Size Özel Reklam

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

4 yıllık Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü, lisans bölümleri arasında ilk sırada olsa gerek ki, bölüm araştırmasına giren adayların çoğu bu bölümle de yakından ilgileniyor, araştırıp soruyor. Sizler için bölüm hakkında lazım olabilecek tüm bilgileri derlemeye gayret gösterdik. Bölüm ile ilgili sormak istedikleriniz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nedir?

Olası bir afetten önce insanları bilinçlendirecek, çeşitli eğitimler düzenleyecek, afetin minimum zararla atlatılması için gerekli önlemleri alacak; afet sonrasında ise arama kurtarma ve ilk yardım faaliyetlerini koordine edecek deneyimli elemanlar ve yöneticiler yetiştiren 4 yıllık bir lisans programıdır.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar

Bu bölümü tercih etmek isteyen öğrencilerin ya AYT puanına sahip olması gerekmektedir. Kamu üniversiteleri öğrenci alımlarını TYT ve AYT  puanı ile yapar Kuvvetle muhtemeldir ki sizler devlet üniversitelerini tercih edeceksiniz. O zaman sahip olmanız gereken puan AYT 'dir.

Peki, bu puan türlerine nasıl sahip olacaksınız, hangi sınavlara girmeniz gerekecek? AYT puanı için sadece YKS'ye girmeniz yeterlidir; ancak herhangi paralı bir üniversiteyi tercih etme niyetindeyseniz AYT puanı için YKS, TYT  ve AYT  sınavlarına girmeniz gerekecek.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi İş İmkanları

Bölümün iş bulma, atanma konusunda çok iyi olduğunu söylemek yalan olur; ancak hepten de boş bir bölüm değildir. Bölüm mezunları KPSS'ye girip atanmak için yeterli puanı aldığı takdirde aşağıdaki kamu kurumlarına atanma şansına sahiptir. Bölümün adından da anlayacağınız gibi, bu programda yönetici vasıflı elemanlar yetiştirilmektedir.

  • Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlükleri
  • İtfaiye Teşkilatları
  • İl Afet ve Acil durum Müdürlükleri
  • Belediye başkanlıkları
  • Afet ve Acil durum Yönetimi Başkanlığı
  • Üniversiteler

Diğer kurumlar için KPSS şartı aranırken, üniversitelerde öğretim görevlisi olabilmeniz için KPSS'den herhangi bir puan almış olmanız gerekmez. Ancak öğretim görevlisi olmak için de yerine getirmeniz gereken bazı şartlar var ki bunlar da ALES, Yabancı dil Sınavları ve sözlü mülakatlardır. Tüm bunları başarı ile geçerseniz, başvurduğunuz üniversitede öğretim görevlisi olabilirsiniz.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Maaşları

Şüphesiz ki bölüm seçmede en çok dikkat edilen hususlardan bir tanesi maaş durumudur. Bir mesleğin maaşı ne derece yüksekse, tercih edilme oranı da o derece yüksek olur. Acil Yardım ve Afet Yönetimi maaşları Türkiye memur maaşları ortalamasındadır diyebiliriz. Göreve yeni başlayan bir meslek mensubu 3500-4000 dolaylarında maaş alabilmektedir. Çeşitli kriterler göz önünde bulundurulduğunda (eş yardımı, çocuk yardımı, dil tazminatı vs.) bu oran 4500'lere kadar çıkabilmektedir.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Nasıl, Tercih Edilir mi?

Bize sorarsanız ilgi duyulan, sevilen her bölüm tercih edilebilir bir bölümdür. Ancak işe atanma, iş olanakları, maaşlar girdi mi bazı şeyler değişir elbet. Acil Yardım ve Afet Yönetimi KPSS atama puanları 80 Üzeri puan almanız gerekir. Aslında birçok bölüme nazaran ataması iyi olan bir bölüm sayılır. Bu yüzden puan yüksekliğinizi dikkate alarak tercih edebileceğiniz bir bölüm olduğunu düşünüyoruz. Acil Yardım ve Afet Yönetimi mezunları da fikirlerini beyan ederse süper olacak. Şimdiden teşekkürler.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.