Size Özel Reklam

Sağlık Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Sağlık Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Başhekim tarafından gerçekleştirilen hastane mali işlerinin yönetiminin verimliliği düşürdüğü düşünüldüğü için kamu ve özel hastane kurumlarının sağlık yöneticilerinin idaresi altına geçmiştir. Hastanelerin idari ve finansal görevleri başhekime bağlı müdürlüklerce yönetilmektedir. Hem de bu sayede hekimlerin yönetime harcayacakları enerjiyi kendi görevlerine verdikleri için hastalar ve sağlık çalışanları için daha elverişli bir ortam oluşmuştur. Böylelikle hizmet kalitesi sağlık yöneticileri dolayısıyla artmaktadır. Sağlık idarecisi hastanenin mali, finansal ve yönetimsel alanlarda hastaneye hizmet verirler. Bu sayede başhekimlerin iş yükünü azaltmak başlıca amaçlarındandır. Kısacası sağlık yöneticisi olan kişi hastalarla ve tıbbi bakım ile alakalı olmayan her konuda faaliyet gösterir. Kriz ve afet hakkında yapılanma, hastaların tanıları ve ameliyat detaylarının düzenli bir şekilde kaydedilmesi dahil raporlaması görev tanımındaki işlerden bir kaçıdır. Çeşitli işler de görev alanına dahil olabilir sonradan.

Üniversite sınavına giren öğrenciler eşit ağırlık puan türüne göre tercih yapıp kazanabileceği bir bölümdür. Bu bölümün eskiden çok az üniversitede yer almasına rağmen günümüzde pek çok okul sağlık yönetimi bölümü açmıştır.

Sağlık Yönetimi Bölümü Puan Türü - Bölümü İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Sağlık Yönetimi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Sağlık Yönetimi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Sağlık Yönetimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır.Kısacası Sağlık Yöneti Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri gerekmektedir.

Sağlık Yönetimi Bölümü İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Sağlık sektörü diğer sektörlere nazaran her daim ihtiyaç duyulacak elzem alanlardan birisi. Bu yüzden günümüzde de sağlık alanında ihtiyaçları göz önüne alırsak sağlık yönetimi mezunlarının özel sağlık alanında ve kamu yani devlet alanında çalışabileceği söylenebilir. Bunu yanı sıra sağlık sektöründe çalışmayan sağlık yönetimi mezunları mali işleri kapsayan pek çok işte çalışabilmektedir. Muhasebe de buna dahildir.

Sağlık Yönetimi İş İmkanları Şunlardır;
  • Sağlık yöneticisi sağlık kurumundaki hasta bakımı ve tıbbi bakım işleri dışında bulunan hizmetlerin organize edilmesi, yürütülmesi ve denetlenmesi.
  • Kurumdaki hastaların hastalıklarının tanıları ve ameliyat işlemlerinin uluslararası hastalıklar kodu sisteminde olduğu gibi kaydedilmesi, idari ve tıbbi istatistiklerin kaydedilmesi, değerlendirilmesi ve rapor şeklinde hazırlanması.
  • Sağlık kurumunun tıbbi ve genel arşiv hizmetlerinin işletilmesi ve bilgi yönetim sisteminin idare işleminde görev almaktadır.
  • Sağlık yöneticisi sağlık kurumundaki hasta bakımı ve tıbbi bakım işleri dışında bulunan hizmetlerin organize edilmesi, yürütülmesi ve denetlenmesi
  • Kriz ve afet planlanması kapsamında hazırlama ve yürütme çalışmaları
  • İdari ve tıbbi istatistiklerin kaydedilmesi, değerlendirilmesi ve rapor şeklinde hazırlanması
Sağlık Yönetimi Çalışma Alanları Şunlardır;
  • Sağlık yöneticileri kamu, 
  • Üniversite ve vakıf hastanelerinde, 
  • Özel hastanelerde, 
  • Rehabilitasyon merkezlerinde, 
  • SGK kuruluşlarının sağlık sigortası ile ilgili birimlerinde, 
  • Özel sigorta şirketlerinde, 
  • İlaç, tıbbi cihaz üreten endüstri kuruluşlarında sağlık araştırma merkezlerinde

Sağlık Yönetimi Maaşları Ne Kadar?

Sağlık Yönetimi Mezun maaşları alınan bilgilere göre kamuda çalışan bir sağlık yöneticisi maaşı 3000-3500 TL’dir. Farklı etkenlere bağlı olarak en yüksek sağlık yöneticisinin maaşı 3922-4500 TL’dir. Fakat bu verilen rakamlar kamu çalışanları için geçerli olan maaşlardır. Tahmin edersiniz ki özel sektörde çalışan sağlık yönetimi maaşları pek çok sebepten dolayı bu rakamlara göre değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden özel sektördeki maaşı rakamsal olarak söylememiz oldukça güçtür.

Sağlık Yönetimi Bölümü Yorumları – Sağlık Yönetimi Nasıl Bir Bölüm

Yukarıda da belirttiğimiz gibi şu an için hem ataması iyi olan hem de maaş konusunda da yeterli sayılan ender bölümlerden bir tanesidir. Özellikle özelde çalışan Sağlık Yönetimi yüksektir..
Değerli üniversite adayları, Sağlık Yönetimi nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Sağlık Yönetimi ş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.