Size Özel Reklam

İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

İşitme engelliler öğretmeni maaşı, İşitme engelliler öğretmeni Nedir, İşitme engelliler öğretmeni iş olanakları, İşitme engelliler öğretmeni ne iş yapar

İşitme engeli bulunan öğrencilere özel yöntemler ile bilgi ve beceri kazandıran öğretmenlik branşına işitme engelliler öğretmenliği adı verilmektedir. Öğretmen tarafından engelli öğrencilere verilecek olan program Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı olarak öğretmenlere verilmektedir. Bu program çerçevesinde öğrencilere gereken dersler verilmektedir.

İşitme Engelliler Öğretmenliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli 

İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası İşitme Engelliler Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. İşitme Engelliler Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.
İşitme Engelliler Öğretmenliği İş İmkanları
İşitme engelliler öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen program çerçevesinde işaret dili kullanmaktadır. Dudaktan okuma teknikleri de kullanan öğretmenler öğrencilere bu dilin nasıl kullanılacağını öğretmektedir. Öğretmenler bu program çerçevesinde çocuğa kişilik kazandırmak ve onu hayata hazırlamak için eğitim ve öğretim yöntemlerini sabırla uygulamaktadır. Şefkatle öğretim yapması gereken öğretmenlerin özellikle çocuğun kişisel özelliklerini ve yeteneklerini de dikkate alması gerekmektedir. Eğitim ve öğretim sorumluluğunu üzerine alan öğretmen sürekli öğrencilerini gözlemlemektedir.
İşitme engelliler öğretmenliği bölümünde özel olarak kullanılan bir takım malzemeler de yer almaktadır. Bu anlamda yıllık müfredat programı bunlardan biridir. Aynı şekilde günlük çalışma planları, plan defterleri, not defteri, yoklama defteri de aynı şekilde gereken alet ve malzemeler arasında bulunmaktadır. Okul araç ve gereçleri her okul çocuğu için olduğu gibi bu bölümde okuyan öğrenciler için de gereklidir. Görsel araçlar ve bireysel ve grup işitme cihazları bu alanda özel gerekli olan araçlar arasında yer almaktadır.

İşitme Engelliler Öğretmenliği Maaşları Ne Kadar

İşitme engelliler öğretmenleri Milli Eğitim bünyesinde KPSS ile atanarak ders verebilir. Bunun yanı sıra Milli Eğitim bakanlığına bağlı olan özel kurumlarda da ders verme yetkileri bulunmaktadır. Bu öğretmenler unvan ve branş olarak sınıf öğretmenliği kategorisinde yer almaktadır. Bu bakımdan özel kurumlarda ya da devlet kurumlarında farklı devlet memurluklarında ya da statüde çalışmaktadır. 
Bölüm mezunları için devlette maaşlar sınıf öğretmenliği maaşları ile aynı seviyededir. İşitme Engelliler Öğretmenliği Maaşları 4000-5000 lira civarında maaş alan bu çalışanlar, aldıkları maaşlara ek olarak kurs ücretleri de almaktadır. Fakat özel sektör maaşları bu bölüm mezunları için düşük seviyededir. Bazen asgari ücret seviyesinde maaş alan işitme engelliler öğretmeni dahi bulunmaktadır.

İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü Yorumları 

İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümü nedir İşitme Engelliler Öğretmenliğine iş yapar İşitme Engelliler Öğretmenliği çalışma alanları ve İşitme Engelliler Öğretmenliği maaşları hakkında Bilgi vermeye çalıştık Ancak bölümü şu an okuyan ve ya bölümden mezun olan kişiler bölüm hakkındaki tecrübelerini tercih edecek adaylar için yorum kısmına aktarabilirler. Aynı zamanda tercih etmeyi düşünen kişiler merak ettiği konuları yorumlara ekleyebilirsiniz.

3 yorum

  1. Anonim
    İşitme engelli öğretmenliği bölümü ile zihinden engelliler öğretmenliği bölümü birbirinde tamamen farklı mı
  2. Anonim
    İşitme engelli öğretmenliği bölümü nu Okuyan bir kişi tercümanlık yapabilecek seviye geliyor mu aldığı eğitim ile
  3. Anonim
    Dil ve terapi bölümünde matematik fizik kimya gibi dersler varmı.
    Kıbrıs'ta vakıf üniversitesinde bu bölümde varmı
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.