Size Özel Reklam

Bankacılık ve Finans Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Finans Bölümü Nedir Ne İş Yapar?

Bankacılık ve Finans lisans programını tüm yönleri ile araştırdık ve siz üniversite adayları için güzel bir tanıtım yazısı oluşturduk. Tercih aşamasında olan veya henüz öğrenci iken bölüm araştırması yapan siz değerli okuyucularımız, bu yazıyı okuduktan sonra Bankacılık ve Finans bölümü ile ilgili her şeyi öğrenmiş olacaksınız. Şimdi dilerseniz Bankacılık ve Finans bölümü iş imkanları, puan türü, maaşları, KPSS atamaları ile ilgili alt başlıklarımıza bakalım.

Bankacılık ve Finans Bölümü Hakkında Bilgi - Puan Türü

Bankacılık ve Finans Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Bankacılık ve Finans bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Bankacılık ve Finans bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Bankacılık ve Finans Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Bankacılık ve Finans 4 yıllık bir bölümdür.

Bankacılık ve Finans Mezunları ne İş Yapar hangi Kurumlara Atanır?

Adından da anlaşılacağı gibi Bankacılık ve Finans mezunları devlet bankaları, özel bankalar, kamu finans kuruluşları ile özel finans kuruluşlarında çalışma imkanı bulmaktadır. İş İmkanları çok geniş olan bir bölüm değildir. Bankalarda çalışabilecek birçok bölümün mezunu vardır, bu yüzden Bankacılık ve Finans mezunlarının istihdam olanakları azalmaktadır. Bölüm mezunları sigorta şirketlerinde de çalışabilmektedir. KPSS'de başarı gösteren mezunlar kamuya ait bankalara atanmaktadır. Özelde ise farklı sektörlerde çalışmaktadırlar.

Bankacılık ve Finans Bölümü KPSS Atamaları

Bölüm mezunlarının KPSS ataması konusunda çok şanslı olduğunu söyleyemeyiz. Bazı yıllar iyi alımlar yapıldığı için KPSS taban puanları düşmüş 70 üzeri puanlarla bile atananlar olmuştur.

Bankacılık Mesleği Nasıldır?

Ne yazık ki incelediğimiz forumlarda, mesleğinden razı olan neredeyse tek bankacı bulamadık. Bütün bankacılar, bankacılık mesleğinin çok yıpratıcı olduğunu, çalışma şartlarının zor ve yoğun olduğundan yakınmaktadır. Ayrıca bankacı maaşlarının halk arasında çok yüksek olduğu bilinse de meslek çalışanları bunu yalanlamaktadır. bu nedenle çok yüksek maaşlar alacağını hayal ederek Bankacılık ve Finans bölümünü tercih edecekler varsa birkaç kez daha düşünsünler.

Bankacı Maaşları Ne Kadar - Kazançları

Bir devlet bankası veya finans kuruluşunda çalışan bir bankacının maaşı 4000-4500 lira dolaylarındadır. Özel bankalarda ise bu oran bazen daha düşük bazen de daha yüksektir.

Bankacılık ve Finans Bölümü Yorumları

Bankacılık ve Finans Bölümü nedir, Bankacılık ve Finans ne iş yapar, Bankacılık ve Finans puan türü ve  bankacı maaşları gibi konuları ele aldık fakat Bankacılık ve Finans bölümünden mezun olmuş bankacılar bölüm hakkında tecrübelerini tercih edecek adaylara aktarması yol göstermek için en doğru yol olacaktır. Yorumlara bilgi ve tecrübelerinizi yazabilirsiniz aynı zamanda bölümü tercih edecek adaylar merak ettikleri konuları yorumlara yazabilir.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.