Size Özel Reklam

Finansal Ekonometri Bölümü İş İmkanları Hakkında Bilgi

Finansal Ekonometri Bölümü İş İmkanları Hakkında Bilgi

Ülkemizde yalnızca Sakarya Üniversitesinde okutulmakta olan Finansal ekonometri bölümü ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi bu yazıda bir araya getirdik. Tek üniversitede okutulması büyük bir avantaj gibi görünse de aslında diğer ekonomi bölümleri ile neredeyse aynı haklara sahip olması, bölümün tercih edilebilirliğini düşürmektedir. Şimdi bölümü daha ayrıntılı tanımak için başlıkları inceleyelim.

Finansal Ekonometri Bölüm Nedir - Hakkında Bilgi

Finansal ekonometri bölümü mali kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanan şirket, kurum ve kuruluşlarda görev alacak meslek elemanı yetiştiren lisans bölümüdür. Finansal ekonometri bölümünden mezun olan kişiler “finans uzmanı” ünvanı alır.

Finansal Ekonometri Bölüm Puan Türü - Gireceği Sınavlar Hangileri 

Finansal Ekonometri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Finansal Ekonometri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Finansal Ekonometri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Finansal Ekonometri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Finansal Ekonometri 4 yıllık bir bölümdür.

Finansal Ekonometri Bölümü İş İmkanları - Olanakları 

Bölüm mezunları her türlü ekonomi ve finans kurum ve kuruluşunda çalışma olanağına sahiptir. KPSS'de başarılı olanlar normal memurluk kadrolarına, bankacı ve muhasebeci gibi kadrolara başvurabilmektedir. Ayrıca dileyenler özel bankalarda veya benzeri finans kuruluşlarında da çalışabilir. Finansal Ekonometri mezunlarının diğer bir imkanı da üniversitelerde öğretim görevlisi olmaktır. Yüksek Lisans, Doktora eğitimlerini tamamlayanlar kariyerlerine üniversitelerde devam edebilirler.

Finansal Ekonometri Maaşı Ne Kadar - Kazançları

Devlet bankalarında veya diğer kurumlarda çalışan finans uzman maaşı 3500-4000 lira civarında maaş alabileceklerdir. Yeni bir bölüm olması hasebi ile kesin bilgi verilememektedir. Ancak bölüm mezunlarının diğer ekonomi bölümleri ile benzer iş imkanlarına sahip olduğunu söylemek mümkündür. Ekonometri maaşları bu şekildedir.

Finansal Ekonometri Bölümü Yorumlar

Bu bölümü tamamen sizin düşüncelerinize bırakıyoruz. Bu bölümü araştırdığınıza göre muhtemelen bölümü okuyan bir tanıdığınız var veya siz bölüm öğrencisisiniz. Şayet bölüm ile ilgili taze bilginiz varsa bizlerle de paylaşınız.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.