En İyi 4 Yıllık Bölümler

En İyi 4 Yıllık Bölümler

Tarafımıza gelebilecek muhtemel uyarılara şimdiden cevap verelim: Burada ''4 yıllık bölümler'' ifadesi ile kastedilen şey, tüm lisans bölümleridir; zira listemizde eğitim süresi sadece 4 yıl olan bölümler yer almamakta, 5 yıllık veya 6 yıllık lisans bölümleri de bulunmaktadır.


Geçmişten beri halk arasında en iyi olarak ifade edilen çeşitli 4 yıllık bölümler bulunmaktadır. Bu bölümleri, sokaktaki sıradan bir insana dahi sorsanız, size yanıt verebileceklerdir. (Tıp, yani doktorluk gibi). Elbette ki yazımızda bu bölümlere de yer vereceğiz; ancak çoğumuzun bilmediği yeni bölümler veya iş imkanları sonradan genişleyen bazı belli başlı bölümleri de listemize dahil ettik.

ulmamalıdır ki en iyi dört yıllık bölümler sadece bizim kendi araştırmamız ve kişisel düşüncelerimiz neticesinde derlenmiştir. Bizim en iyi dediğimiz bir bölümü sizin beğenmemeniz gayet normaldir. bu yüzden kişisel tartışmalara girmenin gereksiz olduğu düşüncesindeyiz. Neyse, konuyu daha fazla dağıtmadan tercih edilebilecek, ataması kolay olan en iyi dört yıllık bölümlere geçelim.

Tercih Edilebilecek En İyi 4 Yıllık Bölümler


1- Tıp Fakültesi

Yıllardır popülerliğini ve iş bulma imkanlarını asla yitirmeyen Tıp Fakültesi, en iyi 4 yıllık bölümler arasında sayılmayı gerçekten hak ediyor. AYT(alan yeterlilik testi) puanı ile tercih edilen Tıp Fakültesi için YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT sınavlarına girmeniz gerekiyor.


2- Eczacılık Fakültesi

Tıp Fakültesi kadar olmasa da hala iyi kazançlar sağlanan ve son derece popüler olup çokça tercih edilen bir bölümdür. Puan türü AYT'dir. Girilmesi gereken sınavlar ise YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT ‘dir.


3- Diş Hekimliği Fakültesi

Tıp doktorluğuna göre daha rahat bir meslek diş hekimliği bölümü de TYT-AYT puanı ile tercih ediliyor ve bu bölüm için de YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT sınavlarına giriliyor.


4- Mimarlık

Mühendislik bölümleri ile paralellik gösterdiği için TYT-AYT puanı ile öğrenci alıyor. Popüler ve karizmatik bir meslek. aynı zamanda iyi kazançlar elde edilebiliyor.


5- İç Mimarlık

Mimarlık bölümü ile aynı puan türünden öğrenci alıyor ve girilmesi gereken sınavlar da aynı. Özellikle son yıllarda gözde olan mesleklerden birisi haline geldi.


6- Yazılım Mühendisliği

AYT puan türü ile bölüme giriliyor. sınavlar aynı şekilde YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT’dir. Bilgisayar ve akıllı cihazların bu denli yaygın kullanıldığı günümüzde, kendisini iyi geliştiren bir yazılım mühendisi harika işler çıkarabilir, dolayısı ile dolgun maaşlarla veya kazançlarla çalışabilir.


7- Bilgisayar Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği ile ilgili verdiğimiz bilgiler Bilgisayar Mühendisliği için de geçerlidir. Devlet kurumlarında da özel sektörde de iş bulmak kolaydır.


8- Tıp Mühendisliği

Henüz bölüm ile ilgili alım yapılmasa da gözde mesleklerden birisi olacağı düşünülüyor. Şu an için yaygın bir bölüm değil; ancak rağbet gören ve yüksek puanlarla yerleşilen bir bölüm.


9- Otomotiv Mühendisliği

Özellikle özel sektörde iş imkanı bol olan bir bölüm. Büyük firmalarda hatırı sayılır maaşlarla çalışmak mümkün. AYT puanı ile giriliyor.


10- İnşaat Mühendisliği

Ticaretten de anlayan birisi kendi işini yaparak mükemmel yerlere gelebilir. Çeşitli firmalarla anlaşılarak, kat karşılığı konut yapıp satışını yapmak gerçekten çok kazançlı bir iş. Puan türü AYT’dir


11- Hukuk Fakültesi

Her öğrencilerin hayallerini süsleyen bir bölüm olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Gerek devlette gerekse de özelde iş bulma imkanı geniştir. Maaşları da iyi sayılır. Hele de istenen kariyer yapılmışsa... Puan türü TYT-AYT; girilmesi gereken sınavlar ise TYT ve AYT’dir.


12- Beslenme ve Diyetetik

Özellikle TV programlarında çok iyi yerlere gelmiş diyetisyenleri görenler bu bölüme daha çok heves ediyor. Gerçekten de rahat ve temiz bir meslek. Çevreniz de genişse bu mesleği huzur ve para içinde yapabilirsiniz. Birçok sağlık bölümü AYT puanı ile tercih ediliyor. Beslenme ve Diyetetik bölümü için YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT sınavlarına girmelisiniz.


13- Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Öğretmenlik branşları içinde en rahat ve maaşı en dolgun branşlarından birisidir. Özel oda sahibi olursunuz ve derse girmeden de ek ders ücreti alırsınız. 3500-4500 lira dolaylarında maaşı mevcuttur. Puan türü AYT; girilmesi gereken sınavlar ise YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT‘dir.


14- Psikoloji

Bu bölümü bitirenler aynı zamanda rehber öğretmeni olma şansına da sahiptir. Puan türü ve girilmesi gereken sınavlar Rehberlik ve Psikolojik Danışma bölümü ile aynıdır.


15- Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Eskiden daha popüler olsa da hala en iyi dört yıllık bölümler arasında gösterilebilir. Puan türü AYT; sınavlar YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT'dir.


16- Hemşirelik

İcra etmesi zor bir meslek olsa da iş bulması son derece kolaydır. Devlet hastanelerine atanamayanlar bile özel hastanelerde kolayca iş bulabilir ve özeldeki maaşlar da devlet maaşlarına neredeyse yakındır. YKS’nin birinci ve ikinci oturumları TYT ve AYT puanları ile tercih edilir. Üniversiteye göre puan türü değişmektedir.


17- Uluslararası İlişkiler


Her üniversitede olmasa da iyi bir üniversitede okunduğunda çok iyi yerlere gelinebilir. Hele de yabancı dil ve iletişim konusunda kendisini geliştirenler gerek devlet kurumlarında gerekse de özel şirketlerde yüksek kariyerler yapabilirler. Puan türü AYT'tür. Girilmesi gereken sınavlar YKS’nin ilk ve ikinci oturumları olan TYT ve AYT'dir. Tercih edilecek en iyi bölümlerinden bir tanesidir.


Sevgili üniversite adayları, sizler için ataması en kolay olan 4 yıllık bölümleri listelemeye çalıştık. En iyi lisans bölümleri kategorisine alınmasını istediğiniz bölümler varsa bize yorum bölümü aracılığı ile bildirin lütfen. Sizin görüşleriniz de bizim için çok değerlidir. Ataması kolay olan TM bölümleri, ataması kolay olan MF bölümleri ve diğer bölümler için fikir beyan edebilirsiniz.

8 yorum

  1. Unknown
    Hukuk fakültesi puan türüne MF3 yazmışsınız hatali haberiniz olsun
  2. Unknown
    Gastronomi özel eğitim öğretmenliği gibi sözel mesleklerde paylasirsaniz iyi olurdu
  3. Unknown
    Hsheh
  4. Adsız
    Mimarlar hiç bir şekilde iyi kazanamıyor. Aksine diğer mühendislere göre kısıtlı çalışma alanı var. Makine mühendisi pekçok alanda çalışabilirken mimarlar: Sadece proje çizimi yapabilirler. şantiyede ince işlerde çalışabilirler. çok sayıda proje bürosu var. İnanmayan gidip birkaç mimara sorup acı gerçeği öğrenebilir:(
  5. Unknown
    Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
  6. Adsız
    Kamu yönetimi bölümünü unutmuşsunuz.
  7. Unknown
    Maliye bölümü hakkında düşünceleriniz nedir
  8. Unknown
    Hiç bir fikrim yok
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.