Size Özel Reklam

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü mezunları mezun ne iş yapar, maaşları, iş olanakları gibi sorulara cevap vereceğiz. Bu bölümün diğer ismi de kümes hayvan yetiştiriciliği olarak bilinmektedir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler için farklı olanaklar bulunmaktadır. 

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği nedir; kümes hayvanlarının üretilmesine, bakımına ve pazarlanması aynı zamanda hobi olarak kaz, ördek, hindi, sülün, bıldırcın, keklik, güvercin, deve kuşu gibi pek çok kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan meslek elemanı yetiştiren lisans bölümüdür

Kanatlı hayvan Yetiştiriciliği Bölümü İş Olanakları

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği İş olanakları bakımından bu bölüm mezunları genelde kırsal bölgelerde iş imkanına sahiptir. Genelde çiftliklerde çalışan Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü mezunları burada kümes hayvanlarının üretilmesine, bakımına ve pazarlanmasına yardımcı olmaktadır. Bu bölümden mezun olanlar için resmî dairelerde de iş olanakları bulunmaktadır. Fakat bu alanlarda alım çok az sayıda yapılmaktadır. Bu da bölümden mezun olan çok fazla öğrenci için sıkıntı oluşturmaktadır. Bu bakımdan Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü mezunları genelde özel sektörde iş aramaktadır.
Ticari yumurta yetiştiriciliği yapmak amacıyla Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümünde okunabilir. Aynı şekilde ticari amaç ile et veya tavuk gibi gıdaların satımı için de bu bölüm tercih edilebilir. Büyük şirketlerin laboratuvar, kesimhane ya da farklı alanlarında Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü mezunlarına ihtiyacı bulunmaktadır. Fakat bu konuda dikkatli olmak gerekir. Sadece bu iş imkanı ile bir okul okumak gelecek açısından tehlike arz edebilir.

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği 4 yıllık bir bölümdür.

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği Maaşları Bir işe başvurduğumuzda ya da bir bölümü tercih ettiğimizde en önemli konulardan birisi maaştır. Pek çok kişi sevdiği bölümleri sadece daha fazla maaş almak için terk etmektedir. Fakat Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü bu bölümler arasında yer almamaktadır. Bu bölümden mezun olan gençler ilk olarak Kanatlı hayvan yetiştiriciliği maaşları 2200-2500 lira seviyelerinde ücret ile çalışmaya başlar. Daha sonraki aşamalarda 2500 lira ya da 3000 liraya kadar maaş alınmaktadır. Devlet kurumunda memur maaşı almak mümkün olsa da bu kurumlarda bölüm mezunlarından alım yapılmamaktadır.
Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü mezunları için standart bir maaştan söz etmek mümkün değildir. Bazen mezunlar büyük bir firma bünyesinde çalışmaya başlar ve burada oldukça fazla maaş almaya başlar. Fakat bazı durumlarda mezunlar kendi işini kurarak para kazanmaya çalışır ve işler istediği gibi gitmeyebilir.

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü bulunan tek Üniversite vardır. Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümü hangi üniversite var sorusu şu şekildedir.
  • Bolu İzzet Baysal Üniversitesi-Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği Bölümü yorumları

Kanatlı hayvan yetiştiriciliği Nedir, maaşları, Bulunan üniversite gibi sorularınıza cevap vermiş olduk fakat bölüm mezunu kişilerin yorumlara tecrübelerini paylaşlası tercih edecekler için bir yol olacaktır. Aynı zamanda Kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümünü tercih edecek adaylar merak ettiği konuları paylaşabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.