Size Özel Reklam

Bankacılık Bölümü Nasıl İş İmkanları İyi mi?

Bankacılık Bölümü Nasıl İş İmkanları İyi mi?

Bankacılık bölümü TYT-AYT puan türleri ile öğrenci alımı yapan 4 yıllık Bankacılık bölümü ile merak ettiğiniz her şeyi sizler için detaylıca anlattık. Bankacılık mesleğine ilgi duyanlar, yazımızı okuduktan sonra bu bölümün tercih edilmesi veya edilmemesi gereken bir bölüm olduğuna kanaat getirebileceklerdir.

Bankacılık Bölümü Nedir - Hakkında Bilgi

Bankacılık bölümü eğitim süresi 4 yıl olan bir bölümdür. Hazırlık sınıfı okutulan üniversitelerde eğitim süresi 5 yıldır. Bölümün amacı devlet bankaları, özel bankalar ve diğer finans kuruluşlarında çalışacak deneyimli personeller yetiştirmektir.

Bankacılık Bölümü Puan Türü - Gireceği Sınavlar Hangileri 

Bankacılık Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bankacılık bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bankacılık bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bankacılık Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bankacılık 4 yıllık bir bölümdür.

Bankacılık Bölümü Bulunan Üniversiteler

Bankacılık bölümü aşağıdaki üniversitelerde bulunmaktadır:
-Marmara Üniversitesi
-Gazi Üniversitesi
-Necmettin Erbakan Üniversitesi
-Trakya Üniversitesi

Bankacılık Bölümü İş Olanakları Çalışma Alanları

Bankacılık mezunları KPSS ile başarılı oldukları takdirde devlet bankalarında veya kamuya ait diğer finans kuruluşlarında çalışabilir. KPSS ile atanamayanlar ise özel bankalarda veya özel ekonomi teşebbüslerinde, sigorta şirketlerinde, finans kuruluşlarında çalışırlar.

Bankacılık Bölümü Ne İş Yapar?

Mezunlar görev aldıkları bankalarda kredi işlemleri ile ilgilenen müşteri temsilcileri konumunda, veznedar konumunda veya benzeri görevlerde bulunurlar. Özelde yaptıkları görevler de kamu ile aynı sayılır.

Bankacı Maaşları Ne Kadar?

Bankacıların aldığı maaşın tatminkar olduğunu söyleyebiliriz. Herhangi bir devlet kurumunda çalışan bankacılar 4000-4500 lira civarında maaşla çalışırlar. Özel bankalarda çalışanlar ise konumlarına veya çalıştıkları yere göre farklı maaşlar alabilmektedir.Bir banka çalışanı maaşları bu şekildedir.

Bankacılık Bölümü KPSS Atamaları

KPSS atamalarında bu bölüm mezunlarına kontenjan verilse de bu kontenjan genellikle sınırlı sayıdadır. Bu yüzden de Bankacılık mezunlarının atanabilmesi için yüksek puanlar alması gerekir. Genel itibariyle 85-90 puan arası alan mezunlar devlet kurumlarına atanmaktadır.

Bankacılık Bölümü Dersleri Zor mu?

Sayısal çıkışlı öğrenciler pek zorlanmasa da TM veya TS mezunları sayısal dersler konusunda fazlası ile zorlanmaktadır. İleri matematik ve istatistik bilgileri gerektiren Bankacılık dersleri için çok çalışmanız gerekebilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.