Size Özel Reklam

Önü Açık 2 Yıllık Bölümler

Önü açık 2 yıllık bölümler, 2 yıllık en iyi bölümler, En çok tercih edilen 2 yıllık bölümler, 2 yıllık maaşı yüksek bölümler
Önü Açık 2 Yıllık Bölümler

Önü açık 2 yıllık bölümler genellikle En çok tercih edilen 2 yıllık bölümler arasında da yer alır. Bu bölümler 2 yıllık maaşları yüksek olan bölümler arasında olmasından dolayı kaynaklanan tercih yoğunluğudur.2 yıllık en iyi bölümler önü açık 2 yıllık bölümler hakkında paylaşımımız şu şekildedir. Bölümü tercih edecek adaylar unutmamalıdır ki tercih yapıp mezun olmam yeterli olacaktır bu yanlış bir düşünce tarzından başka bir şey değildir seveceğiniz ve her işe gittiğinizde mutlu olarak ece dönebileceğiniz bölümü tercih etmek sizin faydanıza olacaktır. Aynı zamanda bölümü tercih edecekler kendilerini geliştirmeli aranan kişi olmalıdır. Önü açık 2 yıllık bölümler şu şekildedir.

İçerik
Bölümün Tanımı/Amacı - Nedir/Hakkında Bilgi - Maaşları

Gemi İnşaatı Bölümü

2 yıllık Gemi İnşaatı bölümü yalnızca kıyı bölgelerimizde bulunan bazı üniversitelerde okutulmaktadır. Bu üniversitelerin bazıları devlet üniversitesi iken bazıları özel üniversitelerdir. Ancak özel olanlarına burslu veya yarı burslu olarak girmek mümkündür. Ülkemizin 3 tarafının denizlerle çevrili olması, denizcilik faaliyetlerinin artmasını sağlamıştır. Dolayısı ile ülkeye gemi üretecek tersaneler ve bu tersanelerde görev alacak meslek elemanlarına ihtiyaç duyulmuştur.

Gemi İnşaatı Bölümü Nedir?

Tersanelerde gemi inşaatında çalışacak teknikerler yetiştiren bir bölümdür. Eğitim süresi iki yıl olan bölümde staj verilmektedir. Çalışma koşullarının pek de kolay olduğu söylenemez. gemi inşaatı bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Gemi İnşaatı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Gemi İnşaatı maaşları 4500-5500 lira civarındadır. Çalışılan yere göre ücretin daha düşük ve ya yüksek olması muhtemeldir. 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü

Türkiye’de üniversite adaylarının herhangi bir bölümü tercih etmesindeki en büyük etkenler o bölümün iş bulma olanakları, maaşları ve çalışma koşullarıdır. İş olanakları konusunda en iyi bölümlerin sağlık bölümleri olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Yapılan atamalarda en büyük kontenjanların sağlık bölümlerine verildiği v bu bölümlerden mezun olanların düşük puanlarla devlet kurumlarına geçtiği görülmektedir.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü de bu sağlık bölümleri arasında yer almıştır; zira mezun olduktan sonra iş bulmanız kolaydır, maaşları tatmin edicidir ve çalışma koşulları da ağır değildir. Bölümü tercih edecek arkadaşların daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilmesi için ayrıntılı bir tanıtım yazısı hazırladık. Verdiğimiz bilgiler size yeterli gelmezse lütfen soru sormaktan çekinmeyin. Patoloji Laboratuvar Teknikleri bölümü Önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Patoloji Laboratuvar Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet hastanelerinde çalışan Patoloji Laboratuvar Teknikeri maaşları 3500-4000 lira arasındadır. Hastanelerin döner sermaye performans gibi ödemeleri farklı olduğundan, çalışılan ile veya hastaneye göre alınan maaşlarda da farklılıklar olabilmektedir. Özel hastanelerde çalışan teknikerler için ise Patoloji Laboratuvar Teknikleri maaşları 3000-3500 lira arasında değişmektedir. Patoloji Laboratuvar Teknikeri bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


Uçak Teknolojisi Bölümü

2 yıllık Uçak Teknolojisi bölümü, çoğunluğu özel olmak üzere birçok üniversitede okutuluyor. Birçok mecrada en iyi 2 yıllık bölümler arasında sayılıyor. Ancak iyi olmasa devlete atamasının olması konusunda değil, özel sektörde dolgun maaşla çalışma imkanının bulunmasından kaynaklanıyor. Tabii bölüm eski değerini artık korumuyor; zira çok az üniversitede okutulduğu zaman mezunlar daha rahat bir şekilde iş bulabiliyordu. Şimdi ücretli ücretsiz birçok üniversite bu bölümü açtığı için mezun sayısı arttı ve iş bulmak da zorlaştı.

Uçak Teknolojisi hakkında hazırladığımız bu tanıtım yazısı ile beraber, bölüm hakkında merak ettiğiniz her bilgiye ulaşmış olacaksınız. Bölüm ile ilgili merak ettiğiniz konuları bize ayrıca sorabilirsiniz; böylece hem bizim bilgimizden hem de bölümü okuyan veya bölümden mezun olanların fikir ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Uçak Teknoloji bölümü 2 yıllık önü açık bölümler arasındadır.

Uçak Teknolojisi Bölümü Nedir?

Uçak Teknolojisi nedir; Havacılık sektörü ile ilgili işletmelerde bakım ve onarım teknikeri olarak çalışacak deneyimli meslek elemanları yetiştiren 2 yıllık bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıldır. Dersleri sayısal ağırlıklı olduğu için sizleri zorlayabilir. Eğitim süresi boyunca gördüğünüz staj uygulaması ile hem meslekte deneyim kazanırsınız hem de henüz öğrenci iken bile iş bulma imkanı elde edersiniz.

Uçak Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölüm mezunlarının en büyük avantajı genellikle dolgun ücretlerle çalışmalarıdır. Uçak Teknolojisi maaşları özel sektör için 3500-4500 binleri bulmaktadır. KPSS ile resmi kurumlara atananlar memur olarak maaş aldıkları için maaşları 3500 lira civarındadır. Uçak Teknolojisi Bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


Lojistik Bölümü

Bazı resmi kurumlar ile özel kurumlarda nakliyat, gümrükleme, dağıtım gibi hizmetlerde çalışacak meslek elemanları yetiştiren bir önlisans programıdır. Lojistik bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Lojistik Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Lojistik bölümünden mezun olan kişiler, kendisini yetiştirmesi ve yabancı dil biliyor ise, iletişim becerileri yüksekse elbette daha fazla maaş alır 4000 ile 10000 arasındaki değişkenlik gösterebilir. Lojistik bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


İlk Ve Acil Yardım Bölümü

İnsanoğlu, yaratılışının ilk gününden itibaren çeşitli kaza, yaralanma ve hastalıklarla mücadele edegelmiştir. İnsanın başına gelen çeşitli kaza ve yaralanmalar yahut hastalıkların atlatılabilmesi için tıbbi müdahale şarttır. Çoğu kez, zamanında yapılan doğru müdahaleler hayat kurtarmaktadır. Bölümün amacı hayat kurtarmaktır. Önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır. Sizlerin de hak vereceği üzere bir kaza geçirdiğimizde veya bir kazaya tanık olduğumuzda, ani bir hastalık veya rahatsızlık baş gösterdiğinde, bir yaralanma oluştuğunda yardım istediğimiz ilk şey 112 Acil Servis'tir. Yani ambulanslardır. Ambulans deyince aklınıza sadece hastaneden çıkış yapıp hastanın yanına gelen kara taşıt gelmesin aklınıza. Kara ambulanslarının yanında hava ambulansları (helikopter ambulans) ve deniz ambulansları da bulunmaktadır.

İşte, İlk ve Acil Yardım bölümünden mezun olanlar da her türlü sağlık aracında yani ambulanslarda, hastanelerin Acil Servislerinde görev alanlardır.

İlk ve Acil Yardım tekniker Maaşları Ne Kadar?

İlk ve Acil yardım teknikeri maaşları 4000-4500 TL civarındadır. Bu maaş kamuya atanmış teknikerler için geçerlidir. Özel kurumlarda ilk ve acil yardım tekniker maaşı 3000-3500 TL seviyesindedir. İlk be Acil Yardım bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümlerdendir.


Anestezi Bölümü

Eskiden mumla aranan 2 yıllık bölümlerinden biri iken git gide popülerliğini yitiren anestezi bölümü, her şeye rağmen tercih edilebilecek güzel iki yıllık bölümlerinden bir tanesidir. 

Anestezi Bölümü Nedir?

Anestezi, hastaların ameliyat öncesi uyuşturulması veya uyutulması yöntemidir. Anestezi bölümü ise ameliyat öncesi anestezi işlemini uygulayacak sağlık teknikerleri yetiştiren bir önlisans programıdır. Anestezi bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Anestezi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Anestezi teknikeri maaşları 4000-4500 ₺ civarındadır. ancak 4000 lira maaş taban maaş değildir. Anestezi teknikeri taban maaşı 2500 lira civarındayken, aldıkları döner sermaye ve diğer yan ödemeler ile birlikte maaş 4000-4500 ₺ dolaylarına çıkabilmektedir. Özel hastanelerde çalışan anestezi teknikerleri kimi zaman daha düşük maaşlar alırken, kimi zaman daha yüksek maaşlar alabilmektedir. Anestezi bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


Ağız Ve Diş Sağlığı Bölümü

Ağız ve diş sağlığı, insan sağlığı açısından son derece önemlidir; ancak günümüzde en sık rastlanan sağlık sorunlarından bir tanesi de ağız ve diş sağlığı sorunudur. Belli bir yaştan sonra neredeyse herkes bir kere diş sorunları ile karşılaşmıştır. Kiminde diş çürükleri, bazen diş eğrilikleri, belli zamanlarda iltihaplanmalar, diş kırılmaları gibi birçok diş problemi ile karşılaşılmaktadır. Dişlerinin hepsini ve ya küçük bir bölümünü kaybeden hastalar ya diş protezleri kullanmakta ya da benzeri uygulamalar ile yeniden diş sahibi olmaya çalışmaktadır.

Diş sorunları yaşayan hemen herkes bir diş hekimi kliniğinin koltuğuna oturur. Diş hekimleri bütün işi tek başlarına yapmazlar elbette. Gerek yapay dişlerin gerek dolguların ve ya diş teli gibi diğer ürünlerin hazırlanmasında ve hastaya uygulanmasında farklı kişiler de etkin görev almaktadır. İşte, diş hekimi ile beraber hareket edip diş hekimine yardımcı olanlar genellikle Ağız ve Diş Sağlığı bölümü mezunları, yani ağız ve Diş Sağlığı Teknikerleridir. Bölüm 2 yıllık önü açık bölümler arasındadır.

Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlet hastaneleri veya ağız diş sağlığı merkezlerinde memur statüsünde sağlık teknikeri olarak çalışanlar tüm ödemelerle birlikte 4300-5500 lira kadar maaş alabilmektedir. Özel hastanelerde veya laboratuvarlarda çalışanlar ise genellikle daha düşük ücretlerle çalışmaktadır. Bununla birlikte özelde faaliyet gösterip de devlet memurlarından çok daha yüksek kazançlar elde eden ağız ve diş sağlığı teknikerleri bulunmaktadır. Bölüm 2 yıllık maaşı yüksek bölümler arasındadır.


Adalet Bölümü 

Toplum içindeki hak ve sorumluluklarımızı bilmek, kendimiz için daha yaşanabilir bir dünya oluşturmak demektir. 2 Yıllık Adalet bölümünde okuyan öğrencilere hukuk ve adalet alanındaki neredeyse her şey öğretilmektedir. Adalet Bölümünün iş imkanlarını bir kenara bıraksak dahi, bu bölümden mezun olduğumuzda hayatımıza çok şey katmış olacağız. Adalet bölümü önü açık 2 bölümler arasındadır.

Adalet Bölümü Maaşları

Adalet bölümünü başarı ile bitirenlere “Adalet Meslek Elemanı” unvanı verilmektedir. Yukarıdaki başlıkta da belirttiğimiz gibi Adalet mezunlarının çalışabildiği alanlar geniştir. Dolayısı ile atlanılan her görev için genellikle farklı maaşlar alınabilmektedir. Yazı İşleri Müdürü maaşları 4000-5000 liraya kadar maaş alabilirken, sıradan bir Adalet meslek elemanının maaşı 3000-4000 lira dolaylarındadır. Adalet bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler içindedir.



Ameliyathane Hizmetleri Bölümü

2 Yıllık Ameliyathane Hizmetleri bölümü hakkında bilgiler verdiğimiz sayfamıza hoş geldiniz. Sizler için yoğun bir şekilde araştırdığımız üniversite bölümleri arasında önemli bir yere sahip olan sağlık bölümlerinden bir tanesi de şüphesiz ki Ameliyat Hizmetleri Bölümüdür.

Ülkemizdeki derli toplu neredeyse her hastanede ameliyathane birimleri bulunmaktadır. Bu ameliyathane birimlerinde sadece doktorlar görev almazlar. Aslında ameliyathane birimlerinde en etkin rolü alanlar ameliyathane hizmetleri teknikerleridir; zira ameliyathane hizmetleri teknikeri, ameliyatın her sürecinde etkin rol almaktadır. Gerek ameliyat öncesinde gerek ameliyat esnasında gerekse de ameliyat sonrasında çeşitli görevleri yerine getirmektedir. Ameliyathane hizmetleri bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Ameliyathane Hizmetleri Maaşları Ne Kadar?

Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri Maaşı günümüz koşullarında 3200-5300 lira dolaylarındadır. Ancak bu maaş, taban maaş değil, tüm ödemeler eklendikten sonra elde edilen maaştır. Ancak dikkate alınması gereken bir husus vardır ki farklı şehirlerde veya hastanelerde görev yapan farklı Ameliyathane Hizmetleri Teknikeri maaşı farklı olabilmektedir. 

Bunun sebebi, farklı yerlerde, döner sermaye, performans gibi ödemelerin eşit olmamasıdır. Bu konudaki en doğru ve güncel bilgiyi bize ameliyathane hizmetleri teknikerleri verecektir. Umarız ki bu teknikerlerimiz maaş hakkında daha ayrıntılı bilgiler verirler.


Bilgisayar Programcılığı Bölümü 

Bilgisayarların hayatımızda önemli bir rol aldığı günümüzde, artık tüm iş ve işlemler bilgisayarlar üzerinden yürütülüyor. En basiti, artık alışverişlerimizi bile gidip mağazadan yapmak yerine, internet aracılığıyla bir online alışveriş sitesinden yapıyoruz. Kısacası artık bilgisayarsız bir hayat düşünmek bile çok zor. Bilgisayarın bu denli önemli olması elbette bilgisayarı çok iyi kullanan ara elemanlara olan ihtiyacı da beraberinde getirmiştir. İşte bu yüzden ülkemizdeki onlarca üniversitede 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü açılmış ve her sene yüzlerce mezun vermektedir. Bilgisayar Programcılığı bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir?

Bilgisayar Programcılığı bölümü, bilgisayar ve programlama konusunda deneyimli programcılar yetiştirmek üzere kurulmuş olan 2 yıllık bir önlisans bölümüdür.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bilgisayar programcısı mezun kişiler devlet kurumuna atanırsanız sizi bekleyen bilgisayar programcısı maaşları 3000-4000 lira dolaylarında bir maaş olacaktır.

Bununla birlikte çok iyi bir şekilde kendinizi geliştirdiyseniz veya çalışacağınız yer önceden belliyse yani staj yaptığınız yer varsa iyi bir işte iyi bir maaş da alabilirsiniz. aksi halde 2500-3500 liraya yani asgari ücrete iş bulursunuz.



Çocuk Gelişimi Bölümü 

Çocuklar, her toplumun geleceğini oluşturan en temel unsurlardır. Onların en iyi şekilde yetiştirilip geliştirilmesi, o toplumların da buna paralel olarak kalkınmasını sağlar. Bu nedenledir ki gelişmiş toplumlarda çocuk gelişimine ayrı bir önem verilmektedir. Nitekim ülkemizde de özellikle son yıllarda daha fazla önem verilmeye başlanmış ve okul öncesi eğitim kurumlarının sayısı artırılarak çocuk eğitiminin daha erken yaşlarda başlaması sağlanmıştır.

Çocuk Gelişimi Bölümü Nedir?

Çocuk Gelişimi bölümü, 0-18 yaş aralığındaki normal veya özel eğitime muhtaç çocukların eğitiminde ve gelişiminde etkin rol alacak olan çocuk gelişimcilerini yetiştiren, eğitim süresi 2 yıl olan bir önlisans programıdır. Bölüm mezunlarına Çocuk Gelişimcisi unvanı verilmektedir. Çocuk gelişimi bölümü 2 yıllık önü açık bölümlerdendir.

Çocuk Gelişimi Bölümü Maaşları 

Farklı kurumlarda farklı pozisyonlarda çalışan çocuk gelişimcisi maaşları 3000-4000 lira dolaylarındadır. Çocuk Gelişimi maaşlarının daha az veya daha yüksek olmasına etki eden bazı etmenler ise medeni durum, çocuk sahibi olup olmamak, eşin çalışma durumu, sendikalı olmak gibi etkenlerdir. Devlet kurumlarında çalışan çocuk gelişimcilerin aldığı maaşı, özel sektörde çalışanların alması maalesef pek mümkün değildir.



Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

Sağlık bölümleri arasında en çok öğrenci alımı yapılan ve istihdamında ihtiyaç duyulan bölümlerden birisi de Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümüdür. Tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri mezunlarından KPSS’de başarılı olanlar herhangi bir kamu hastanesine veya üniversite hastanesine tekniker olarak atanır. Bu hastanelerde tıbbi laboratuvar teknikeri olarak çalışanlar taban maaş ve döner sermaye olmak üzere iki ödeme alırlar. Tıbbi Laboratuvar Teknikeri maaşları 3000-4000 lira arasında maaş alabilmektedir. Ancak döner sermaye ödemesi, performans ücretleri gibi ödemelerin hastaneden hastaneye farklı olmasından dolayı bu maaş daha düşük olabileceği gibi daha yüksek de olabilmektedir. 



Odyometri Bölümü

Günümüzde gerek devlet kurumlarında gerekse de özel sektörde iş bulma imkanı en yüksek olan 2 yıllık sağlık bölümlerinden bir tanesi de Odyometri bölümüdür. Her KPSS atamasında kendisine de çok sayıda kontenjan açılan ender önlisans programlarından biridir. Odyometribölümü daha çok ücretli özel üniversitelerde açılmış olsa da 10’dan fazla devlet üniversitesinde de okutulmaktadır.

Bu bölümü tercih etme gibi bir düşünceniz varsa çekinmeden tercih edebilirsiniz; zira daha önümüzdeki yıllarda da kolayca devlet hastanelerine atanabilir veya özel hastanelerde iş bulabilirsiniz. Üniversite tercihi yapacak veya bölüm araştıran tüm üniversite adayları için Odyometri bölümü hakkında size lazım olacak tüm bilgileri en doğru ve en güncel hali ile derledik.

Odyometri Bölümü Nedir?

Odyometri bölümü, kamu hastaneleri ile özel hastanelerin Kulak-Burun-Boğaz (KBB) birimlerinde KBB uzmanı veya Odyoloji uzmanının denetim ve gözetimi altında çalışacak odyometristler yetiştiren bir önlisans programıdır. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır. Öğrencilerin mesleki olarak deneyim kazanmaları amacı ile eğitim esnasında öğrencilere staj yaptırılmaktadır. Toplamda 40 iş günü süren bu stajlarda başarılı olmayan öğrenciler bölümden mezun olamazlar. Stajlar çeşitli devlet hastaneleri ile özel hastanelerde yapılmaktadır.

Odyometri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Odyometri maaşları kamu hastanesinde veya özel hastanelerde çalışıp çalışmadığınıza göre değişir. Herhangi bir üniversite hastanesi veya devlet hastanesinde çalışan odyometri teknikeri döner sermaye, performans gibi ödemelerle birlikte Odyometri Teknikeri 3500-4300 lira civarında maaş alabilir. Özel hastanelerde çalışanlar için ise odyometri maaşları genellikle 3000-4000 lira arasında seyretmektedir.



Diyaliz Bölümü

Gerek dünya üzerinde gerekse de ülkemizde binlerce böbrek hastası bulunmaktadır. Vücudumuzda iki tane bulunan böbreklerin, insan sağlığı açısından önemi çok büyüktür. Böbrekler, insan vücudunda muazzam bir filtre görevi görürler. en büyük görevleri ise kanı temizlemek, yani kanda bulunan zararlı maddeleri ayıklayarak bunları dışarı atmaktır.

Bazı insanlarda böbrek yetmezliği bulunmaktadır. Böbrek yetmezliği, kandaki gereksiz maddelerin dışarı atılmasına engel olur. Tam da bu durumda diyaliz makineleri devreye girer ve böbreğin görevini üstlenmeye çalışırlar. Ancak böbrekler o kadar muazzam bir şekilde yaratılmışlardır ki en gelişmiş diyaliz cihazı bile böbreğin yaptığının yarısını bile yapamaz.

Böbrek yetmezliği bulunan hastaların kanı, belli aralıklarla diyaliz makineleri ile temizlenir. Bu temizleme işi kimi zaman günlük, kimi zaman haftalık, kimi zaman aylık, kimi zaman ise yıllık olarak yapılır. Diyaliz makinesini böbrek yetmezliği olan hastalara bağlamak da Diyaliz Teknikerlerinin yani diyaliz bölümü mezunlarının işidir. Diyaliz bölümü önü açık 2 yıllık bölümler arasındadır.

Diyaliz Nedir?

Diyaliz, kanda bulunan zararlı maddeleri ayıklama, kanı zararlı ve gereksiz maddelerden arındırma yöntemi olarak tanımlanabilir. Diyaliz makinesi işi bu işi gerçekleştiren cihazdır. Diyaliz makinesini hastaya bağlayan kişiye de Diyaliz Teknikeri adı verilir.

Diyaliz Teknikeri Maaşları

Diyaliz Teknikeri Maaşları oldukça merak edilen bir konu bu bölümden mezun olan kişiler devlet ve özel kadrolarda çalışma imkanı bulmakta ve maaşları değişmektedir genel olarak diyaliz maaşları 3500-4500 ₺ arasındadır. Diyaliz bölümü 2 yıllık maaşı yüksek bölümler içindedir.


Aşçılık Bölümü 

Aşçılık bölümü Son yılların gözde ve zevkle yapılacak mesleklerinden birisi de aşçılıktır. Tabi bu zevk ifadesi kişiden kişiye değişmektedir. Kimisi bir omlet yapmaya bile üşenirken, kimisi her türlü yemeği yapmaktan büyük bir zevk alır. Aşçılık bölümü, zaten sevilmediği müddetçe okunacak bir bölüm, yapılabilecek bir meslek değildir.

Aşçılık Maaşları/Kazancı Ne Kadar?

Aşçılık mesleği, maaşı değişken olan mesleklerden birisidir. Bu yüzden bu tür mesleklerin maaşını ele alırken genellikle kamuda çalışanlar, özel sektörde çalışanlar ve kendi işini yapanlar şeklinde kategorize etmek gerekir. Günümüzde herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda çalışan bir aşçı ortalama 3000-3500 lira dolaylarında maaş alırken, özel bir işletmede çalışan bir aşçı asgari ücretle dahi çalışabilmektedir. Bunun yanında tanınmış bir otel veya restoranda çalışan bir aşçının 5000-6500  lira dolaylarında maaş alması bile mümkündür. Kendi lokantasını/restoranını açmış biri, sizin de takdir ettiğiniz üzere çok daha yüksek meblağlar da kazanabilmektedir.

Aşçılık Yurt Dışı Maaşları

Aşçılık yurt dışı için seçtiği ülkeler genellikle şu şekildedir;

Amerika, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İspanya, İtalya, Japonya, Katar, Kıbrıs, Kuveyt, Kanada, Rusya, Ukrayna

gibi ülkeler büyük otel ve İşletmelerde çalışmak için aşçı arayışı içindedir.
Aşçı Yurt dışı maaşları ortalama 10,000 $ - 30,000 $ arası değişiklik göstermektedir.


Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü

2 yıllık Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü, resmi devlet kurumlarına atanma ihtimali sıfıra yakın olmasına rağmen en çok tercih edilen ve taban puanları yüksek olan ender bölümlerden bir tanesidir. Bölümü devlet üniversitelerinde de okumanız mümkün; ancak Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri bölümü olan üniversiteler çoğunlukla ücretli özel üniversitelerden oluşmaktadır.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Nedir?

Hava alanları ile hava yolu işletmelerinde görev alacak kabin memurları yetiştiren bir önlisans programıdır. Eğitim süresi 2 yıl olan bölümde, öğrenciler staj görmektedir. Stajlar, ilgili sektöre ait işletmelerde yapılmaktadır. Bölüm öğrencilerinin iş bulması için bu stajların büyük bir önemi vardır. Şayet bu staj uygulamalarında, staj yaptığınız işletmenin yöneticilerinin gözüne girebilirseniz, kendinizi ispatlayabilirseniz henüz öğrenci iken bile iş teklifi alabilirsiniz.

Bu nedenle bölüm öğrencilerine tavsiyemiz, daha ilk seneden kendilerini iyi geliştirmeleri ve mutlaka yabancı dil öğrenmeleridir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kabin memurları çalışılan alana göre değişmekle birlikte Kabin Memuru maaşları 4000-5000  lira arasındadır. Kamuya atananlar için ise Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri maaşları 4 bin lira dolaylarındadır.


Fizyoterapi Bölümü

Fizyoterapi, henüz doğumdan itibaren veya sonradan oluşmuş çeşitli sakatlıkların, hastalıkların veya rahatsızlıkların ses, ışık ve hareket yöntemleri yardımıyla giderilmesi yöntemidir. Spor esnasında yaşana kırılma, ezilme, bükülme gibi rahatsızlıklar, bel ağrısı, bel fıtığı, boyun ağrısı ve fıtığı, omurilik zedelenmeleri, kısmi felç, el ve parmak hasarları gibi rahatsızlıklar Fizyoterapi alanına girmektedir. Fizyoterapi bölümü 2 yıllık önü açık bölümlerdendir.

Fizyoterapi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Kamuda memur statüsünde ve tekniker sıfatı ile çalışan Fizyoterapi Teknikeri maaşları 3500-4500 lira civarındadır. Hastanelerde yapılan döner sermaye ve performans ödemelerinin birbirinden farklı olabilmesi, çalışılan yere göre maaşların da farklı olmasına sebep olmaktadır. Aslında taban fizyoterapist maaşı 2500-3000 lira dolaylarındadır. Bu fizyoterapist maaşı 3500-4500 liraya çıkaran şey ise diğer yan ödemelerdir.

Özel hastanelerde çalışan Fizyoterapisti maaşları devlet kurumlarına göre daha düşüktür. Bununla beraber, aynı derecede veya daha yüksek maaş alanlar da vardır.



Laborant Ve Veteriner Sağlık Bölümü

Sağlık sektörü ile alakalı bölümler Türkiye’de her zaman iş görmüştür. Neredeyse tüm sağlık bölümlerine her atamada kontenjan ayrılmakta ve bu bölümlerden mezun olanlar çok da yüksek olmayan puanlarla resmî devlet kurumlarına atanmaktalar. İş bulma imkanı konusunda şanslı olan sağlık bölümleri arasında yer alan Laborant ve Veteriner Sağlık bölümü, hayvanları seven, onlarla uğraşmaktan zevk alan her üniversite adayının hiç düşünmeden tercih edebileceği bir bölümdür.

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Nedir?

Çeşitli devlet kurumları ile veteriner kliniklerinde veteriner hekimlere yardımcı olarak çalışacak olan meslek elemanlarını yetiştiren 2 yıllık bir önlisans programıdır. Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünün dersleri ne yazık ki zordur; ancak sayısal derslerde başarılı olanların bu dersleri rahat bir şekilde geçeceğini düşünüyoruz. Bölümde okuyan öğrenciler iki yıl dört dönemden oluşan eğitim süresince toplamda 40 iş günü süren bir staj görürler. Bu staj sayesinde meslekleri ile ilgili gerçek deneyimler yaşayarak kendilerini geliştirirler. 

Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Devlete bağlı resmi kurumlarda görev yapan Laborant ve Veteriner Sağlık maaşları 3500-4000 lira dolaylarındadır. Ancak özel veteriner hekimlerin yanında yardımcı eleman olarak çalışanlar ile diğer özel işletmelerde faaliyet gösterenlerin maaşı genellikle daha düşüktür. 



Önü açık 2 yıllık bölümler bunlardır yazımızda genel olarak 2 yıllık en iyi bölümler, En çok tercih edilen 2 yıllık bölümler, 2 yıllık maaşı yüksek bölümler, 2 yıllık en gözde meslekler ve 2 yıllık bölüm önerini kapsamaktadır. Bu 2 yıllık bölümlerden herhangi birisinden mezun olmuş kişiler tecrübelerini yorum yaparak tercih edecek olan adaylara yol göstere bilir. Aynı zamanda tercih edecekler merak ettikleri konuları yorumlara ekleyebilirsiniz.

13 yorum

  1. Adsız
    süper
    • Adsız
      aynen süper
  2. Unknown
    Orman muhafaza memurluğu.
  3. Adsız
    sosyal hizmet okuyun issiz kalmazsiniz
    • Unknown
      Sosyal hizmet önlisans okumak istiyorum .ama kpss de iyi bir puan alsam bile işsiz kalıyormuşum doğru mu bu ?
    • Unknown
      O dışardan da okunuyor başka bir bölüm okuyup, bunu da dışarıdan okumak daha mantıklı
  4. Unknown
    Adalet bölümü mezununun açıkta kalması mümkün mü
    • Eren cavdar
      Adalet çok fazla mezunu var bence okunmaz okunsada acikdan okunur
  5. Unknown
    Ortopedik protez ve ortez yok hakkında bilgi verebilir misiniz
  6. Unknown
    Merhaba ben Cihan Sakarya'da İmam Hatip lisesi son sınıf öğrencisiyim bana hangi bölümü tercih edersiniz yorum bırakabilirsiniz teşekkür ederim
  7. Adsız
    Kendi tercihini yapmanı tercih ederim başkalarının ki ni değil
  8. İbrahim
    Kardeşim ben senin yerinde olsam 4 yıllık bölüm olarak din öğretmenliği ama 2 yıllık olarakta eczacılık teknikerliği bölümü okurdum bu cümleleri atanamamış kamu yönetimi mezunu olarak söylüyorum bahtın açık olsun kardeşim.
  9. KitapKurdu
    Laborant ve Veteriner Sağlık bölümünün dersleri zor değil aslında öğrenmeye hevesli olan herkes kolayca yapabilir
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.