Size Özel Reklam

İnşaat Mühendisi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşı

İnşaat Mühendisi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşı

İnşaat Mühendisi Nedir?

İnşaat Mühendisliği; Bina, Baraj, Yol, Liman Gibi Yapıların Tasarlanması, İnşa Edilmesi Ve Bakımı Gibi Alanlarda Çalışmalar Yapan Mühendisliklerden Biridir. İnşaat Mühendisliği Bölümü Sayısal Puan Türünde Öğrenci Alır. İnşaat Mühendisliği Bölümüne Girmek İsteyenlerin Sayısal Düşünme Yeteneği Yüksek, Dikkatli Ve Sabırlı Kişiler Olmaları Gerekir. Bilgisayar Ve Teknolojik Gelişmeleri Yakından Takip Etmek Ve Çizim Programlarına Hakim Olabilmek De Son Derece Önemlidir. Bunların Yanında Hayal Gücü Yüksek, Öngörülü, Problem Çözme Yeteneği Yüksek Bireyler Bu Alanda Daha Başarılı Olurlar.İnşaat Mühendisliği Bölümü En Fazla Tercih Edilen Bölümlerden Olduğundan Ataması Oldukça Zordur.

İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar

İnşat Mühendisliği Bölümünden Mezun Olanlar İnşaat Mühendisi Ünvanını Alırlar.İnşaat Sektörü Sürekli Gelişen Bir Sektör Olduğundan İnşaat Olan Her Yerde Bölüm Mezunlarına Rastlamak Mümkündür. Bölüm Mezunlarının Görevi Sadece Yapı İnşa Etmek Değildir.Maliyetlerin Hesaplanması,İş Planının Yapılması, Yapılan İşlerin Denetlenmesi Gibi Görevleri De Yerine Getirirler.

İnşaat Mühendisliği İş İmkanları

İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunları Gerekli Sınavlara Girip Yeterli Başarıyı Sağladıkları Takdirde Tüm Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında İnşaat Mühendisi Olarak Görev Alabilirler. Gerekli Şartları Sağladıkları Takdirde Üniversitelerde Akademisyenlik Yapabilecekleri Gibi Müfettişlik Ya Da Uzman Kadrolarında Da Çalışabilirler.
İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunları Yapı Denetim Firmalarında, Özel Şirketlerin İnşaatla İlgili Şantiyelerinde Kontrol Mühendisi Veya Şantiye Şefi Olarak Görev Alabilirler.
İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunu Olup Gerekli Kurslara Gidip Gerekli Sınavları Başarı İle Tamamlayanlar İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Ünvanı Alarak Bu Alanda Da Çalışabilirler.
Bölüm Mezunları Kendi Proje Ofisini Açabilir, Yapı Denetim Şirketini Kurabilir Veya  Özel İnşaat Şirketini Kurabilir.


İnşaat Mühendisliği Bölümü Mezunları Maaşları

Her Meslekte Olduğu Gibi Bu Bölüm Mezunlarının Maaşları Da Çalıştığı Kurumun Kamu Yada Özel Olması, Büyüklüğü, Niteliği Ve Nerede Olduğuna Bağlı Olarak Değişkenlik Gösterebilmektedir. Mesleğe Başlanılan İlk Yıllarda Maaşlar  3000 – 5000 Tl Arasında Değişebilir. Ofis Dışı Şantiye Gibi Alanlarda Çalışılıyor İse Maaşlar 5000-1000tl Aralığında Seyreder. Meslekte 5 Yılını Tamamlayıp, Şantiye Deneyimi Fazla Olanların Maaşı İse 10000tl’nin Üzerine Çıkabilmektedir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.