Size Özel Reklam

REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

REKLAM TASARIMI VE İLETİŞİMİ BÖLÜMÜ NEDİR NE İŞ YAPAR İŞ İMKANLARI MAAŞLARI

İçerik;
·       Reklam Tasarımı Ve İletişimi Nedir
·       Reklam Tasarımı Ve İletişimi Ne İş Yapar 
·       Reklam Tasarımı Ve İletişimi İş imkanları
·       Reklam Tasarımı Ve İletişimi Maaşları 

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Nedir - Hakkında Bilgi

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Bir ürün alırken kaliteli olanını seçmek herkesin tercihidir. Peki yenir bir ürün alırken alacağımız ürün ve bu ürünün markaları hakkında her hangi bir bilgi sahibi değilseniz. Doğru ve kaliteli ürünü tercih etmek çokta kolay olmayacaktır. Bu ürünler hakkında bilgi sahibi olmanın yolu da reklamcılıktan geçer. Kaliteli bir ürünü reklamcılık sayesinde çok daha fazla pazarlayabildiğiniz gibi, kötü bir ürünü bile güçlü reklam ve pazarlama yöntemleri ile satışını yapabilirsiniz. Reklamcılık için bu işi yapabilmek için üniversitelerin reklam tasarımı ve iletişim bölümünü tercih etmek gerekmektedir. Bu yazımızda bu bölüm hakkında merak edilenlere yer verdik.

Reklam Tasarımı Ve İletişim Puan Türü - Hangi Sınavlara Girilmeli?

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Reklam Tasarımı Ve İletişimi bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Reklam Tasarımı Ve İletişimi bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Reklam Tasarımı Ve İletişimi Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Reklam Tasarımı Ve İletişimi 4 yıllık bir bölümdür.

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Ne İş Yapar

Ürünün kalitesinden çok reklamlarının konuşulduğu bir çağda yaşıyoruz bu yönde reklamcılığın önemini vurgulamaya gerek yoktur herhalde. Reklam tasarımı ve iletişimi bölümü tamda bu yüzden çağımızın mesleği haline gelmiştir. Burada bu bölümü okuyanların işi herhangi bir ürün için özgün reklam slogan ve filmleri tasarlanarak halka uygun yollarla sunum yapmaktır. TV de izlediğiniz reklamlar ve tasarımların hepsi bu bölümü okuyan kişi veya ekipler tarafından yapılır. Burada önemli olan halkın ilgisini çekecek sloganlar ile ürüne olan talebi arttırmasıdır. Özgünlük de bu iş için önemli kriterlerden biridir. Reklamlar, tasarımlar ve tanıtımlar sayesinde markalar ortaya çıkmaktadır.  Piyasada markalar arasında artık kaliteden çok reklamcılık ve pazarlama yarışı bulunmaktadır buda bu işin ileride daha d değer alacağını göstermektedir. 

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Bölümü İş İmkanları

Reklam tasarımı ve iletişimi denildiği zaman alan oldukça geniştir. Sadece reklamcılık olarak düşünülürse bu alanı oldukça daraltmış olursunuz. Her hangi bir ürünün ambalajı ürünün şekli ve tanıtımı reklamı gibi konular ve işler hep bu bölümün alanına girer. Bu yönde hizmet veren tüm kurumlarda çalışılabileceği gibi reklamcılık ajanslarında da iş bulma imkanı bulabilirler. Şirketlerde metin yazarlığı da yapılabilir.

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Maaşları

Reklam Tasarımı ve İletişimi maaşları da şöyledir. Bu işi yapıp en düşük ortalama 3000 ile 3500 Türk lirası arasındadır. Reklam şirketler ve ürünler olduğu sürece  işi asla bitmeyecek bir meslektir. Özel sektörde Reklam Tasarım ve İletişimi maaşları 4000-4500 ₺ civarı maaş alabilir.

Reklam Tasarımı Ve İletişimi Yorumları

Reklam Tasarımı ve İletişimi sektör olarak geniş bir bölüme hitap ediyor. Günümüzde ne tarafa baksak şu an reklam ve reklamın şirketler, ticaret yapan işletmeler ve hizmet veren kurumlar reklamın önemini bilmektedir. Bölğmü okuyan ve ya mezun olanlardan yorum yapmasını bekliyoruz. Ayrıca tercih edecek adayların merak ettikleri konuları yorumlar sayesinde iletebilirler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.