Size Özel Reklam

Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşları 2018

  Daha önce bir eğitim sitesinde yayınlamış olduğumuz ‘’Beden Eğitimi Öğretmeni Nasıl Olunur?’’ konulu yazımız, en çok ilgi gören yazılarımızdan biri haline gelmişti. Özellikle ortaokul öğrencilerinin çoğu Beden Eğitimi öğretmeni olmayı hedeflemektedir. 

Spora olan merak, sanırım bunu tetikleyen sebep olmuştur. Elbette ki nasıl beden eğitimi öğretmeni olunacağını merak eden öğrenciler, Beden eğitimi öğretmeni maaşını da merak ediyorlar. İşte öğrencilerimizin, bu bölümü okumakta olan üniversite öğrencilerinin merakını gidermek için 2018 beden eğitimi öğretmeni maaşlarını açıklığa kavuşturduk.

Beden Eğitimi Öğretmeni Maaşı Ne Kadar?

Bu branştaki öğretmenin maaşını açıklarken, göreve yeni başlayan bir öğretmenin maaşından yola çıkacağız. Bu nedenle, görevinde yıllarını devirmiş bir beden eğitimi öğretmeninin daha yüksek maaşlar alabileceğini bilmelisiniz.

Ek Ders Ödemeleri

Milli eğitim Bakanlığına bağlı herhangi bir okulda görev yapan bir beden eğitimi öğretmeninin maaşı 2018 yılında 3150 lira civarında, ek dersi ise 100-850 lira arasında değişmektedir. Bahsettiğimiz 3150 lira en düşük maaştır. Bütün öğretmenler bu maaşı alır. 

Ek ders olarak belirttiğimiz miktar ise, öğretmenin fazladan girdiği ve ücretini aldığı hizmettir. Bu durumda şunu söyleyebiliriz. 2018 Beden eğitimi öğretmeni maaşları en az 3250, en fazla 4000 lira dolaylarında olmaktadır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yıllardır çalışmakta olan bir öğretmen 4500 liraya yakın maaşlar da alabilir. Hatta bu öğretmenler evli ise ve eşi çalışmıyorsa, maaş daha yüksek olabilir.

Maaş Değişkenleri

Arkadaşlar taban maaş ve ek ders dışında maaşın düşük veya yüksek olmasını sağlayan birçok unsur bulunmaktadır. Örneğin eşi çalışmayana ek ödeme yapılır. Çocuğu olana ek ödeme yapılır, kıdemi fazla olana, dil tazminatı hak edene fazla ödeme yapılır. Konunun ayrıntısını öğrenmek isterseniz sorularınızı sorabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.