Size Özel Reklam

Fransızca Öğretmenliği İş İmkanları maaşları Hakkında Bilgi


Fransızca Öğretmenliği hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Fransızca Öğretmenliği bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Fransızca Öğretmenliği nedir?
2 – Fransızca Öğretmenliği Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Fransızca Öğretmenliği İş İmkanları
4 – Fransızca Öğretmenliği Ne İş Yapar?
5 – Fransızca Öğretmenliği Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Fransızca Öğretmenliği Atamaları
7 – Fransızca Öğretmenliği Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Fransızca Öğretmenliği Nasıl?


Fransızca Öğretmenliği Bölümü Nedir?

Eğitim Fakültelerinde eğitimi verilen ve öğretmen yetiştiren bir bölümdür. Mzunlar genellikle MEB’e bağlı liselerde öğretmenlik yapmakta veya özel sektörde faaliyet göstermektedir.

Üniversite sınavında yabancı dil sorularını Fransızca ya da İngilizce cevaplamaları gerekmektedir. İstenen puanı alan öğrenciler hazırlık sınavına girmektedirler. Sınavı geçemeyen öğrenciler Hazırlık bölümünde bir sene okumaktadırlar. Hazırlığı başarıyla geçen öğrenciler Fransızca Dili Eğitimi Bölümünde okuma hakkını kazanırlar.

Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı, öğretmen yetiştirmede çağdaş yaklaşımları temele alarak yürüttüğü 4 yıllık lisans programıyla çağdaş ölçme değerlendirme yaklaşımlardan haberdar, teknolojik gelişmeler doğrultusunda öğretim faaliyetlerini düzenleyebilen, farklı öğretim yöntem ve stratejilerini öğretim süreçlerinde kullanabilen, alanında yapılan çalışmaları takip edebilen nitelikli öğretmen yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç çerçevesinde anabilim dalı programında öğrencilerin hem mesleki gelişimlerini sağlamak hem de alan bilgisi ve genel kültüre yönelik derslere yer verilmiştir. 

Fransızca Öğretmenliği Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Fransızca Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Fransızca Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve üçüncü oturumu TYT(temel yeterlilik testi) YDT(yabancı dil testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve YDT puan türüne sahip olarak Fransızca Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 3. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 3. Oturum YDT sınavıdır. Kısacası Fransızca Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve YDT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Fransızca Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

Fransızca Öğretmenliği İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalı mezunları resmi ve özel okullarda öğretmenlik yapabilmekte ve ayrıca Fransızcanın gerekli olabileceği tüm alanlarda (çeviri, uluslararası ticaret, turizm ve bankacılık gibi) çalışabilmektedir.

4 Yıllık Fransızca Öğretmenliği Bölümü Ne İş Yapar?

-Fransız Dili Eğitimi Mezunları Fransızcanın 1. veya 2. yabancı dil olarak okutulan tüm ilk- ve ortaöğretim okullarında ve diğer eğitim kurumlarında Fransızca Öğretmeni olarak görev yapabilmektedirler.

-Fransa'yla ticari işbirliği olan özel sektörün değişik alanlarında çalışabilmektedirler.

-Turizmin çeşitli alanlarında çeşitli görevler yapabilmektedirler.

-Medya ve iletişim ağırlıklı kurumlarda istihdam edilebilmektedirler.

Fransızca Öğretmenliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Fransızca öğretmeni olarak göreve başlayan mezunlar ilk etapta fransızca öğretmeni maaşları 3000-3500 TL civarında maaş almaktadır. Ancak turist rehberi olarak çalışanlar veya tercüme bürolarında çalışanlar çoğunlukla daha yüksek gelirler elde etmektedir.

Fransızca Öğretmenliği Bölümü Yorumları – Fransızca Öğretmenliği Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

‘’2001 yılına kadar almanca ve fransızca öğretmenliği bölümlerinden mezun olanlar gerekli bütün formasyonları alıp sınıf öğretmeni olarak atanıyordu ve bu bölümlere talep çoktu. Şu an ise bir çok bölüm girilmesi gerekli puan düşüklüğüne rağmen öğrenci yetersizliğinden kapanma noktasına geldi. Eğer yeterli fransızca altyapınız yoksa okuması ve bitirebilmesi gerçekten zor bir bölümdür. Mezun olanların çoğu genelde benim gibi kel alaka işlerde çalışır, diğer yandan da eğitim sisteminin çarpıklığına söylenir, işletme , veterinerlik, ziraat fakültesi gibi alakasız bölümlerden mezun olup da yıllardır öğretmenlik yapan insanlara söver, haklı olarak sinir olursunuz. Ayrıca son 20 yılda bu bölümlerden atama yapılan fransızca öğretmen sayısı toplamda malesef 40 bile değildir. O yüzden bu bölümü tercih ederken ileride ne yapıp yapmamak istediğinize karar vererek tercih etmenizi tavsiye edeceğim. Yoksa 4 senenizi boşu boşuna okuyarak ileride belkide hiç yapamayacağınız bir öğretmenlik branşının atamasını yıllarca kös kös bekleyerek geçirebilirsiniz.’’

Değerli üniversite adayları, Fransızca Öğretmenliği nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Fransızca öğretmenliği iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.