Size Özel Reklam

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları


Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Bu yazımızda, Çocuk Gelişimi Bölümü hakkında elimizden geldiğince sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Bu bölüm, eğer ki çocuklara ilgili biri iseniz oldukça güzel meslek seçeneklerinden biri olup 2 yıllık bir program olduğunu da unutmamak gerek. Ancak aynı zamanda çocuk ve bebek algısını karıştırmamalı, çocuk gelişimi dendiğinde 18 yaşından küçük herkesi kast etmektedir. Bu sebeple yanlış bir tercih yapılma durumu sıklıkla yaşanmaktadır.
Bunun ile birlikte bu yazımızda Çocuk Gelişimi Bölümü nedir, Çocuk Gelişimi Bölümü ne iş yapar, Çocuk Gelişimi Bölümü iş imkanları, Çocuk Gelişimi Bölümü maaşları, Çocuk Gelişimi Bölümü dikey geçiş sınavı geçiş bölümleri, Çocuk Gelişimi Bölümü okutulan dersler, Çocuk Gelişimi Bölümü yorumları gibi alt başlıklar halinde sizlere bilgilerimizi sunmaya çalışacağız.

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir

Çocuk Gelişimi programının amacı, O -18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren, özel eğitim gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suçlu çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal) destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile, çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimi Eğitimcisi yetiştirmektir.

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Öğrenciler,  18 yaşından küçük insanların bebeklik, okul öncesi, okul ve gençlik çağlarındaki çocukların tüm gelişim alanlarında gelişim düzeylerini belirleme ve izleme; gelişim düzeylerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, eğitimsel çevre düzenlemesi yapma, program uygulama ve denetleme; programın çocuğa, ailelere ve diğer ilgililere katkı sağlayıp sağlamadığını izleme ve yeni düzenlemeler yapma; ailelere, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında hizmet veren kişilere, kurum ve kuruluşlara alanla ilgili danışmanlık verme ve işbirliği yapma; toplumu bu konularda bilinçlendirme ve çocuk – aile ile ilgili disiplinlerle koordinasyon kurarak çalışma formasyonu ile donatılmış olarak mezun olmaktadırlar.

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü İş İmkanları

Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, ilköğretim okulları ile resmî ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi okul öncesi eğitim kurumlarında ve çocuk kulüplerinde çalışabilirler. Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir . Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle alan hızla gelişmiş, okul öncesi eğitim kurumlarına olan talep artmıştır . Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır

Çocuk Gelişimi Bölümü Maaşları

Çocuk gelişimi bölümü mezunları, başlangıç maaşı konusunda genellikle asgari ücret ile başlangıç yapmaktadırlar. Bunun ardından ise belirli dönemlerle yükseliş gösteren bir maaşa sahip olmak ile birlikte, günümüzde 4000 TL civarlarına çıkabilen bir maaş aralığı bulunmaktadır.
Ayrıca devlet memuru olarak görev yapan bir birey ise biraz daha yüksek bir maaş aralığı ile işe başlama imkanına sahiptir.

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu olduktan sonra dikey geçiş sınavı ile birlikte geçiş yapabileceğiniz 4 yıllık bölümleri aşağıda sizler için listeledik;
Çocuk Gelişimi (Lisans)
Okul Öncesi Öğretmenliği

Çoçuk Gelişimi Açık öğretim 4 yıllık DGS geçiş bölümleri

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
-Halkla İlişkiler ve Tanıtım
-Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
-İktisat
-Kamu Yönetimi
-Maliye
-Uluslararası İlişkiler
-Sosyal Hizmet
-İşletme
-Konaklama İşletmeciliği

Aöf Çocuk Gelişimi Bölümü Yorumları

Çocuk gelişimi bölümü, özellikle çocukları seven, genelde kadınlardan oluşan kesim için oldukça ideal bir meslek ve bölüm olacaktır diyebiliriz. Bu uğurda mesleği severek icra eden her birey gibi meslek içerisinde yükselme imkanına da sahip olabilirsiniz. Ancak mesleği sevmeyen ve daha da kötüsü çocukları pek sevmeyen biri iseniz kesinlikle seçmemeniz gereken bir bölümdür zira ne meslek içerisinde verimli olabilirsiniz ne de çocuklar için iyi bir eğitmen olabilirsiniz.

2 yorum

  1. Unknown
    Merhaba aöf çocuk gelisim bölümü istiyorum puaninm 174 sizce yerlesebilirmiyim birde önlisans çocuk gelisim bölümü okuyup ayni zamanda calisabilirmiyim
    • Adsız
      Benim puanim 256 olmasına rağmen yerlesemedim cok saçma
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.