Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Nedir Ne iş Yapar Maaşları
![]() |
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri |
2 yıllık Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü tercih edecek üniversite adayları için Ceza infaz ve Güvenliği hakkında detaylı bilgi vermeye çalıştık. Ceza infaz ve Güvenliği Bölümü Nedir, Ceza infaz ve Güvenliği Ne iş yapar, Ceza infaz ve Güvenliği maaşları, Ceza infaz ve Güvenliği dikey geçiş bölümleri, Ceza infaz ve Güvenliği çalışma alanları, Ceza infaz ve Güvenliği iş imkanları vb. gibi bölüm hakkında aklınıza takılan tüm konularda bilgi sahibi olabilirsiniz. Adalet Bakanlığınız meslek elemanı ihtiyacını karşılamak amacı ile Bölüm 2017 yılları içerisinde okutulmaya başlanılmıştır. Bölüm bir çok üniversitede okutulmaktadır.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Çoçuk ıslahevi, infaz ve koruma memurları ve ya ceza infaz kurumlarında hüküm giymiş tutukluların güvenliği, barınması, eğitimi ve bir çok faliyetileri hüküm giymiş tutukluları topluma geri kazandırmak için büyük bir görev üstlenen bireyler yetiştirmek için okutulan 2 yıllık bir üniversite bölümüdür.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri bölümünü tercih edecek olan adaylar YKS(yükseköğretim Kurumları Sınavı) bünyesinde birinci oturum olan TYT(temel yeterlilik testi) Puan türü ile tercih yapabilir. Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri için girmeniz gereken tek sınav TYT’ dir. Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri 2 yıllık bir bölümdür. Bölüm tercihi için 150 baraj puanını geçmeniz gerekmektedir.Bölüm için staj da yapılmaktadır.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri bölümü mezunları “İnfaz Ve Koruma Memuru” unvanı alırlar.İnfaz ve Koruma memuru iş imkanları memurluk statüsünde gerçekleştirir. İnfaz ve koruma memuru iş imkanı bakımından yüksek olan 2 yıllık bölümlerdendir. İnfaz Koruma memurları çalışma alanları şu şekildedir.
- Adalet Bakanlığı Ve Adalet Bakanlığına Bağlı Kurum Kuruluşlarda
- Ceza Tevkif Evleri(ıslahevi) Müdürlüklerine bağlı ceza infaz kurumlarında
- Denetimli serbestlik Kurumlarında
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Bölümü Ne İş Yapar?
Ceza İnfaz ve Koruma Memurları farklı görevlerde iş yapar. Kurumların farklı olması yapılan işinde farklı olmasına neden olur. Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri yaptığı işler şunlardır.
- Üst/Amirlerin verdiği tüm görevleri yerine getirirler.
- Denetimli serbestlikte olamların takip ve kontrolünü sağlarlar
- Ceza evi ve ıslah evi kurumlarında hükümlü tutukluların eğitimi, barınması ve sosyal hayatları ile ilgilenirler
- Çalıştığı kurum ve kuruluşun kayıtlarını tutarlar.
- Çalıştıkları ceza evlerinde ve ıslah evlerinde ara ara aramalara katılıp yasaklı olan malzeme olup olmadığını kontrol ederler.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Maaşları Ne Kadar?
Ceza infaz ve Güvenlik hizmetleri maaşları çalıştıkları kurum kuruluşta memur statüsünde olduklarından maaşları aynıdır. Fakat çalışma yılı kıdem dereceye göre küçük değişiklikler gösterebilir. Uzun süre meslekte olan ceza infaz memuru maaşları yeni işe başlayan ceza infaz koruma maaşlarından daha yüksek olacaktır. Şöyle ki Ceza İnfaz Koruma Memur Maaşları 3500-4000 lira civarındadır.Maaşlar her yılın başında ve ortasında bir miktar artış göstermektedir.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Atamaları
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri bölümü yeni bir bölüm olduğundan henüz kadro verilmedi. İlerleyen yıllarda bölüm için kadro açılacağını ümit ediyoruz.
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri Dikey Geçiş Bölümleri
Ceza İnfaz Ve Güvenlik Hizmetleri bölümü dikey geçiş yapabileceğiniz bölüm sayısı dört tanedir. Dikey geçiş nedir derseniz tercih ettiğiniz 2 yıllık bölümü 4 yıllık bir bölüme geçiş yapma fırsatı veren bir sınavdır.Ceza infaz Ve Güvenliği Hizmetleri DGS ye girip yeterli puan aldığınız taktirde aşağıdaki bölümlere dikey geçiş yapabilirsiniz. Ceza İnfaz Ve Güvenliği Dikey Geçiş Bölümleri Şunlardır.
- Kamu Yönetimi (lisans)
- Acil Yardım Ve Afet Bölümü (lisans)
- Sosyal Hizmet (lisans)
- Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi (lisans)