Size Özel Reklam

Ekonomi ve Finans Bölümü Nedir İş İmkanları Nasıl?

Ekonomi ve Finans Bölümü Nedir İş İmkanları Nasıl?

Ekonomi ve finans sektörünü bir araya getiren ve öğrencileri her iki sektöre de hazırlayan Ekonomi ve Finans bölümü iş alanları geniş olan bir lisans bölümü sayılmaktadır. Ekonomi ve Finans bölümünün derslerinin zor olduğundan dem vuranlar olsa da, bölümü bitirmek pek de zor değil. Yeter ki bölümü okuyanlar derslerini biraz önemseyip çalışsınlar.
Ekonomi ve finans bölümü nedir, Ekonomi ve finans bölümü puan türü, Ekonomi ve finans bölümü ne iş yapar, Ekonomi ve Finans bölümü maaşları gibi konuları ele aldık.

Devlet üniversitelerinden çok, özel üniversitelerde okutulan Ekonomi ve Finans bölümünü tam burslu olarak güzel üniversitelerde okumanız mümkündür. Şimdi Ekonomi ve Finans Bölümü hakkında verdiğimiz bilgileri ayrıntılı olarak inceleyelim

Ekonomi ve Finans Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Ekonomi ve Finans bölümü; ekonomi alanında analiz, denetleme ve pazarlama yapabilen kurum kuruluş ve ya şirketlerin ekonomi ve finans alanında verimliliğini arttırmak amacı ile plan, çalışma denetleme işleri ile ilgilenen uzman kişiler yetiştiren lisans bölümüdür.

Ekonomi ve Finans Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Ekonomi ve Finans bölümü okutulan bölümler aşağıda belirtilmiştir. Bu üniversitelerin birkaçı devlet üniversitesi iken diğerleri paralı yani özel üniversitelerdir. Peki, Ekonomi ve Finans bölümü hangi üniversitelerde var?
  • Bahçeşehir Üniversitesi
  • Piri Reis Üniversitesi
  • Doğuş Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • Doğuş Üniversitesi
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi
  • Nişantaşı Üniversitesi
  • Celal Bayar Üniversitesi (Devlet Üniversitesi - Manisa)
  • Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Devlet üniversitesi)
  • Adnan Menderes Üniversitesi (devlet üniversitesi - Aydın)
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

Ekonomi ve Finans Bölümü Puan Türü - Gireceği Sınavlar Hangileri 

Ekonomi ve Finans Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Ekonomi ve Finans bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Ekonomi ve Finans bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Ekonomi ve Finans Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Ekonomi ve Finans 4 yıllık bir bölümdür.

Ekonomi ve Finans Bölümü İş İmkanları - Olanakları 

Ekonomi ve Finans lisans programının geniş bir iş alanı bulunmaktadır. Ekonomi ve Finans bölümünden mezun olan öğrenciler; kamu ve özel sektöre bağlı sanayi kollarında, bankacılık, sigortacılık, borsa ve uluslararası kuruluşlarda üst düzey yöneticilik, danışmanlık ve eğitmenlik yapabilir yahut uzman olarak görev alabilirler.

Ekonomi ve Finans Mezunları Nerelerde Çalışabilir - Çalışma Alanları

Ekonomi ve Finans bölümünü bitiren öğrenciler; Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Rekabet Kurulu, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Borsa İstanbul, tüm bankaların ve bakanlıkların araştırma birimleri ile sigorta ve araştırma şirketlerinde çalışabilecekleri gibi bunlara ek olarak iktisat ve finans uzmanlarının istihdam edildiği tüm alanlarda da iş bulma olanağına sahiptirler.

Mezunlar ayrıca iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarının girdiği bütün sınavlara girme hakkına da sahip olacaktır. Yüksek Lisans veya doktora gibi şartları yerine getiren öğrenciler, bu bölümün okutulduğu üniversitelerde öğretim görevlisi olarak çalışma olanağına sahiptir.

Ekonomi ve Finans Bölümü Mezunu Maaşları Ne Kadar

Ekonomi ve Finans maaşları 3000-3500 tl civarında olmaktadır. Ancak ekonomi ve finans mezunu maaşları özel bankalarda çalışma durumunda kişinin daha fazla ve yahut daha az bir kazançla çalışma olasılığı bulunmakta.

Ekonomi ve Finans Bölümü KPSS Atamaları

hemen hemen her sene Ekonomi ve Finans mezunlarına da KPSS alımlarında kontenjan verilmektedir. genel yapılan atamalarda yirmiye yakın kadro açılmış ve mezunlar memur ve muhasebeci kadrolarına atanmıştır. Memurluk kadroları 84 puan ile kapatırken, muhasebeci kadrolarına 81 puanla da yerleşilmiştir.

Ekonomi ve Finans Nasıl Bir Bölüm, İyi mi, Tercih Edilir mi?

Bu başlıkta belirtilen soruları bölüm öğrencilerinin veya mezunlarının cevap vermesini ve bildiklerini bizlerle paylaşmasını rica ediyoruz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.