Size Özel Reklam

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İş İmkanları Maaşları

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü aslında adından da anlaşılabileceği üzere çağrı merkezlerinde çalışan bireylerin yetiştirilmesini hedefleyen 2 senelik programlardan biridir. Hem devlette hem de artık neredeyse her türlü kurum ve kuruluşlarda çağrı merkezi hizmeti varken, bu sebeple iş olanağı oldukça fazla olmaktadır. Ayrıca tüm kurumların hizmetleri ile ilgili destek ve yardım, şikayet ve önerilerini dinleyecek olan kişi olacağınızdan dolayı aslında bir nebze de zor mesleklerden biridir diyebiliriz. Bunun sebebi olarak ise telefonda sürekli ters tepkiler veren çoğunlukta bir müşteri portresi ile karşılaşacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Bu sebeple de bu bölümü okumak isteyen bireylerin sabırlı ve iletişim becerileri yüksek olması gerekmektedir.

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının yanında özel sektörde de çoğunlukla telefonlu destek olarak görev yapacak olan bireyleri eğitmeyi hedefleyen 2 yıllık program türüdür. Bu bölümü okuyabilmek için AYT ye girmek yeterli olmaktadır.

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Ne İş Yapar?

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, aslında bir nevi çalıştıkları kurum ve kuruluşların halk ile ilgilenen temsilcileri rolünü üstlenecektir diyebiliriz. En basitinden bir internet hattınızda problem olduğunda aradığınız müşteri temsilcisi, bu bölümün mezunu olup bu mesleği icra eden bir bireydir. Satış işlemleri, üyelik sistemleri, üyelikten çıkarma işlemleri, bireysel işlemler, bilgi sunma gibi görevleri yerine getirirken, aynı zamanda müşterilerin yaşadığı problemlere de çözüm önerilerinde bulunma gibi görevleri bulunmaktadır.

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü İş İmkanları

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları, her türlü kurum, kuruluş ve firmada çalışma imkanına sahiptir. Kısaca bahsetmek gerekirse çağrı merkezine sahip olan her türlü firmaya başvuru yapılabilir. Üstelik bu durum bununla da sınırlı kalmayıp KPSS sınavından iyi bir puan alarak devlet bünyesinde de çalışma imkanına sahip olabilirsiniz. Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunları aşağıdaki yerlerde çalışma imkanına sahip olabilir:
·     - Hastaneler
·      -Bankalar
·      -Bakanlıklar
·      -Konsolosluklar
·      -Üniversiteler
·      -Telefon Operatörleri
·      -İnternet Sağlayıcıları
·      -Okullar
·      -Satış Mağazaları

Üstelik çalışılabilecek yerler bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Bunları en popüler olan örnekler olarak söyleyebiliriz.

Çağrı Merkezi Hizmetleri Maaşları

Eğer ki Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunu olarak bir işe girdiyseniz başlangıç olarak beklemeniz gereken ücret maalesef ki asgari ücret olacaktır. Bu bölümün dezavantajlarından biri de çalıştığınız firmanın büyüklüğüne göre, çalıştığınız bölümde gösterdiğiniz başarı ve eforun hiç fark edilmeme ihtimalinin yüksek olması. Yani siz diğer çalışanlara göre çok daha öz verili, çok daha iletişim becerilerine sahip ve çok daha sabırlı bir çalışan olsanız da bunu yöneticilerin görmeme ihtimali yüksek olduğundan dolayı rütbe atlama, maaşa zam yapılma gibi durumlar pek sık görülmemektedir.

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü mezunu olduktan sonra dikey geçiş sınavı ile birlikte geçiş yapabileceğiniz bölümleri aşağıda sizler için listeledik:
·      -Halkla İlişkiler
·      -Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
·      -Halkla İlişkiler ve Tanıtım
·      -İletişim
·      -İletişim Bilimleri
·      -İletişim Sanatları
·      -İnsan Kaynakları Yönetimi
·     - İşletme
·      -İşletme Bilgi Yönetimi
·      -Lojistik Yönetimi
·      -Medya ve İletişim
·      -Medya ve İletişim Sistemleri
·      -Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
·      -Yeni Medya ve Gazetecilik
·      -Yeni Medya
·      -Teknoloji ve Bilgi Yönetimi
·      -Yönetim Bilişim Sistemleri

Aöf Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü Yorumları

Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü  okumak istiyorsanız ya da bu bölümü tutturduysanız, açık olmak gerekirse 4 yıllık bir bölüme tamamlamak için bir efor göstermenizi önerebiliriz. Çünkü bu bölüm her ne kadar iş imkanı yüksek bir bölüm olarak görülse de yıllarca hiç yükselmeden aynı işi yapmak bir süre sonra oldukça yorucu ve moral bozucu olabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.