Size Özel Reklam

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

İçerik:

·      Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir
·      Şehir ve Bölge Planlama Ne İş Yapar 
·      Şehir ve Bölge Planlama Bölümü iş imkanları 
·      Şehir ve Bölge Planlama Maaşları 

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Ülkemiz de yeni yeni popüler olan ve kentsel dönüşümün zirve yaptığı bu yıllar da iş şansları oldukça yüksek olarak göze çarpmaktadır. Şehir ve bölge planlama bölümünü başarı ile bitiren kişilere şehir plancısı olarak görev verilmektedir. Şehir ve bölge planlama bölümünü bitiren adayların masa başında çok az görev almaktadır. Genel anlam da gezmeyi seven kişilerin tercih etmesi gereken bölümlerin başında gelmektedir. Zira bu bölümü bitiren kişi sürekli seyahat etme şansı bulacaktır.

Şehir Ve Bölge Planlama Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Şehir Ve Bölge Planlama bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Şehir Ve Bölge Planlama bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Şehir Ve Bölge Planlama Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Şehir Ve Bölge Planlama 4 yıllık bir bölümdür.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Ne İş Yapar - İş İmkanları Nelerdir

Şehir ve bölge planlama bölümünü bitiren bir kişi hem devlet hem de özel sektör de iş bulma şansı kentsel dönüşüm ile oldukça artmıştır. Şehir ve bölge planlama bölümünü bitiren bir kişi kendi mimari ofisini açabileceği gibi bir başkasının yanında da işe girebilmektedir. Ayrıca gayrimenkul değerlendirme şirketlerin de işe girebilir veya kendi iş yerine açabilmektedir. Danışmanlık hizmeti verebilme olanakları mevcuttur. Şehir ve bölge planlama bölümünü bitiren bir kişi aynı zaman da belediyelerde de iş bulabilmektedir.  Çevre ve şehircilik bakanlığın da iş bulma şansları oldukça fazla olarak görülmektedir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çalışma Alanları - Mezunları Nerelerde Çalışır

Şehir ve bölge planlama bölümü çalışma alanları bir çok kamu kurum ve kuruluşu oluşturmaktadır. Şehir Ve Bölge Planlama mezunları çalışma alanları şunlardır;
  • Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, 
  • Kültür Bakanlığı, 
  • Turizm Bakanlığı, 
  • Enerji Bakanlığı
  • Bir çok Bakanlığa bağlı kurumlar
  • Kamu kurum ve kuruluşları 

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Maaşları Ne Kadar

Şehir ve bölge planlama bölümünü bitiren iş olanakları oldukça fazladır. Bu olanaklar sayesinde diğer mesleklere göre de daha fazla kazanç sağlayabilmektedirler. Devlet ve belediye bazında işe giren bir kişi ortalama Şehir ve bölge planlama maaşları 3000 TL ile 4500 TL arasında değişkenlik gösteren maaşlara sahip oldukları bilinmektedir. Özel sektörde çalışan bir şehir ve bölge planlama uzmanı ortalama Şehir ve bölge planlama maaşları 3000 TL ile 8000 TL arasında değişen ücretler almaktadır. Bu maaşa erişmek son dönem de oldukça kolay bir adım olarak görünmektedir. İş olanakların fazla olması ve son dönemde zirve yapan kentsel dönüşüm sayesinde daha fazla maaş almakta mümkün görülmektedir. Özel sektör de çalışanlar kentsel dönüşümün yapıldığı alanlarda iş bulma şansları çok fazladır. Tabi ki bu maaşlar iş bilgisine ve iş de geçirdiği süreye ve tecrübeye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Yorumları

Şehir ve bölge planlama Bölümü şehir planlama ve ya şehrin bir bölümünü planlama gibi görevlerde bulunur. insanlar konaklama ihtiyaçları bitmedikçe bölümün geleceği bitmeyecektir. Tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yorumlara ekleyebilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.