Size Özel Reklam

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Nedir İş İmkanları Maaşları

Ülkemizde yeni yeni yayılmakta olan mesleklerden bir tanesi Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanlığıdır. Bölüm sınırlı sayıda üniversitede okutulmakta ve sınırlı sayıda mezun vermektedir. Bu nedenledir ki bölüm mezunlarının kolayca iş bulabileceği düşünülmektedir. Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümünü tercih etmek isteyen üniversite adayları için bölümü her detayıyla ele aldık.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Hakkında Bilgi

Gayrimenkul Ve Varlık Değerlendirme Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Gayrimenkul Ve Varlık Değerlendirme bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Gayrimenkul Ve Varlık Değerlendirme bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Gayrimenkul Ve Varlık Değerlendirme Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Gayrimenkul Ve Varlık Değerlendirme 4 yıllık bir bölümdür.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Mezunları Ne İş Yapar, Nerelerde Çalışabilir?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme mezunlarının çalışabileceği bir çok iş alanı bulunmaktadır. Bölümün çalışma alanlarını şu şekilde listelemek mümkündür:

-Devlet bankaları ve özel bankalar
-Finansal kiralama şirketleri
-Gayrimenkul yönetimi ve emlak müşavirlikleri
-Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları
-Toplu Konut İdaresi başkanlığı
-Harita ve inşaat firmaları
-Özelleştirme İdaresi
-Gelir İdaresi ve Milli emlak Müdürlüğü
-Sigorta şirketleri vs.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanı; menkullerin, gayrimenkullerin, bunlara bağlı hak ve hükümlülüklerin ; bankalarda veya şirket bilançolarda kayıtlı olan varlıkların, bunların aldıkları teminatların, yaptıkları sözleşmelerden doğan hak ve yükümlülüklerin ve bunlara benzer birçok varlıkların belirli bir tarihteki değerlerinin belirlenmesi gibi görevleri yerine getirmektedir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme KPSS Atamaları

Son 5 yılda yapılan atamalarda sadece bu bölüm mezunlarının tercih edebileceği 17 kontenjanlık kadro verilmiş ve taban puan olarak 79 puan ile kapatmıştır. Diğer yıllarda kadro açılmaması bölümün tercih edilmesi gereken bir bölüm olup olmadığı hakkında tereddütte kalmaktadır.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Nasıl, Tercih Edilir mi?

Birçok programa nazaran tercih edilebilecek bir bölüm olduğunu söyleyebiliriz. Ekonomiye ilgi duyanlar gönül rahatlığı ile tercih edebilir. Gayrimenkul ve Varlık Değerleme bölümü iyi mi, tercih edilir mi gibi soruların cevabını bölümü bizzat okuyanlardan almak isteriz. Bu yüzden yazıyı okuyan bölüm öğrencisi veya mezunu varsa lütfen yorum yazsınlar.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Yukarıda saydığımız iş alanlarına bağlı bir devlet kurumunda çalışan Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Uzmanı maaşları 3500 ile 4000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde alınan maaşlar daha düşük olabilir.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Bölümü Yorumları

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme Muzun olmuş ve yahut bölümü şu an okumakta olan kişiler bölüm hakkında tecrübelerini bölümü tercih edecek adaylar için yorumlara aktarabilir. Aynı zamanda bölümü tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yorumlara ekleyebilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.