Size Özel Reklam

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir İş İmkanları ve Maaşları

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon nedir?
2 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon İş İmkanları
4 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne İş Yapar?
5 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Atamaları
7 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Nasıl?


Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Nedir?

Fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık ve yaşlılıkta, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında uzman bir hekimin tanısı sonrası fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünyada fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan, sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.
Günümüzde, Fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam  kalitesinin arttırılmasında her geçen gün sayıları artan  yaklaşımlarla hizmet vermektedirler. Dünyada ve ülkemizde toplumların bu gün ve  gelecekteki olası  ihtiyaçları fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon 4 yıllık bir bölümdür.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Çalışma alanları çeşitlilik gösteren ve kendilerine duyulan ihtiyaç artan gün geçtikçe artan fzyoterapistler nöroloji, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, pediatri, hidroklimatoloji, fziksel tıp, romatoloji, ortopedi ve travmatoloji, el cerrahisi, göğüs-kalp-damar cerrahisi, genel cerrahi ve nöroşirurji bilim dallarında hizmet vermektedir. Bunların yanı sıra kadın sağlığı, yanık üniteleri, evde bakım hizmetleri, sporcu sağlığı ve halk sağlığı gibi alanlarda da hizmet vermektedir. Günümüzde fzyoterapistin rolü giderek daha önemli hale gelmekte ve fzyoterapistlere duyulan ihtiyaç artmaktadır.

Fizyoterapistler üniversitelerin ilgili bölümleri, devlet, özel ve üniversite hastaneleri, rehabilitasyon merkezleri, özel klinikler, spor kulüpleri, endüstri sanayi tesisleri, halk sağlığı üniteleri, ev rehabilitasyonu, evde bakım merkezleri, sağlıklı ve engellilerin spor ve rekreasyonel aktivitelerinin uygulanması, okullar, rehabilitasyon merkezleri, huzurevi ve bakım evleri, termal oteller, belediyeler, engelli okulları ve birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışabilirler.

4 Yıllık Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ne İş Yapar?

Sağlığın korunmasında ve sürdürülmesinde bireylerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini arttırmak için çalışmalar yapar.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon mezunları Fizyoterapist unvanı alırlar. Fizyoterapistler, doktorlar tarafından kendisine yönlendirilen hastalarıda öncelikle genel değerlendirmeyi yapar. Yapılan genel değerlendirme sonrasında hastanın tedavi programını düzenler. Hastaya elektroterapi, manuel terapi, sıcak-soğuk uygulamaları uygular; hastaya, hastalığına uygun ve gerekli kas gruplarını çalıştıracak egzersizler uygular; hastanın tedavi süresince gelişimini takip eder; ve kendisine yönlendiren doktorla bilgi alışverişi içerisinde bulunur.

Fizyoterapistler aynı zamanda; farmakoloji, radyoloji, ortopedi, nöroloji, pediatri, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, kadın doğum, biyokimya, ilk yardım, gibi tıp konuları ile ilgili temel bilgi sahibidir. Fizyoterapistlerin iş alanı yalnız ortopedik rahatsızlıklar olmayıp bunun yanında nörolojik(sinirsel), pediatrik(gelişimsel), nöroşirürjik(beyin cerrahisi sonrası), romatolojik(eklemsel), jinekolojik(kadın doğumla ilgili), kardiyopulmoner(kalp-solunum hastalıkları), geriatrik(yaşlılıkla ilgili hastalıklar) terapi gibi tıbbın hemen hemen her dalı ile ilgilenebilmekte; iş-uğraşı terapisi, işitme-konuşma terapisi, ergoterapi, üzerine çalışabilmektedir. Fizyoterapistler özel eğitim merkezlerinde, sağlık koruma merkezlerinde, fizik tedavi merkezlerinde, spor kulüplerinde, hastanelerde iş imkanı bulabilmektedir.

İş imkanları: Hastaneler, yataklı tedavi merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, huzur evleri, spor kulüpleri, spor merkezleri, okullar, kaplıca tesisleri vb. daha birçok iş imkanı sağlıyor.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet kurumlarına ve özel sektöre göre fizyoterapist maaşları farklılık göstermektedir. Bugün devlet kademesinde çalışan bir fizyoterapist maaşı 3000-4500 lira arası değişirken özel klinik ve özel sektördeki çalışmalarına göre bu meblağ oldukça yükselmektedir. Özel ya da çeşitli devlet kurumlarında çalışan fizyoterapistler 10.000 TL’ ye kadar varabilen maaşlar almaktadırlar.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Mezunlar, 85 ve üzeri puan aldıklarında çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmektedir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanında öğretmenlik yapma olanakları bulunmaktadır. Bunun için ya formasyon alınmalı ya da tezsiz yüksek lisans bitirilmelidir.

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Yorumları – Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Değerli üniversite adayları, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

3 yorum

  1. Adsız
    2016 kpss ile 96 olan taban puan son atamalarla 90a düşmüştür. 80 alan bir fizyoterapistin atanma ihtimali sıfırdır. Ayrıca hiçbir özel kurumda bir fizyoterapiste bırakın 10 bin tlyi 5 bin bile verilmez. Özel sektörde maaşlar 2000-3500 arasdır.
  2. Unknown
    Bu bolum iyimi dgs ile gecis yapcam nasıl bi bolum devlette atamaları nasıl maas brüt nedir
  3. Unknown
    Bende engelli bakim ve rehablitasyon okuyorum dgs ile fizik tedavi ve rehabilitasyon tercih etmek istyorum 2 yillik okumus olursam onlisans mezunu olarak mi devam ediyorum yoksa direk yuksek lisans mi yapmis oluyorum
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.