Size Özel Reklam

4 Yıllık Tapu Kadastro Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Tapu Kadastro Bölümü Nedir, Tapu Kadastro Bölümü Ne İş Yapar, Tapu Kadastro Bölümü Maaşları

4 Yıllık Tapu ve Kadastro bölümü arazide çalışmak isteyenlerin seçebileceği bir bölümdür. Bundan birkaç yıl öncesi oldukça popüler bölümlerden olup, eski yerini koruyamamış olmasına rağmen halen tercih edilen bir bölümdür. Tapu ve Kadastro bölümü 4 yıllık bir lisans bölümü olduğundan, bölümü tercih etmek isteyen üniversite adaylarının YGS sınavına girip yeterli puan almaları gereklidir. Tapu ve Kadastro bölümünde öğrencilere genel dersler, yanında ölçme ,çizme teknikleri ve resimleme alanında eğitim verilir. Tapu ve Kadastro bölümünün iş imkanı yüksek olması ve ataması kolay olması tercih sebebidir. Harita ve Kadastro bölümünü tercih etmek isteyenlerin matematik konularına ilgili sayısal düşünebilme, çizim yeteneğine sahip, açık havada çalışmaktan ve ekip çalışmasından hoşlanan, sağlık problemi olmayan kişiler olmaları gerekir.

4 Yıllık Tapu Kadastro Bölümünü Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Tapu Kadastro Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Tapu Kadastro bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Tapu Kadastro bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Tapu Kadastro Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Tapu Kadastro 4 yıllık bir bölümdür.

4 Yıllık Tapu ve Kadastro Mezunları Ne İş Yapar

Bölümden mezun olanlar Tapu ve Kadastro
Tapu sicillerinin oluşturulması, tutulmasında Tapu ve Kadastro Teknikerleri ile görevlidir. Aynı zamanda arazi ölçümlerinde de görev alırlar. Bölüm mezunları çalıştıkları kuruma göre, alt yapı hizmetleri, ulaşım alanı, imar uygulamaları, Kent bilgi sistemi uygulamaları,arsa ve arazi düzenlemeleri,afet yönetim sistemleri alanlarında görev alabilirler.

4 Yıllık Tapu ve Kadastro Bölümü İş İmkanları

Tapu ve Kadastro mezunları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili birimleri,Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, Belediyeler, Elektrik kurumları ve özel müteahhitlik firmalarında çalışabilirler. Devletin herhangi bir kurumunda Tapu Kadastro Teknikeri ya da düz memur olarak çalışabilmek için KPSS’de yeterli puanı almaları gerekir Tapu ve Kadastro Atamaları Bölümü mezunları diğer birçok bölüm mezununa göre çok iyi puanlarla atanabilmektedir.

4 Yıllık Tapu ve Kadastro Bölümü Maaşları 

Tapu Kadastro Maaşları Devlet Kurumlarında 3500-4500 TL civarında maaş alabilmektedir. Bu maaşlar çalışılan kurum veya kuruluşa göre değişebilir. Ayrıca özel sektörde çalışan firma ve iş özelliklerine göre maaşlarda değişkenlik gösterebilir. 

  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.