Size Özel Reklam

Sosyoloji Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Sosyoloji Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Sosyoloji Bölümü Nedir

Sosyoloji bölümü ülkemiz de en çok mezun veren bölümlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyoloji bölümü kültürler arası ilişkileri inceleyen bir bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. İş bulma ihtimallerin yüksek olması sebebi ile hem ülkemiz de hem diğer ülkelerde çok tercih edilen bölümlerin arasında olarak görülmektedir. Sosyoloji bölümün de araştırmayı seven her insan büyük kolaylık sağlar iş yaşantısında. Sosyoloji mezunları hem özel sektör de hem de akademisyen olarak çalışma olanakları olabilir. Bu şekil de çift maaş alarak daha fazla kazanç elde edebilecekleri bilinmektedir.

Sosyoloji Bölümü Puan Türü - Bölüm İçin Girilmesi Gereken Sınavlar

Sosyoloji Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler sosyoloji  bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Sosyoloji bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Sosyoloji Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Sosyoloji 4 yıllık bir bölümdür.

Sosyoloji Bölümü Ne İş Yapar ve İş İmkanları?

Sosyoloji bölümü toplum ilgilendiren her konuda iş yapabilmektedir. Hem devlet kurumlarında hem özel sektör çeşitli iş bulma şansları vardır. Üniversitelerde akademisyen olarak görev alabilirler. Devlet kurumlarında sınavları başarı ile verdikleri takdirde görev alabilmektedirler. Yine özel sektör içerisin de danışmanlık yapabilirler. Ayrıca sosyoloji bölümünü bir kişi gazete ve dergilerde, istatistik alanlarında iş bulma şansları vardır. Aile bakanlığı, devlet planlama teşkilatı gibi iş bulma şansları vardır.

Sosyoloji Bölümü Maaşları Ne Kadar

Sosyoloji bölümü maaşları özel ve sektör ve devlet kurumlarında değişkenlik göstermektedir. Devlet kurumunda çalışan sosyoloji mezunları ortalama 2700 TL ile 3700 TL arasında değişkenlik gösteren maaşlara sahiptirler. Özel sektörde çalışan kişiler ortalama 2500 TL ile 5000 TL arasında değişkenlik gösteren maaşlara sahiptirler. Özel sektör de çalışan bir sosyoloji mezunu eğer kişisel danışmanlık şirketini açar ise iş çeşitliği fazla olarak bilinmektedir. Bu sebep ile danışmanlık işlerinde kazanç, maaş daha da yükseltmektedir. Akademisyen olarak kalan sosyoloji mezunları hem akademisyen maaşı hem danışmanlık veya özel sektör de çalışarak çift maaş alma ihtimalleri vardır. Bu sosyoloji mezunları çift maaş alarak ortalama 10000 TL üzerinde maaş alabilmektedir. Dergi ve gazetecilik alanların da çalışan kişiler de farklı ücretlere sahiptirler ortalama 2500 TL ile 4000 TL arasında değişen maaşları vardır. Genel anlamda maaşlar iş bilgisine ve tecrübesine göre değişkenlik göstermektedir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.