Size Özel Reklam

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir Ne İş Yapar İmkanları Maaşları

Avrupa Birliği İlişkileri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgiler bu tanıtım yazımızda yer almaktadır. Avrupa Birliği İlişkileri bölümü için aşağıdaki alt başlıklarda ayrıntılı bilgiler verilmiştir.


İÇİNDEKİLER

1 – Avrupa Birliği İlişkileri nedir?
2 – Avrupa Birliği İlişkileri Hangi Puan Türü ve Girilmesi Gereken Sınavlar Nelerdir?
3 – Avrupa Birliği İlişkileri İş İmkanları
4 – Avrupa Birliği İlişkileri Ne İş Yapar?
5 – Avrupa Birliği İlişkileri Ne Kadar Maaş Alır?
6 – Avrupa Birliği İlişkileri Atamaları
7 – Avrupa Birliği İlişkileri Formasyon ve Öğretmenliği
8 – Avrupa Birliği İlişkileri Nasıl?

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Nedir?

Gümrük birliği sürecinde ve Türkiye’nin Avrupa Topluluğuna tam üyeliğinde, tüm özel ve kamu kuruluşlarının bünyelerinde yapmaları zorunlu yapısal değişiklikleri uygulamaya koyacak, Avrupa Birliğinin, sosyal, ekonomik ve iktisadi mevzuatını izleyen kişidir.

Avrupa Birliği İlişkileri Puan Türü – Bölüm İçin Hangi Sınavlara Girilir?

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Puan Türü Türkiye'deki bütün üniversiteler Avrupa Birliği İlişkileri bölümüne öğrenci alımını YKS,nin birici ve ikinci oturumu TYT(temel yeterlilik testi) AYT(alan yeterlilik testi) puan türleri ile tercih yapılmaktadır.TYT ve AYT puan türüne sahip olarak Avrupa Birliği İlişkileri bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin YKS’nin ilk oturumu olan TYT’den 150 ve üzeri puan alarak 2. Oturuma giriş hakkı kazanmaktadırlar 2. Oturum AYT sınavıdır. Kısacası Avrupa Birliği İlişkileri Tercih Edecek Adaylar TYT ve AYT sınavlarına girmeleri ve bölüm için yeterli puanı almaları gerekmektedir. Avrupa Birliği İlişkileri 4 yıllık bir bölümdür.

Avrupa Birliği İlişkileri İş Olanakları – Mezunları Nerede Çalışır?

Avrupa Birliği İlişkileri bölümü mezunları çeşitli meslek odaları, sendikalar, kamu ve özel sektörlerde faaliyet gösteren kuruluşların AB birimlerinde, şubelerinde, AB ile ilgili konularda araştırma ve danışmanlık yapan vakıf ve şirketlerde, dış ticaret firmalarında Gümrük Müşaviri olarak çalışabilirler. 

Türkiyenin 14 Nisan 1987 de Avrupa Birliğine tam üyelik başvurusu, Türkiye’nin 6.3.1995 tarihli, 1/95 ve 2/95 sayılı ortaklık konseyi kararları doğrultusunda, Avrupa Topluluğu ile 1.1.1996 tarihinden itibaren Gümrük Birliğine girmesinden ve 3 Ekim 2005 AB’ne tam üyelik müzakerelerinin başlaması neticesinde ilgili konuda eğitim görmüş insanlara olan ihtiyacı arttıracaktır. 

Bu mesleğe gelecekte daha fazla ihtiyaç duyulacaktır. Mezunlar genellikle Dış Ticaret, alanında çalışabilmektedir. Ayrıca KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) sonucunda başarılı puan alması durumunda kamu sektöründe devlet memuru, uzman yardımcısı vb. iş bulması söz konusudur. İleride bu alanda yetişmiş ara elemana ihtiyaç duyulacaktır. 

4 Yıllık Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Ne İş Yapar?

Çalıştığı kamu ya da özel kuruluşun, sosyal, ekonomik, siyasi ve hukuki yapısını inceler ve bunun Avrupa Topluluğu mevzuatlarına uygun hale getirilmesine çalışır.

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Maaşları Ne Kadar 

Avrupa Birliği İlişkileri mezunlarının aldığı maaş 3300-3750 lira civarındadır.

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Şimdiye kadar KPSS ile alım yapılmamıştırç

Avrupa Birliği İlişkileri Mezunları Öğretmen Olabilir mi?

Bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği veya formasyon alabileceği bir alan yok.

Avrupa Birliği İlişkileri Bölümü Yorumları – Avrupa Birliği İlişkileri Nasıl Bir Bölüm İyi mi?

Avrupa Birliği adı insana hoş gelse de bölüm mezunlarına kadro verilmiyor. Tercih etmeden önce iyi düşünülmesi gereken bir bölüm olduğunu düşünüyoruz.

Değerli üniversite adayları, Avrupa Birliği İlişkileri nedir ne iş yapar ve benzeri tüm sorularla ilgili sorularınızı sorabilir veya yazımıza katkıda bulunmak için Avrupa Birliği İlişkileri iş imkanları, maaşları hakkında bilgilerinizi paylaşabilirsiniz.

1 yorum

  1. Kadriye
    Şuan Avrupa ile bir adaptasyon sureci soz konusu degil mi o halde neden issiz kalma riski var ve ben okursam nerede calisabilirim alabilecegum unvanlar nelerdir
  1. "İsimsiz" olarak yorum yapmak için "Yorumlama Biçimi" bölümünden "ANONİM"i seçin.
  2. Takma adla yorum yapmak için "ADI/URL"yi seçerek herhangi bir isim yazın.
  3. Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
  4. Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
  5. Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
  6. Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.