Size Özel Reklam

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Maaşları 2020

  
Fen ve Teknoloji Öğretmeni Maaşları 2020

Tüm öğretmenlerin maaşları birbirine yakın olsa da tüm öğretmen maaşlarını ayrı ayrı inceleyip, derlemelerde bulunuyoruz. Bu yazımızda da Fen Bilgisi öğretmeni olarak da bilinen Fen ve Teknoloji öğretmeni maaşını ele aldık. Bilindiği gibi Fen ve Teknoloji öğretmenleri, ortaokullarda, Fen ve Teknoloji dersi ve fen bilimleri ile alakalı seçmeli derslere
girerler. Peki, 2020 Ocak'ta Fen ve Teknoloji öğretmeni ne kadar maaş alır?

Fen Bilgisi Öğretmeni Maaşları 2020

   Öğretmen maaşlarını derlediğimiz önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi, her öğretmenin maaşı aynı değildir. Bir öğretmen girdiği ders sayısı miktarınca maaş alır. Her öğretmen de aynı sayıda derse girmediği için bu farklılık oluşur. Örneğin sadece 4 şubesi bulunan bir ortaokulda 16 Fen ve Teknoloji dersi vardır. 

Bu durumda, şayet seçmeli ders yoksa, o öğretmen sadece 16 derse girecek ve bu durumda neredeyse hiç ek ders ücreti alamayacak ve maaşı düşük olacaktır. 

Yine 7 şubesi bulunan bir okulda toplam 28 Fen ve Teknoloji dersi olacak, böylece o öğretmen neredeyse full ek ders almış olacak. Bu durumda da bahsettiğimiz birinci öğretmene göre 600-700 lira fazla maaş almış olacak.
   Şimdi dilerseniz hiç ek dersi olmayan bir Fen ve Teknoloji öğretmeni ile ful ek ders alan bir öğretmenin maaşını belirleyelim.

Ek Dersi Olmayan Bir Fen Bilgisi Öğretmeni Ne Kadar Maaş Alır?

  Hiç ek dersi olmayıp sadece aylık maaş karşılığı olan 15 derse giren bir öğretmenin maaşı, eğer göreve de yeni başladıysa 3150 dolaylarında olacaktır.
  Ful ek derse giren bir Fen ve Teknoloji öğretmeni ise ilk öğretmenden 850 lira civarında fazla alacağı için 4000 TL kadar maaş alacaktır.

   Göreve yeni başlayan Fen ve Teknoloji öğretmeni maaşını belirleyen başka unsurlar da vardır. 

Örneği evli olup eşi çalışmayan öğretmen, evli olup eşi çalışan öğretmenden 210 lira kadar fazla para alacaktır. Yine 0-6 yaş arasındaki bir çocuk için 50 lira kadar fazla verilmektedir. Hafta sonları açılan TEOG kursları, girilen ÖSYM sınavları, özel ders imkanları da kazancı etkileyen diğer hususlardır. Fen ve Teknoloji öğretmenleri ne kadar maaş alır konusu ile ilgili başka sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.