Size Özel Reklam

İkram Hizmetleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

İkram Hizmetleri Bölümü Nedir Ne İş Yapar Maaşları

İkram Hizmetleri iş imkanları, maaşları ve atamaları hakkında verdiğimiz bilgilerden yola çıkarak daha sağlıklı bir tercih listesi hazırlayacağınızı ümit ediyoruz. Doğrusu bu bölüm mezunlarının ileride icra edeceği mesleği günümüzde üniversite okumayan elemanlar icra ediyor. Ancak artık ülkemizde en basit bir iş başvurusunda bile üniversite mezunu olma şartı aranıyor.

Özellikle bazı turizm bölgelerinde ikram hizmetleri alanında iş bulabilmeniz için üniversite okumanız, tercih edilme sebebiniz olacaktır. dilerseniz şimdi İkram Hizmetleri bölümünü daha yakından tanıyalım.

İkram Hizmetleri Bölümü Nedir?

İkram Hizmetleri, turizm sektörünün her alanında özellikle konaklama ve yiyecek içecek işletmeciliği alanında görev alabilecek tecrübeli meslek elemanları yetiştirmek amacı ile kurulmuş olan bir önlisans bölümüdür.

İkram Hizmetleri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

TYT  puanı ile bölüme girilmektedir. Bölüm taban puanları yüksek olmadığı için bölüme yerleşmek o kadar da zor değildir. Bölümü tercih edecek olanların YKS’ye girip TYT puan türünde en az 150 baraj puanı alması gerekir.

İkram Hizmetleri İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Bölüm mezunlarının iş olanakları özel sektör ile sınırlı sayılmaktadır; zira devlet kurumlarına KPSS ile alım yapılmıyor. En azından son yıllarda bölüme hiçbir kontenjan açılmadı. İkram Hizmetleri iş imkanları ve çalışma alanları şunlardır:

-Turizm İşletmeleri
-Otel İşletmeleri
-Yiyecek İçecek İşletmeleri
-Büyük Turistik Yolcu Gemileri
-Ziyafet Organizasyonu Şirketlerinde
-Catering İşletmelerinde
-Havayolu İşletmelerinde
-Kültür Ve Turizm Bakanlığı
-Turizm İl Müdürlükleri
-Belediyeler
-Restoranlar
- Pastaneler
-Yemek Fabrikaları
-Barlar
-Konaklama Tesisleri

Mezunlar daha çok turistik bölgelerde faaliyet gösterdiği için yabancı dil öğrenmeleri kendileri için son derece yararlı olacaktır. Örneğin turistik bir bölgedeki bir otele başvuruda bulunurken muhtemelen size ilk sorulacak sorulardan bir tanesi yabancı dil bilip bilmediğinizdir. Ayrıca iletişim becerilerinizin kuvvetli, diksiyonunuzun düzgün olması ve güler yüzlü olmanız da tercih edilme sebebiniz olacaktır.

İkram Hizmetleri Bölümü Ne İş Yapar?

İkram Hizmetleri mezunları mesleklerini icra ederken genellikle şu iş ve işlemleri yaparlar:
-Müşterilerin isteklerini alırlar.
- İstekler doğrultusunda maliyeti hesaplar ve müşteriye bildirirler.
-Alınan istekler doğrultusunda malzemeyi satın alma, pişirme ve müşteriye iletme işlerinde görevli üniteleri görevleri doğrultusunda bilgilendirerek hizmetin zamanında ve kaliteli olarak yerine getirilmesini sağlarlar.
-Hizmetin yerine getirilmesinde oluşabilecek aksaklıklara müdahale eder, hizmet sonrası şikayet, dilek ve önerilerin alınmasını sağlarlar.
-Gıda ile ilgili kanun, tüzük ve yönetmelikleri takip eder ve gereğini yapar.
-İş yeri sahibinin vermiş olduğu diğer bazı görevleri yerine getirirler.

İkram Hizmetleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özellikle turistik alanlarda tanınmış bazı büyük işletmelerde çalışan İkram Hizmetleri Maaşları 3500-4000 lira dolaylarında maaş alırlar. Ancak İkram Hizmetleri maaşları her alanda aynı değildir. Sıradan bir yerde çalışan mezunlar çoğunlukla asgari ücret yani 2500-3000 lira civarı maaşla çalışmaktadır.

İkram Hizmetleri Bölümü Atamaları

Herhangi bir kamu kurumuna KPSS ile alım yapılmamıştır. Bu nedenle İkram Hizmetleri KPSS atama puanlarından söz etmek mümkün değildir. Ancak mezunlar yeterli puanı aldığı takdirde bazı devlet kurumlarına tüm önlisans bölüm mezunlarının girebildiği memur kadrolarına atanabilir.

İkram Hizmetleri Dikey Geçiş Bölümleri

İkram Hizmetleri DGS bölümleri aşağıda listelenmiştir. Bu bölümler arasında en iyisi Beslenme ve Diyetetik bölümüdür. Diğer bölümlere geçiş yaptığınızda formasyon alarak öğretmen alma şansınız da olacaktır.

--Aile ve Tüketici Bilimleri 
--Beslenme ve Diyetetik 
--Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği
--Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İkram Hizmetleri Bölümü Yorumları

İkram Hizmetler devlete memur olarak atanmak için okunacak bir bölüm değildir. Zaten devlete atama da yapılmıyor. Ancak turistik alanlarda çalışmak isteyenler, bu mesleğe ilgi duyanlar bölümü tercih edebilir. Sizler de İkram Hizmetleri ile ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.