Denizci Sağlığı Bölümü Nedir Ne iş Yapar Maaşları, İmkanları, Olanakları, DGS Bölümleri ve Daha Fazlası
Denizciliğin yoğunluk içerisinde yapıldığı göz önene alır isek binlerce insan bu meslekte çalışmaktadır. Yük gemileri, uluslararası taşımacılık ve kıtalararası ticaret gibi uzun süreli deniz yolculuklarında sağlık sorunları ile karşılaşılmıştır. Bu sebepten gemideki mürettebat ve yolcuların sağlıkları ile ilgilenecek olan Denizci Sağlığı bölümü mezunları yani “Denizci Sağlığı Teknikeri” unvanı olan kişilerdir.
Denizci Sağlığı Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi
Denizci Sağlığı Bölümü; Uzun gemi yolculuklarında gemideki personelin herhangi bir rahatsızlığında kişiye ilk yardımı uygulayan, tedavisini yapan ve sağlık kurumlarına sevk eden sağlık teknikeri yetiştiren önlisans bölümdür.
Denizci Sağlığı Puan Türü - Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?
Denizci Sağlığı Bölümünü tercih edecek olan adaylar YKS’nin ilk oturumu TYT puan türü ile tercih yapabilir. Denizci Sağlığı bölümü için girmeniz gereken tek sınav TYT’dir. Denizci Sağlığı Bölümü 2 yıllık bir bölümdür. Bölümde staj yapılmaktadır.
Denizci Sağlığı İş İmkanları - Olanakları
Denizci Sağlığı Bölümünden mezun olan kişiler genel olarak özel sektörde geniş çalışma imkanına sahiptir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma olanakları kısıtlı olmaktadır. Özel sektörde Denizci Sağlığı İş imkanları şu şekildedir.
- Özel Hastaneler
- Seyahat Sağlığı Merkezleri
- Hudut ve Sahiller Sağlık Bakanlığı
Gibi bölümlerde iş imkanına sahiptir.
Denizci Sağlığı Ne İş Yapar - Bölümü İşi Nedir
Denizci Sağlığı Bölümü mezunları “Denizci Sağlığı Teknikeri “ ünvanını alır. Denizci Sağlığı Teknikeri Ne iş yapar sorusu ise.
- Herhangi bir sağlık sorunu olan kişilerin kayıtlarını tutar.
- Hasta personelin ilaç takibini yapar.
- Çeşitli sağlık sorunlarında hastaya ilk yardım yapar ve sağlık kurumuna sevkini sağlar
- Gemi personelin sağlık problemi yaşamaması için gerekli önlemleri alır.
Denizci Sağlığı Maaşları Ne Kadar - Kazanç Durumu
Kamu kurumlarında çalışan Denizci Sağlığı Maaşları 3500-4000 tl civarındadır. Genel olarak çalışma alanları özel sektörde olan Denizci Sağlığı Teknikeri maaşı 5000-6000 tl civarında olacaktır.
Denizci Sağlığı Dikey Geçiş Bölümleri - DGS Geçiş Yapılan Bölümler
Denizci Sağlığı Bölümünü başarı ile bitirmiş olan kişiler bölüm ile alakalı lisans bölümülerine DGS ile geçiş yapabilir. Deniz Sağlığı DGS Geçiş Bölümleri şu şekildedir.
- Hemşirelik
- Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri
Denizci Sağlığı Bölümü Dersleri - Dönem Dersleri
Denizci Sağlığı Bölümü dersleri 2 yıl 4 dönem şeklide güz ve bahar olarak verilmektedir. Denizci Sağlığı dersleri şunlardır.
Denizci Sağlığı 1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Acil Hasta Bakımı, Anatomi, Denizci Sağlığı Teknikerliğine Giriş, atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Fizyoloji, Gemiadamları Sağlık Riskleri, İngilizce, Tıbbi Terminoloji, Türk Dili.
Denizci Sağlığı 1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Denizcilik Bilgisi, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Gemide Sağlık ve Hijyen Koşulları, İngilizce, Mikrobiyoloji, Türk Dili, Temel İlk Yardım.
Denizci Sağlığı 2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Denizde İş Sağlığı ve Güvenliği, Enfeksiyon Hastalıkları, Gemi Sağlık Tesisleri ve Donanımı, Sistem Hastalıkları, Travma ve Cerrahi Hastalıklar Bilgisi, Yaz Stajı.
Denizci Sağlığı 2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Acil Tıp Uygulamaları, Deniz Sağlığı Mevzuatı ve İlgili Kuruluşlar, Temel Deniz Emniyeti, Mesleki İngilizce.
Denizci Sağlığı Atamaları - KPSS
Denizci Sağlığı Bölümü yeni olduğundan KPSS atamalarında bu bölüm için kontenjan açılmamıştır. Gelecek yıllarda denizciliğin hızla gelişmesinden dolayı bölüme kontenjan açılacağını düşünüyoruz.
Denizci Sağlığı Bölümü Nasıl - Yorumlar
Denizci Sağlığı Bölümünden Mezun Olmuş kişilerin tecrübeleri yorumlara iletmesi bölümü tercih edecek olan adaylara yardımcı olacaktır. Aynı zamanda bölümü tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yorumlara ekleyebilirsiniz.
YORUMLAR