AÖF Marka İletişimi Bölümü Nedir İş Olanakları Maaşları


2 yıllık Marka İletişimi bölümü sadace Anadolu Üniversitesi Açıköğretim kapsamında okutulmaktadır. Bölümün örgün öğretimi yoktur. Anadolu Üniversitesinin bu bölümüne YGS puanı ile girebileceğiniz gibi sınavsız ikinci üniversite kapsamında da bölüme kayıt yaptırıp mezun olmanız mümkün. ‘’AÖF Sınavsız İkinci Üniversite’’ hakkında yeterince bilgi sahibi olmayanlar için kısa bir açıklama yapalım:

Eskişehir anadolu Üniversitesinin bazı 2 ve 4 yıllık bölümlerine; herhangi bir üniversite bölümünden mezun olmuş veya halen okumakta olan öğrenciler, hiçbir sınava tabi tutulmaksının, sadece dönemlik harç parası yatırmak üzere kayıt yaparak mezun olabiliyor. Dilerseniz daha somut olması için bir örnekle açıklayalım.


Diyelim ki İstanbul Üniversitesinin Tarih veya başka bir bölümünde okuyorsunuz veya bu bölümden mezun oldunuz. YGS’ye girmeden AÖF Marka İletişimi bölümüne veya alımı açık olan diğer bölümlere kayıt yapabiliyorsunuz. Yapmanız gereken tek şey, her dönem için harç parası yatırmak, AÖF bürolarından ders kitaplarını almak ve sınav zamanlarında bulunduğunuz illerde düzenlenen sınavlara katılmaktır.

Marka İletişimi Bölümü Nedir?

Çeşitli şirket veya firmaların çeşitli departmanlarında görev alacak, çalıştığı firmanın veya şirketin tanıtımını, reklamını yapacak meslek elemanları yetiştiren bir AÖF önlisans bölümüdür. Bölümün eğitim süresi iki yıldır ve bölüm açıktan okunmaktadır.

Marka İletişimi Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

AÖF kapsamında okutulduğu için YGS puan türü dikkate alınmıyor. Herhangi bir YGS puanı ile bölümü tercih edebiliyorsunuz. Şayet üniversite mezunu veya öğrencisi iseniz, YGS’ye girmeden de bölümü okuyabiliyorsunuz.

AÖF Marka İletişimi İş İmkanları – Mezunları Nerelerde Çalışır?

Açıköğretim Marka İletişimi mezunları özel sektöre ait çeşitli şirketlerde iş bulma imkanına sahiptir.
Mezunlar herhangi bir mal üretip pazarlayan şirketlerde, şirketin marka yönetimi biriminde, pazarlama departmanında, reklam bölümünde, insan kaynakları veya halkla ilişkiler birimlerinde çalışabileceği gibi reklam ajansları gibi diğer alanlarda da çalışma olanaklarına sahiptir.



AÖF Marka İletişimi Bölümü Ne İş Yapar?

Marka İletişimi mezunu çalıştığı şirketin reklam ve tanıtımını yapar. Şirkete iş başvurusunda bulunan kişilerle ilgili kayıtları tutar. Görev aldığı şirketle ilgili seminer ve toplantıları düzenler. Kendisine verilen diğer görevleri yerine getirir.

Açıköğretim Marka İletişimi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bölümü bitirenler devlet kurumlarında değil de özel şirketlerde çalıştığı için net bir maaştan bahsetmek mümkün değildir. Özelde çalışanlar ise asgari ücret veya biraz üstünde maaşlarla çalışmaktadır.

Marka İletişimi Bölümü Atamaları

Bugüne kadar Marka İletişimi bölümüne KPSS alımlarında hiç kontenjan verilmedi. Anlayacağınız bu bölümü bitirip devlet kurumlarına atanma gibi bir hayaliniz varsa işiniz gerçekten çok zor.

Marka İletişimi Dikey Geçiş Bölümleri

YÖK tarafından Marka İletişimi mezunlarına tanınan dikey geçiş bölümleri bir hayli fazladır. AÖF Marka İletişimi mezunları DGS sınavından gerekli puanı aldıklarında aşağıda listelediğimiz lisans bölümlerinden bir tanesine dikey geçiş yaparak eğitimine 3. Sınıftan itibaren devam edebilir ve böylece lisans mezunu olabilir. Marka İletişimi DGS bölümleri şunlardır: DGS hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz yorum kutusunu kullanara sorunuzu bize sorabilirsiniz.

--Görsel İletişim
--Görsel İletişim Tasarımı
--Görsel Sanatlar
--Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı
--Grafik
--Grafik Tasarım
--Grafik Tasarımı
--Halkla İlişkiler
--Halkla İlişkiler ve Reklamcılık
--Halkla İlişkiler ve Tanıtım
--İletişim
--İletişim Bilimleri
--İletişim Sanatları
--İletişim Tasarımı
--İletişim Tasarımı ve Yönetimi
--İletişim ve Tasarım
--Medya ve İletişim
--Medya ve İletişim Sistemleri
--Reklam Tasarımı ve İletişimi
--Reklamcılık
--Reklamcılık ve Halkla İlişkiler
--Yeni Medya
--Yeni Medya ve Gazetecilik

Marka İletişimi Bölümü Yorumlar


Devlete ait örgün resmi üniversitelerde okutulmayan Marka İletişimi bölümüne her yıl binlerce kişi kayıt yapmaktadır. YGS alımları dahilinde her yıl 400 civarı öğrenci alınırken, sınavsız üniversite kapsamında çok daha fazla öğrenci kaydı yapılmaktadır. Doğrusunu söylemek gerekirse bölümü bitirip de iş bulmak çok zordur. Zaten aynı işi yapacak olan birçok bölüm mezunu var. Marka İletişimi mezunu olup iş bulmanız için kendinizi gerçekten geliştirmiş olmanız ve iletişim becerinizin yüksek olması gerekir. Kısaca şunu söyleyelim. İş bulmak için bir şekilde işverenin gözüne girmeli, kendinizi ona kabul ettirmelisiniz.

2 yorum

  1. Unknown
    Anonim.merhaba bende marka işletmeciliği icin ne gerekli ortam ve şeyler varsa ayak uydurur isimi en guzel ve doğru zamanda yapmaktan zevk alıyorum artı marka lar benim ilgimi çok Bu yüzden marka işletmeciliği okumak istiyorum acaba diyorum okusam iş veren ler olur mu 1 yıllık kaldı bitmesine .
  2. Unknown
    Ben iş bulup çalışmak istiyorum sozelim çok iyi .Hersey ile ilgilenmek istiyorum ınsallah bi iş veren çıkar.
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.