Size Özel Reklam

Makine Mühendisliği Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


Makine Mühendisliği Bölümü  Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

İçerik;
·      Makine Mühendisliği Bölümü  Nedir
·      Makine Mühendisliği Bölümü  Ne İş Yapar 
·      Makine Mühendisliği Bölümü  İş İmkanları 
·      Makine Mühendisliği Bölümü  Maaşları 

Makine Mühendisliği Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Makine Mühendisliği Mekanik ürünlerin üretim, araştırma, gelişim ve bakımıyla ilgili çalışmalar yürüten, mühendislik dalıdır.Makine Mühendisleri problemlere analitik çözümler sunabilen bireylerdir. Mekanik eşyaların nasıl ve ne şekilde  çalıştığını merak eden, makine kavramına ilgi duyan hedefini belirleyen ve hedefine ulaşmak için sürekli ve disiplinli şekilde çalışanlar bu bölümde başarılı olabilir. Bölüm sayısal puan türüne göre öğrenci alır.Eğitim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır.Makine Mühendisliği Bölümünde teori ve pratik paralel ilerler.Bu bölümün avantajlarından biridir.

Makine mühendisliğine bölümüne girmek isteyenlerin sayısal düşünme gücü ve akademik yeteneği, yüksek, mantığı sağlam olmalıdır Projelerini karşı tarafa doğru anlatabilmesi ve  aktarırken oluşabilecek problemleri çözebilmesi için iletişim becerisi çok iyi olmalıdır. Birçok üniversitede makine mühendisliği bölümü açılmış olması bölümün dezavantajıdır. İş sahasında rekabet etmeniz gereken çok fazla mühendis olacaktır.

Makine Mühendisliği Bölümü Ne İş Yapar

Bölümden mezun olanlar makine mühendisi ünvanı ile mezun olurlar. Makinelerin olduğu her yerde, matematik gerektiren her alanda makine mühendisleri vardır. Otomotiv, enerji ısı sektörlerinde her kademede görev alabilirler.Makine mühendisleri yaptıkları projelerde ürünün kullanışlılığının yanında ucuz maliyetle yapılmasını da sağlar. Makine Mühendislerine sanayilerde yönetici olarak da sıkça rastlarız.

Makine Mühendisliği Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Makine Mühendisliği Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Makine Mühendisliği bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Makine Mühendisliği bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Makine Mühendisliği Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Makine Mühendisliği 4 yıllık bir bölümdür.

Makine Mühendisliği Bölümü İş İmkanları - Çalışma Alanları

Makine Bölümü mezunları; İmalat Sektörü, ulaşım araçları, tesisat ürünleri, otomobil sektörü gibi sektörlerde kolayca iş bulabilirler.Yüksek Lisanslarını tamamlayarak akademisyen olarak ilerleyebilecekleri gibi KPSS sınavından yeterli puan alarak Makine Mühendisi olarak kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilirler.Makine Mühendisliği kariyer yapmak için oldukça elverişli bir meslek dalıdır.Makine Mühendislerinin sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri, teknolojik gelişmeleri takip etmeleri ve değişen teknolojilere hakim olmaları gereklidir.Makine Mühendisleri, kariyer ve başarılı bir meslek hayatı için sürekli çalışmalı ve kendini geliştirmelidir.

Makine Mühendisliği Bölümü Mezunları Maaşları

Makine mühendisi maaşları Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak özel sektörde çalışmaya göre daha kolay, stabil ve sürprizlere kapalıdır. Bu sebeple kamu kurumlarında çalışan Makine Mühendisi maaşları 4000TL ile 6000TL arası maaş alırken, özel sektörde çalışan kendini geliştirmiş bölüm mezunları mühendis maaşları 5000-10000TL arası maaş alabilmektedir.       

Makine Mühendisliği Bölüm Yorumları

Makine mühendisliği bölümü geniş bir çalışma alanı olan itibarlı meslekler arasındadır. Bölüm mezunlarının yorumlarını bekliyoruz. Bölümü tercih edecekler için merak ettiği konuları yorum bölümünden iletebilirsiniz.

1 yorum

  1. Adsız
    Dersler ağırdır, yazıda olduğu gibi rakip çoktur ve esktra uğraşmayı gerektirir. Her bölüm için söylense de bu bölüm için bir tık daha gereklidir(yabancı dil). Yalnız 1 tane değil 2 tane falan olması gerekir. İngilizce + Almanca.. Neden almanca derseniz de, makine deyince onlarsız olmaz :)
    Nasipse ben kurtuluyorum seneye :)
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.