Size Özel Reklam

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları



İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Nedir

İlköğretim matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanlar,  resmî ve özel tüm ilköğretim kurumlarında öğretmenlik yapabilir. Görsel ve yazılı olarak çocuklar için programlar hazırlayabilir. Ayrıca çocuklar için hazırlanacak olan çocuklara yönelik bilgisayar programlarının hazırlanmasında da yer alabilir. Akademik olarak okulunu başarı ile tamamlayanlar üniversitelerin ilgili bölümlerinde akademik anlamda çalışma yapabilir. 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası İlköğretim Matematik Öğretmenliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. İlköğretim Matematik Öğretmenliği 4 yıllık bir bölümdür.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Ülkemizde son dönemlerde nüfus artışı oldukça hız kazandı. Bu artış ile beraber ülkede bulunan okul sayısı da bir hayli arttı. Yeni okullar açıldıkça okulda öğretmen sayısı ihtiyacını da ortaya çıkardı. Öğretmen ihtiyacının Matematik kısmı İlköğretim matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanları da ilgilendirmektedir. Bu bölümden mezun olanlar ilköğretim kısmında kadrolu,  sözleşmeli ya da ücretli olarak öğretmenlik yapmaktadır.  Bu bölümden mezun olan öğretmenler kendi branşı dışında ayrıca aylık karşılığı ile farklı dersler de okutabilir. 
İlköğretim Matematik Öğretmenliği dersleri başta matematik olmak üzere; geometri, analitik geometri, ileri matematik, matematik uygulamaları, mesleki matematik, astronomi,  uzay bilimleri, istatistik, araştırma teknikleri gibi dersler için de ilköğretim matematik bölüm mezunları ders verebilir. Bu bölümden mezun olanlar ayrıca özel dershanelerde meslek öğretmenliği için ek çalışma alanları dahi oluşturabilir. Matematik öğretmenliği iş bulma imkanı açısından geniş bir alana sahiptir. Özellikle özel ders imkanı dahi bulunan bu alanın çalışma koşulları da gayet iyidir.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır? 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği iş imkanları olarak şu şekilde sıralayabiliriz.
  • 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin düzeylerine göre bir planı hazırlar,
  • Ayrılan ders saatlerini bu planı uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır,
  • Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır,
  • Öğrencilerin yeteneklerini geliştirici etkinlikler düzenler,
  • Öğrencilerin sorunlarının çözümüne yardımcı olur, 
  • Alanı ile ilgili gelişmeleri izler, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur,
  • Okulun düzen ve disiplinini sağlamak üzere görev yapar,
  • Öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olur, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Maaşları Ne Kadar - Bölüm Mezunu Ne Kadar Maaş Alır? 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Maaşları Her meslekte olduğu gibi bu meslek dalı için de en merak edilen konular arasında maaş konusu yer almaktadır.Maaş bakımından devlet kurumları ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanlar için diğer bölüm öğretmenleri ile aynı maaşı vermektedir. Bu bölümden mezun olanlar için devlet kurumunda İlköğretim Matematik Öğretmenliği maaşları 3700-4500 lira ek derssiz ücret almaktadır. Özel sektörde ise İlköğretim Matematik Öğretmenliği maaşlar 2200 liradan başlamaktadır. 5000 liralara kadar çıkan maaşlar, devlet okullarında da ancak bu miktara kadar yükselmektedir.
Özel öğretim kurumlarında çalışan ilköğretim matematik öğretmenliği bölümünden mezun olanlar yaptıkları anlaşmalara göre maaş alabilir. Bu anlaşmalara göre bazen Milli eğitimde görev yapan bir öğretmen ile aynı maaşı alan öğretmenler bazen daha fazla da alabilir. 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Yorumları

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü halkında yorumları sormak istediğiniz merak ettiğiniz konular için bekliyorum bölüm mezunları yorumlara cevap verebilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.