Size Özel Reklam

AÖF Adalet Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

AÖF Adalet Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları
Açık öğretim fakültelerinde de okuyabileceğiniz bölümlerden biri olan Adalet Bölümü, özellikle hukuk ve benzeri alanlarda iş bulmak isteyip de bu bölümleri tutturamayanlar için kaçırılmaması gereken olasılıklardan biridir. Adalet Bölümü hakkında bilgi bulabileceğiniz bu yazımız ile birlikte Adalet Bölümü Nedir, Adalet Bölümü Ne İş Yapar, Adalet Bölümü İş İmkanları, Adalet Bölümü Maaşları, Adalet Bölümü Dikey Geçiş Sınavı Bölümleri, Adalet Bölümü Okutulan Dersler ve Adalet Bölümü Yorumları gibi bir çok bilgiyi bulabilirsiniz.

Aöf Adalet Bölümü Nedir?


Adalet Bölümü, Zabıt Katipliği ile İnfaz ve Koruma gibi bölümlerin mesleğini icra eden kişileri eğiten bölümdür diyebiliriz. Bu bölümün amacı aslında hakim ve savcılara yardımcı olabilecek elemanları yetiştirmektir. Bu bölümün mezunları, mahkemelerin yazı işleri müdürlüğü veya yardımcılığı, icra memurluğu veya yardımcılığı gibi görevlere atanabilmektedir. Ayrıca meslek içerisinde bulunan infaz kurumlarının müdürlüğüne kadar yükselebilirken, bu durum tamamen şahsın kendisine bağlıdır. Tüm bunların yanında bu bölümü bitirmiş yüksekokul mezunları, özel kurumlarda, bankalarda ve özel işletmelerde birçok farklı alanda iş bulabilmektedir.

Aöf Adalet Bölümü Mezunları İş İmkanları

Adalet Bölümünden mezun bir öğrenci, aşağıdaki yerlerde iş olanaklarına sahiptir.
Adalet Sarayı
İnfaz Koruma Müdürlüğü
Zabıt Katipliği
Adalet Bakanlığı
Yüksek Seçim Kurumu
Avukatlık Büroları
Bankalar
Sigorta Şirketleri
Noterler
Adliye ve İdari Mahkemeler
Bu gibi yerlerde birçok iş yapabilen adalet bölümü mezunları, özellikle kamu kurumlarında çalışabilmek için KPSS sınavına girmek durumundadır.

Aöf Adalet Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Eğer ki siz de bu bölümden mezun biri iseniz, yukarıda saydığımız yerlerde bir çok iş imkanına sahip olabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse adliyelerde bulunan mahkeme salonlarında katip olarak iş yapabilirken, bunun yanında bankalarda da iktisadi bölümlerden çalışma imkanınız bulunmaktadır. Avukatlık bürolarında ise daha çok bir avukatın yardımcısı rolünde çalışabilirken, sigorta şirketlerinin müdürlüğüne kadar giden bir yola çıkma imkanına erişebilirsiniz.

Adalet Bölümü Maaşları

Adalet Bölümü mezunu bir birey KPSS ile herhangi bir kamu kuruluşun yerleşme şansına erişti ise elde edeceği ilk maaş bir asgari ücretin 1.5 katı civarında olacaktır. Her ne kadar özel sektör içerisinde de doğrudan asgari ücret ile başlamayacak olsanız da, kamu kuruluşlarında alacağınız başlangıç maaşı bir nebze daha yüksektir denebilir.

Aöf Adalet Bölümü Dikey Geçiş Sınavı Bölümleri

Adalet Bölümü mezunları eğer isterlerse Dikey Geçiş Sınavı ile birlikte Hukuk fakültelerinde okuma hakkına sahip olabilirler. Bunların dışında Açık Öğretim Fakültesi bölümlerinde bulunan bir çok bölüme doğrudan geçiş yapabilirler.

Aöf Adalet Bölümü İçerisinde Okutulan Dersler

Adalet Bölümü okuyan öğrenciler, eğitim hayatı boyunca alacağı derslerin genel kapsamı adalet hizmetlerinin gerektirdiği genel nitelikleri öğrencide sağlamak üzerine olacaktır. Bu dersler, bazı okullarda değişiklik gösterse de genel kapsam olarak şu şekildedir;
Kamu hukuku, özel hukuk bilgisi, hukuk bilgisi, hukuk usulü bilgisi, ceza ve ceza usulü bilgisi, icra-iflas bilgisi, avukatlık ve noterlik mevzuatı, mali mevzuat, hukuk dili, adli tıp, infaz bilgisi, kalem mevzuatı, gibi bölüm derslerinin yanında datilografi, Türkçe, yabancı dil, muhasebe, işletme yönetimi, arşiv ve dosyalama teknikleri 
gibi teorik ve uygulamalı dersleri de görme imkanına sahiptir.

Aöf Adalet Bölümü Yorumları

Adalet Bölümü okumayı düşünen öğrenciler, eğer ki kesinlikle hukuki bir meslek içerisinde bulunmak isteyip de herhangi bir hukuk fakültesinde okumak için puanı yetmemiş biri iseniz bu bölüm sizler için uygun olacaktır. Ancak şöyle bir durum var ki eğer ki bu bölümü sırf DGS ile 4 yıllığa tamamlarım düşüncesi ile geliyorsanız tavsiye edilmez. Zira 4 yıllık bir bölüme yerleşebilmeniz için 95 üzeri bir puan almanız gerekmektedir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.