Size Özel Reklam

İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşı


İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşı
 
Büyük ve profesyonel firmalarda iş alanı bulunan insan kaynakları bölümü, üniversitelerin 2 yıllık bölümleri arasında yer almaktadır.  Bu bölüme sınavların ilk aşamasında alınan puan türü ile girilmektedir. Toplam öğretim dönemi bu bölüm için 4 dönem olarak belirlenmiştir. Devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversitelerde de insan kaynakları bölümü yer almaktadır.  
İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü İş İmkanları
İnsan kaynakları bölümü mezunları daha çok büyük firmalar ile çalışmaktadır. Bu bölüm ile ilgili en fazla yapılan hataların başında bölüm iş imkanlarının fazla olduğunun düşürülmesidir. Bölüm olarak iş imkanı açısından geniş bir alanının bulunduğu tamamen şehir efsanesidir. Ayrıca bazı şirket bünyesinde çalışanlar maaş bakımından çalışma şartlarından memnun değildir. Bu durumlar göz önüne alındığında bölümün iş imkanlarının tamamen kişisel gelişim ve kişisel tercih ile alakalı olduğu söylenebilir. 
İnsan kaynakları bölümünden mezun olanlar her türlü iş alanında çalışma olanağına sahiptir. Ancak bu sadece bir olasılık ile alakalıdır. Bu bölüm mezunlarının büyük firmalar ile görüşmesi gerekmektedir. Yapılan görüşme esnasında bulunan referanslar çok önemlidir. Ayrıca bu firmalar ile çalışmaya başlandığında tecrübesi bulunmayanlar birkaç yıl sadece tecrübe için dahi çalışma yapmalıdır. 
İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü Mezunları Vasıfları
İnsan kaynaklarında çalışan insanların öncelikle kendini yetiştirmiş olması gerekmektedir. İletişim konusunda çok güçlü yapınız olmadığı takdirde büyük şirketlerin insan kaynaklarında çalışmanız zor hatta imkansız olacaktır. Ayrıca bu alanda çalışmak için iyi bir diksiyona sahip olmak da gereklidir. Yabancı dil ise günümüzde bu alanda iş bulmak adına olmazsa olmaz şartlar arasında bulunmaktadır. Bu bölümde çalışanlar içinde bayanlar daha şanslıdır.
  İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunu Maaşları
İnsan kaynakları mezunları özel sektörde düşük ücretler ile çalışmaya başlar. 1000 liraya dahi çalışan bölüm mezunları yer almaktadır. Büyük şirketlerde kendini yetiştiren mezunlar ise 7000 lira civarında dahi maaş alabilir. Fakat bu miktarda maaş alan bölüm mezunları sayısı oldukça az seviyededir.  Bölümden mezun olanlar devlette az oranda çalışmaktadır. Fakat bazı dönemlerde İnsan kaynakları bölümünden devlet memurluğu için alım gerçekleşmemektedir.

  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.