri merkezleri (Huzur evleri, bakım evleri vs.)
- Rehabilitasyon kurumları
- Özel kurumlar
- Sosyal aktivite merkezleri
- Hastanın kendi evi ve iş yeri
- Halk sağlığı merkezleri
- İş sağlığı merkezleri
- Özel okullar
- Şirketlerin ergonomik olarak düzenlenmesi
vb. yerlerde çalışırlar. 

4 Yıllık Ergoterapi Bölümü Ne İş Yapar?

Ergoterapistler kişi ve toplulukların istedikleri, ihtiyaç duydukları veya kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek veya aktiviteyi ya da çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleyerek bu amaca ulaşırlar.
Ergoterapistler, herhangi bir sağlık problemi nedeniyle vücut yapı ve işlevlerinde bozukluğu olan veya yer aldığı sosyal ya da kültürel azınlık grup nedeniyle toplumdan dışlanmış veya katılımı kısıtlanmış tüm kişilerle çalışır.

Ergoterapistlerin çalışma alanları şunlardır:

- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı konulmuş çocukların tedavisi
- Disleksiye sahip bireylerin tedavisi
- Toplumdan dışlanmış bireylerin topluma kazandırılması (Madde bağımlıları, eşcinseller, fiziksel ve zihinsel engelliler, psikolojik problemi olan kişiler)
- Bağımlılıktan kurtarma. (Engelliler, Örneğin sağ eli kopmuş bir bireye çeşitli ortez protez teknikleri ile yemek yemesi sağlanır. Veya fiziksel engeli olan bir bireyin tüm işleri annesini yapmaktadır. Ergoterapistler bazı temel ihtiyaçlarını giyinme gibi tek başına yapmasını sağlarlar.
- Farklı alanlar. (Örneğin; kası zarar gören biri verilen egzersizleri yapmamış. Biz ona hoşuna gidecek anlamlı ve amaçlı aktiviteler vererek egzersizleri eğlenerek yapmasını sağlamaktayız.
- Yaşlıların veya engelli bireylerin evlerini onların kolay yaşayabilecekleri bir hala getirme.
- İş yerlerini, evleri, okulları ergonomik bir şekilde düzenleme.
- Suç işlemeye eğilimli veya suç işlemiş olan insanların hayata kazandırılması.
- Kanser hastası bir bireyi evresini göre psikolojik destek verme ve zamanını kaliteli kullanması için aktiviteler bulma.
vs. bu gibi bir çok alanda etkin rol oynamaktadır. 

Ergoterapi Bölümü Maaşları Ne Kadar 2018?

Ergoterapi maaşları kamuda farklı, özel sektörde farklıdır. Devlet kurumlarında çalışan Ergoterapi mezunu maaşı 3000 lira civarında iken özel sektör için Ergoterapi maaşları 2500ile 4000 lira arasında değişmektedir.

Ergoterapi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bu bölümde son yıllarda atama gerçekleştirilmemiştir.

Ergoterapi Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunları tezsiz yüksek lisans bitirdiklerinde yahut pedagojik formasyon aldıklarında okullarda Hasta ve Yaşlı Hizmetleri öğretmeni olarak çalışma olanağına sahiptir.

Ergoterapi Bölümü Yorumları – Ergoterapi Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’İstihdam alanı geniş bireysel olarak varlık gösterebileceğiniz alanınızda saygınlığınızı daha kolay arrttırabileceğiz bir meslek dalı.’’

‘’Henüz bakir bir alan ve iş imkanlari,standartlari,maddi-manevi imkanlari yüksek bir bölüm .. diger bölümlerin aksine hayatin içine odakli fiziksel,psikolojik,sosyal harmanlamanin en güzel örneği ..insana verdiği değer yüksek ve yaşam kalitesini arttirmaya yönelik bir bölüm.’’

‘’İnsanlara yardım etmek ve bundan mutluluk duymak için olabilir mesela. Aynı zamanda yeni açılan bir bölüm olduğu için Türkiye'de yeni şeyler ortaya koymakta bir tercih meselesi olabilir.’’
Değerli üniversite adayları, Ergoterapi nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Ergoterapi iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.