Size Özel Reklam

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, aslına bakılacak olursa oldukça itibarlı bölümlerden biridir. Her ne kadar tam anlamıyla doğru olmasa da bankacılık ya da sigortacılık dendiğinde insanların gözünde kesin garanti iş olarak görülür ve ekstra itibar edilir. Bu durum karşısında yapılacak bir şey olmasa da, bu yazımızda sizlere Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü nedir, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri ne iş yapar, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü iş imkanları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü maaşları, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü dikey geçiş sınavı geçiş bölümleri, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü içerisinde okutulan dersler, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü yorumları şeklinde alt başlıklar halinde sizlere bilgi vereceğiz. 

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Nedir

Bölüm, öncelikli olarak bahsetmemiz gerekir ki ülkemizdeki neredeyse tüm devlet üniversitelerinde bulunmaktadır ve genellikle üniversitelerin yüksek okullarında okutulmaktadır. Yani bu da demek oluyor ki TYT sınavından yalnızca barajı geçtiyseniz bile seçebileceğiniz bir alternatif olarak karşınıza çıkmaktadır. Bölüm TYT ile öğrenci alımını yapmakla birlikte eğitim süresi de 2 yıldır.
Bölümün 2 yıllık bir bankacılık bölümü olması ve giriş puanlarının da düşük olması sebebi ile çok fazla tercih edilen bölümlerden biridir. Özellikle sözel bölüm okuyanların bile tercih ettiği bölümlerden biri olan Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü içerisinde dikkat edilmesi noktalardan biri bölümün matematik odaklı olmasıdır.

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Ne İş Yapar

Aslında bölüm hakkında bahsetmek gerekirse bölümün mezunlarının ne iş yaptığını söylemek dahi bir nebze saçma olabilir. Adından da anlaşılabileceği gibi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunları bankalarda ya da sigorta firmalarında görev alabiliyor. Ancak tabii ki bu işler de kendi içerisinde bölümlere ayrılabiliyor.

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü İş İmkanları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunları aşağıdaki yerlerde iş imkanlarına sahip olabilir:
·       Devlet Bankaları (Halk Bankası, Ziraat Bankası, Vakıfbank)
·       Özel Bankalar (Garanti Bankası, Akbank, Finansbank vs.)
·       Finans Firmaları
·       Sigorta Şirketleri
·       Brokerlik
·       Komisyoncu firmalar ...
Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü mezunları bu gibi yerler iş bulabilirken, görev olarak ise çeşitli rollerde çalışabilme imkanına sahiptir. Örneğin bankada çalışan biri bireysel müşteri temsilcisi olarak görev yapabilir. Sigorta şirketlerinde çalışan bir mezun ise gerek sahalarda gerekse de şirket içerisinde çalışabilir. 

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Maaşları

KPSS ile devlet kurumlarına (banka veya diğer finans kurum ve kuruluşları) 3500-4000 lira dolaylarında maaş alırken; bu oran özel sektörde daha aşağılara çekilebileceği gibi, bölüm mezunlarının devlet memurlarına kıyasla daha yüksek maaş alması da mümkündür. Örneğin bir sigorta şirketinde 2500-3000 bin liraya çalışan bir mezun görmek de mümkündür, iyi bir özel bankada 4500-5000 liraya çalışan mezun görmek de. İş, biraz da kendinizi geliştirmişlik düzeyiniz ve tecrübeniz ile alakalıdır. Göreve yeni başlayan bir Bankacılık ve sigortacılık mezunuysanız, muhtemelen yıllardır çalışan birine göre daha düşük maaş alırsınız.

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü sonrasında eğer ki diplomanızı 4 yıllık bir diplomaya tamamlamak isterseniz önünüzde 28 adet seçenek bulunacak. Kısaca bankacılık ve sigortacılık ile ilgili tüm bölümlere DGS ile geçiş imkanınız bulunmaktadır. Ancak bunun o kadar da kolay bir durum olmadığını ve DGS sınavının zor olduğunu unutmamakta fayda var.
Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dikey Geçiş Bölümlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.
·       Aktüerya
·       Aktüerya Bilimleri
·       Aktüerya ve Risk Yönetimi
·       Bankacılık
·       Bankacılık ve Finans
·       Bankacılık ve Sigortacılık
·       Ekonometri
·       Ekonomi
·       Ekonomi ve Finans
·       İktisat
·       İşletme
·       İşletme Enformatiği
·       İşletme Yönetimi
·       İşletme-Ekonomi
·       Lojistik Yönetimi
·       Sermaye Piyasası
·       Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi
·       Sigortacılık
·       Sigortacılık ve Risk Yönetimi
·       Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
·       Uluslararası Finans
·       Uluslararası Finans ve Bankacılık
·       Uluslararası İşletmecilik
·       Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret
·       Uluslararası Ticaret
·       Uluslararası Ticaret ve Finans
·       Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik
·       Uluslararası Ticaret ve Lojistik
·       Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Okutulan Dersler

Bölüm içerisinde finans ile alakalı bir çok ders hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Ancak bunun yanında matematik ve istatistik derslerini de sürekli göreceğinizi ve bunu görmekten ziyade severek yapmanız gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Çünkü bölüm için en önemli iki ders matematik ve istatistik olacaktır.

Aöf Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Yorumları

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü hakkında yorumlarımızı merak edecek olursanız dememiz gereken şey bölümü ancak severek yapacaksanız gitmeniz olacaktır. Çünkü bölüm maalesef ki sevmeden giderek başarılı olunabilecek bölümlerden biri değildir. Eğer ki bankalarda vb. çalışmak gibi bir hayaliniz varsa bu bölümü gönlünüz rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.