İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
İç mimarlık Ve Çevre Tasarımı bölümü mezunları iç mimar olarak iş hayatına başlar iç mimar kamuya ait okul, hastane, klinik, eğlence, kültür, konaklama yapıları ve özel konutlar gibi pek çok yapının iç mekanlarının tasarlanması, Projesi ve uygulanlasından sorumlu kişilerdir.iç mimarlık; iç tasarımı, sanat tasarımı, mimari, yaratıcı, yenilikçi, çözüm odaklı düşünen ve çalışmaya araştırmaya ilgi duyan bireyler için uygun bir meslek dalıdır.Bu yazımızda iç mimarlık ve çevre tasarımı nedir, iç mimarlık ve çevre tasarımı ne iş yapar, İç mimarlık ve çevre tasarımı maaşları, iç mimarlık ve çevre tasarımı dersleri, iç mimarlık ve çevre tasarımı iş imkanları hakkında bilgilerini sizler için bir araya getirdik.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir
İç Mimarlık Ve Tasarımı Nedir; Yabancı Dil İle Eğitim Veren Üniversitelerde Eğitim Süresi 5 Yıl Olan Bölümün Diğer Üniversitelerde Eğitim Süresi 4 Yıldır. Sayısal Bölümden Alım Yapan İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü, Temel Sanat Eğitimi, Mobilya Tarihi, Bilgisayarlı Tasarım, Tasarım Kuram Ve Yönetim, Temel Mimari, Fotoğraf Ve Temel Sanat Gibi Derslere Yer Vermektedir.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı 4 yıllık bir bölümdür.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Ne İş Yapar
İç Mimar Ve Çevre Tasarımcısı Öncelikle İş Verenin İsteklerini, Fikirleri Ve Palanlarını Dinleyerek Hayal Ettiği Yapıyı Anlamaya Çalışan Daha Sonra Analiz Yaparak Çizim Yapmaya Başlayan Çizimler Bittikten Sonra Yapı Sahibinin Görüşlerini Alan Çizim Konusunda Anlaşma Sağlandığında İşin Uygulamasına Geçen İstenilen Süre İçerisinde Çizim Planında Olduğu Gibi Yapıyı Tamamlayan Kişi Ve Ya Kişilere İç Mimar Ve Çevre Tasarımcı Denir.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı İş İmkanları
Bu Bölümde Eğitimini Başarı İle Tamamlayanlara Çeşitli Unvanlar Verilmektedir. Bölümden Başarı İle Mezun Olanlarla İç Mimarlık, İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı, İç Mimari Ve Çevre Tasarımı, Lisans Diploması Verilmektedir. Bu Bölümlerden Başarı İle Mezun Olanlara İse Unvan Olarak İç Mimarlık Unvanı Verilmektedir. İç Mimarlık Meslek Alanı Geniş Bir Bölümdür. Hemen Hemen Her Türlü İş Alanında İhtiyaç Duyulan Bu Bölüm Hayat Sahnesi İçin Hazırlık Yapmaktadır.
Günümüzde Mekanlar Artık Sahibinin Fikirlerine Göre Dizayn Edilmemektedir. Pek Çok Mekan İçin Özel Olarak Tutulan İç Mimarlar Tasarım Yapmaktadır. Pek Çok İç Mimarlık Bölüm Mezunu Özel Sektör İçerisinde İş Bulmaktadır. Bu Mezunlar Özel Sektörde Bir Ofis Ortamında Danışman Olarak Da Bulunmaktadır.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Maaşları
Mesleki Olarak Çok Farklı Gruplar İle Çalışabilen İç Mimarlık Ve Tasarım Uzmanları, Şirketlerin Tasarım Grubunda Yer Almaktadır. Bu Grup İçinde Ekip Başında Da Yer Alan İç Mimarlar Tasarım Olarak Ya Da Farklı Konumda Da Yer Alabilir. İç Mekan Düzenlemeleri Açısından İç Mimarlar, Alışveriş Merkezi Ya Da Okul Gibi Mekanların Tasarımını Yapmaktadır. Hastane Ya Da Yat Gibi Her Bölümden İç Mekan İçin Tasarım Yapan İç Mimarlar Çalıştıkları Alana Göre Değişik Maaşlar Almaktadır.
Fuar Standı Tasarımları Da İç Mimarların Yaptıkları Tasarım Alanlarında Oldukça Önemli Bir Konumda Yer Almaktadır. Mobilya Tasarımı, Sinema Ya Da Televizyon, Dekor Gibi Tasarım Alanları Da İç Mimarlık Tasarım Alanları İçinde Yer Almaktadır. İç Mimar Ve Çevre Tasarım Bölümden Mezun Olanlar Devlet Kurumlarında 5000- 6500 Lira Gibi Maaşlar Alabilir. Belediye Bünyesinde Çalışanlar Maaş Olarak Daha Fazla Kazanım Sağlar. Fakat Özel Sektörde Bu Bölüm Mezunları Asgari Ücret Dahi Alamamaktadır.
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Dersleri
İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü okutulan dersler şu şekildedir;
İç mimarlık 1.Sınıf Dersleri
Temel Mekan Tasarımı I, Mekan Tasarım Stüdyosu I,
Grafik İletişim I, Teknik Çizim I, Mimarlığa Giriş
İç Mimarlığa Giriş, Sanat ve Tasarım Tarihi, Türk Dili
Sanat ve Tasarım Tarihi, Serbest El Çizim, Türk Dili I
Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi, Teknik Çizim II
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Grafik İletişim II
Mimarlık İçin İngilizce I, İç Mimarlık İçin İngilizce I
Temel Mekan Tasarımı II, Mekan Tasarım Stüdyosu II
Malzeme ve Yapı Bilgisine Giriş , Türk Dili II
İç Mekanda Malzeme Ve Yapı I,
İç Mimarlık için İngilizce II
Sanat ve Mimarlık Tarihine Giriş, Maket Yapımı
Sanat ve Mimarlık Tarihine Giriş,
Akademik İngilizce II
Mekan Tasarım Tarihi I,
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II,
İç mimarlık 2.Sınıf Dersleri
Mekan Tasarım Stüdyosu I,
Mekan Tasarım Stüdyosu III
İç Mekan Tasarımında Kavramsal Yaklaşımlar
Sunum Teknikleri, Çevre Sosyolojisi, Kültür ve Mekan
Mekan Tasarım Tarihi I ,Mekan Tasarım Tarihi II
İç Mekanda Malzeme Ve Yapı II,
Tasarımda İnsan Faktörü
Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri I, Mobilya Tarihi
Mekan Tasarım Stüdyosu II, Mimari Rölöve,
Renk Ve Doku
Mekan Tasarım Stüdyosu IV,
Bilgisayar Destek Teknik Çizim
Yapı Malzemeleri ve Teknolojileri II,
Mekan Tasarım Tarihi II
Aydınlatma Tasarımı, Tasarımda İnsan Faktörü
+Seçmeli Dersler
İç mimarlık 3.Sınıf Dersleri
Mekan Tasarım Stüdyosu III, Mekan Tasarım
Stüdyosu V
Detay Stüdyosu, Detay Stüdyosu, Mobilya Tarihi,
Mobilya Tasarımı, Akustik ve Yangın Güvenliği,
İç Mekanda İnsan Faktörü, Çevre Psikolojisi,
Bilgisayar Destekli Modelleme, staj
Mobilya Tasarım İçin Malzeme Ve Üretim Teknikleri
Mekan Tasarım Stüdyosu IV, Mobilya Tasarımı
İç Mekanda Yenilikçi Yapım Teknikleri Ve Malzeme
Modüler Sistemlere ve Ergonomi,
İmar Hukuku ve Yönetmelikleri
İç Mekanda Çevre Kontrolü, Girişimcilik Ve
Pazarlama
İç Mekanda Sürdürülebilir Tasarım, +Seçmeli Dersler
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi II
İç mimarlık 4.Sınıf Dersleri
Mekan Tasarım Stüdyosu V, Mekan tasarım
Stüdyosu VII
Tasarım Yönetimi, Mesleki Uygulama Ve Portfolyo
İç Mimaride İş Sağlığı Ve Güvenliği,
Mesleki Uygulama Pratikleri,
Mekan Tasarım Stüdyosu VI,
Mekan Tasarım Stüdyosu VIII
Konaklama Sektörü İç Mekan Tasarımı,
+Seçmeli Dersler
İç Mimaride İş Sağlığı Ve Güvenliği II,
İç Mimari Proje Yönetimi
Girişimcilik ve Sosyokültürel Etkinlikler,
Alan Dışı Dersler
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Yorum
İç Mimarlık ve Tasarım Bölümü işsiz kalınmayacak bir bölüm mutlak iş bulunabilecek sayılı bölümler içinde yer alır yurt içi ve ya yurt dışı çalışma alanları bulunan güzel bölümlerdendir.iç mimarlık ve çevre tasarımı nasıl olunur, iç mimarlık ve çevre tasarımı okuyanlar ve ya mezun olan kişiler bölüm hakkında tecrübelerinizi iç mimarlık bölümünü tercih edecek adaylara yol göstermek maksadıyla yorumlarını bekliyoruz. Aynı zamanda bölümü tercih edecek kişiler merak ettiği konuları yorumlarda iletebilir.