Size Özel Reklam

8. Sınıf LGS İçin En iyi Yayınlar 2018

   Merhaba sevgili ortaokul öğrencileri! Sizlerin de bildiği gibi liselere yerleştirmeler, artık okulda yapılan yazılı notları ve MEB’in yaptığı LGS merkezi sınavının puanlarının toplanması ile yapılıyor. Bu yüzden gerek çalışma stilinizde gerekse de yardımcı kaynak ihtiyacınızda değişikliklerin olması gerekiyor. İşte bu yazımızı 7. Sınıf, 8. Sınıf ve ilerde 6. Sınıflar için en iyi hazırlık kitaplarını veya yayınlarını açıklamak için yazıyoruz. Peki, LGS sınavı için hangi yayınlar önerilmektedir? En iyi yardımcı kitaplar, en iyi test yayınları hangileridir?

En İyi Yardımcı Kaynak Öncelikle MEB Ders Kitapları

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS konusunda çok titiz davranıyor. Öyle ki mümkün mertebe müfredatının dışına çıkmıyor ve öğrenciler okulda ne işliyor ne öğreniyorsa o konulardan soruyor. Bu yüzden LGS'ye girecek öğrencilerin mutlaka ders ve çalışma kitaplarına önem vermesi gerekiyor.

   Öğrenciler ders kitaplarında ve özellikle çalışma kitaplarında yer alan etkinlikleri çok iyi çözümlemeli ve bu kitaplarda bulunan tüm etkinlikleri ve Tema Sonu Değerlendirme sorularını çok iyi çözümlemeli. Kısacası diyeceğimiz odur ki LGS için en iyi yardımcı kaynak öğrencinin kendi ders çalışma kitabı olmalıdır.

Diğer Yayınlar

MEB’in okullarda okuttuğu ders kitapları sizlere yetmeyebilir. Daha doğrusu yetmemlidir. Çünkü bu kitaplarda her konu işlenip her konu ile ilgili etkinlikler ve sorular hazırlanmış olsa da bu soru ve etkinlikler sınırlıdır. Soru stilleri ile ilgili bolca pratik yapmak isteyenlerin farklı yayınların kitaplarını alarak çalışması şarttır. 

Yine ders kitaplarının çoğunda konu anlatımı yoktur. Örneğin Türkçe dersinde öğrenciler, öğretmenin verdikleri veya öğrettikleri ile sınırlı kalmaktadır. Bu açıdan bakıldığında konu anlatımlı hazırlık kitaplarının alınarak çalışılması önerilmektedir. Peki, hangi yayınlar alınmalıdır? Hangi hazırlık kitaplarından çalışılmalı, hangi test kitapları çözülmelidir?

En İyi Yardımcı Kitaplar LGS İçin…

Türkiye’de LGS kapsamında yayın yapan onlarca yayın bulunmakta. Ancak gerek öğretmenler gerekse de daha önceki TEOG sınavında iyi puan almış öğrencilerin tavsiyeleri genellikle aşağıdaki kaynaklardan yana olmaktadır.

- Bilfen Yayınları
- Karekök Yayınları
- Final Yayınları
- Maraton Yayınları
- Sadık Uygun Yayınları
- Sınav Akordiyon Yayınları
- Koray Varol Yayınları
- 10 Adım Yayıncılık 
- Dörtrenk

Dersler İçin Ayrı Ayrı Kaynak Tavsiyeleri

Arkadaşlar yukarıda genel olarak TEOG için en iyi yardımcı kaynak tavsiyelerinde bulunduk. Durumu biraz özelleştirirsek ders bazında şu tavsiyelerde de bulunabiliriz.

LGS Matematik Kaynak Tavsiyesi: Koray Varol veya Sadık Uygun Yayınları tercih edilebilir.

LGS Türkçe Kaynak Tavsiyesi: Sadık Uygun veya Sınav Akordiyon

LGS Fen ve Teknoloji Kaynak Tavsiyesi: Sadık Uygun veya 10 Adım Yayıncılık

LGS İnkılap Tarihi Kaynak Tavsiyesi: Sadık Uygun, Okyanus

LGS Din Kültürü Kaynak Tavsiyesi: Sınav Akordiyon, Dörtrenk

İngilizce Kaynak Tavsiyesi: More More Test, Okyanus Yayınları


EBA Kazanım Kavrama Testleri

Arkadaşlar test konusunda önerebileceğim en güzel kaynak EBA kavrama testleridir. LGS sınavına ait derslerinin tamamına ait testleri MEB'in kendi sitesinde, eba'da bulunuyor. İşlediğiniz her konudan sonra bu testleri muhakkak çözün; zira bu sorulardan LGS'de çıkabiliyor.

Testlerin yanı sıra çıkmış soruları ve deneme testlerini de çözmeyi unutmayın.

Son Söz: Önce öğrenci çalışma kitaplarınızı çok iyi bir şekilde çözün. Tema sonlarındaki değerlendirme sorularını tahlil edin. Öğretmenlerinizin yazdırdığı notları sürekli tekrar edin. Daha sonra yardımcı kaynak kitap alarak konu anlatımlı olanlardan konuları öğrenin ve test kitapları ya da yaprak testlerle kendinizi geliştirin.

10 yorum

  1. Adsız
    Tudem de cok iyi ve zorlayicidir. Bence onu da düşünebilirsiniz.
    • Adsız
      Tudem alacaksanız 1 sınıf alt düzeyde almanı öneririm.
  2. Adsız
    tonguç akademide süpeeeeeer bence
  3. Adsız
    ortaya karışık takılın gençlik ..her soru tarzını görmüş olun ...
  4. Adsız
    Çok iyi yayıncılıklar evet. Ama sadece bunlara bağlı kalınmasını önermem. Birçok soru çeşidi görülmeli. Buradaki yayıncılıklar gibi zorlayıcı yayıncılılar dışında, 1 veya 2 adet normal düzeyde tüm dersler alınmasını da öneriririm. Onları çözdüğünüz zaman farklı sorularda görmüş olursunuz. Ayrıca internetten yayıncılıklara bakıp sadece bunu alayım demeyin. Burada yazanlar sadece size bir fikir vermek için. İnternetten alışveriş yapmayın, soruları görüp alın. Almaya gittiğinizde hangi dersse açın 1-2 sorusuna bakın, kendi düzeyinizi herkesden iyi bilirsiniz. ''Bu sorular benim düzeyim için ideal mi ?'' dyie sorun. Sizin düzeyinizden aşağıda da olmasan yukarıda da size bir şeyler katacak düzeyde almaya özen gösterin. Benim tavsiyelerim bunlar. Ayrıca Tonguç Akademi çok iyi anlatıyor. Fakat soruları basit diyorlar. Doğrusu hiç almadım. Ama sorularına göz gezdirdiğim olmuştur. Bence benim düzeyime göre aşağıda ve bana bir şey katmayacaktı, almadım. Ama konu anlatımı istiyorsanız, Tonguç Akademi alıp konu anlatımıyla sorularını pekiştirme amaçlı kullanabilirsiniz. Lakin soruları size basit geliyorsa mutlaka ek bir kitap gerekir ki zaten 8. sınıfı 1 kitapla atlatamazsınız. Umarım size faydalı olmuştur. :) Hedeflerinizi unutmadan çalışın. Umarım sonuçlarınız istediğiniz gibi olur.
  5. Unknown
    Bunlar soru bankasimi acaba onerdikleriniz sizin
    • Adsız
      evet hepsi soru bankası ama benim tercihim türkçeyi konu anlatımlı yadaa konu özetli almak .
  6. Adsız
    karekök kral
  7. Adsız
    tudem için çok saçma alakasız müfredat dışı sorularda var zorlayıçı sorularda var diyolar alıçam ama çok kararsız kalıyorum yardımçı olurmusunuz
  8. Şevval
    bana fark etmiyor test çözüyorum yine birinciyim çözmüyorum yine birinciyim ama illa almak istiyorsanız sadık uygun kullanın benim seviyeme gelmek isterseniz tabii
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.